Temsalar gelmezler CNG Tesisi yok.Kayabaşı Garajı'na 2016-12 BMC'ler ve Temsa'lar gelir bence.
Temsalar gelmezler CNG Tesisi yok.Kayabaşı Garajı'na 2016-12 BMC'ler ve Temsa'lar gelir bence.
Sola kasanların sözleşmesi tekrarlandığı için yer değişimi olmayacakmışKısa vadede alım gözükmüyor ama elektrikli alınırsa kesin olarak Kayabaşı garajına gelir.Çünkü garajda sistemi var.CNG yok ama.
O zamana kadar da Kayabaşı’na Otokar,Akia ya da Citarolar gelebilir.Bu BMC ihalesiyle BMC’lerin İkitelli’de kalacakları kesinleşti gibi.Bu da demek oluyor ki BMC,Solo Karsan ve Temsalar elendi Kayabaşı garajı için.
Kurtköy 2’de de 150 tane Körüklü Karsan olacaktır.Yani İkitelli’den bir miktar daha araç gider Kurtköy’e.
Muhtemelen Kayabaşı garajının açılmasıyla birlikte Metrobüsteki Conectolar da M-4580/M-4654 ya İkitelli garajına geçer ya da Kayabaşı garajına geçer.
Benim düşüncelerim bu şekilde.Yılbaşına az kaldı bakalım neler olacak.
Yok ya o kadar da değil.Metrobüse dayanan araç her hatta dayanır da bakımlarının adam akıllı yapılması lazım.Hocam Connecto G lerin ömürlerinin sonlarına kadar metrobüste çalışmaları lazım iç hatlara dayanamazlar
Bazı Conecto G'ler döndü iç hatlara onlar da sıkıntı yok gibi.Hocam Connecto G lerin ömürlerinin sonlarına kadar metrobüste çalışmaları lazım iç hatlara dayanamazlar
Hocam karsanları başta iett hata yaptı bakımları ile ama metrobüse 18 metre araç lazım oluyor gittiği yere kadar metrobüste çalışın iç hatlara araç alsınlarYok ya o kadar da değil.Metrobüse dayanan araç her hatta dayanır da bakımlarının adam akıllı yapılması lazım.
İETT hangi marka araç alıyorsa bakımlarını o markaya vermeli.
Karsan hariç tabii.Karsanları, özellikle körüklüleri kendi firması da adam edemez.(Espri yaptım ciddi değil.)
katılmıyorum , Anadolu garajındaki Conecto G lere bazen biniyorum aslanlar gibi çalışıyorlarHocam Connecto G lerin ömürlerinin sonlarına kadar metrobüste çalışmaları lazım iç hatlara dayanamazlar
Hocam karsanları başta iett hata yaptı bakımları ile ama metrobüse 18 metre araç lazım oluyor gittiği yere kadar metrobüste çalışın iç hatlara araç alsınlar
İhaleler de kaliteli hakeden marka olursa ki olur (ibb çete olayları) işleri düze koyarlar
Garaj değiştirirler mi?381 adet BMC procity TR bakım ihalesi açılmış.
İETT - İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Detail | İETT - İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğüiett.istanbul
Kısa vadede alım gözükmüyor ama elektrikli alınırsa kesin olarak Kayabaşı garajına gelir.Çünkü garajda sistemi var.CNG yok ama.
O zamana kadar da Kayabaşı’na Otokar,Akia ya da Citarolar gelebilir.Bu BMC ihalesiyle BMC’lerin İkitelli’de kalacakları kesinleşti gibi.Bu da demek oluyor ki BMC,Solo Karsan ve Temsalar elendi Kayabaşı garajı için.
Kurtköy 2’de de 150 tane Körüklü Karsan olacaktır.Yani İkitelli’den bir miktar daha araç gider Kurtköy’e.
Muhtemelen Kayabaşı garajının açılmasıyla birlikte Metrobüsteki Conectolar da M-4580/M-4654 ya İkitelli garajına geçer ya da Kayabaşı garajına geçer.
Benim düşüncelerim bu şekilde.Yılbaşına az kaldı bakalım neler olacak.
Metrobüse LF25 varken rüşdünü ispatlamamış araç almak mantıksız geliyor. İstanbuldaki metrobüs oldukça araçları zorlayan bir sistem. Conecto G’ler daha yeni 10 yaşlarına girdiler mesela ama bu sisteme dayanmayacakları barizBen bi şöför abiden metrobüse körüklü MAN alınabileceği söylentilerini duymuştum ne kadar doğru bilgi bilemem
Solo ve Körüklü MAN'larda 9 litre motor var. 9 litrelik motor metrobüsün yoğunluğunu kaldıramaz.Metrobüse LF25 varken rüşdünü ispatlamamış araç almak mantıksız geliyor. İstanbuldaki metrobüs oldukça araçları zorlayan bir sistem. Conecto G’ler daha yeni 10 yaşlarına girdiler mesela ama bu sisteme dayanmayacakları bariz
MAN'ın solosunda 360 ps motor seçeneği de mevcut. Otokar Kent XL'de 362 beygirlik motor mevcut.Solo ve Körüklü MAN'larda 9 litre motor var. 9 litrelik motor metrobüsün yoğunluğunu kaldıramaz.
Akia metrobüslere gelecek olursak yürüyeni şanzımanıdır, 4. ile 5. dingilidir (1.2.3.dingilleri ZF) Amerikan (Allison ile Merittor) bir de üstüne OM471 gibi Uzun yol ile inşaat serilerinde kullanılan bir motor var. Fazla söze gerek yok.
SanmıyorumGaraj değiştirirler mi?
Hocam öyle diyorsunuz da MAN Lion's city 2020 yılında metrobüs hattında denendi.Metrobüse LF25 varken rüşdünü ispatlamamış araç almak mantıksız geliyor. İstanbuldaki metrobüs oldukça araçları zorlayan bir sistem. Conecto G’ler daha yeni 10 yaşlarına girdiler mesela ama bu sisteme dayanmayacakları bariz
Ama bu tarz araçlarda beygirden daha çok tork daha önemlidir.MAN'ın solosunda 360 ps motor seçeneği de mevcut. Otokar Kent XL'de 362 beygirlik motor mevcut.
o zamanlar lf25 daha yoktu diye biliyorumHocam öyle diyorsunuz da MAN Lion's city 2020 yılında metrobüs hattında denendi.
Aslında ihale şartnamesi modifiye edilerek 1700 nm torklusu ürettirilebilir.Ama bu tarz araçlarda beygirden daha çok tork daha önemlidir.
Otokar Kent XL'de kullanılan 10.8 litrelik Paccar MX11 motorunun 370 beygir gücü 1900 nm torku var.
MAN'ın 9 litrelik D1556 360 hp motorunda ise 1600 nm tork var.
9 litrelik silindir hacmine göre 360hp 1600nm tork çok iyi bir değer. Ancak metrobüsün yoğun temposuna silindir hacmi daha yüksek, torku daha yüksek, motoru daha dayanıklı araçlar ayak uydurabilir.
Akia Ultra Lf25 2016 senesinde çıktıo zamanlar lf25 daha yoktu diye biliyorum
İster 1800 nm, ister 2000 nm olsun. 9 Litre gibi düşük silindir hacimli/yüksek güçlü motorların metrobüs hattında sorun çıkarma olasılığı (enjeksiyon arızası, motor yeme vs.) diğer araçlara göre daha yüksek olduğunu düşünüyorum.Aslında ihale şartnamesi modifiye edilerek 1700 nm torklusu ürettirilebilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.