Tema düzenleyici

Güncel Depremler Bilgi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowuye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gün saat ve büyüklük vereceksen ver. Veremeyeceksen kaybol.
Ortaya atıp gitmek yok. Geliyor da ne zaman. 2070 yılında mı, ne zaman. Ben de yazıyım, Bingöl depremi geliyor. Ne zaman diye sormayın.
O kısmı öyle,

Bu arada siz hangi "deprem uzmanı"na güveniyorsunuz

Şener Üşümezsoy mu
Celal Şengör Mü

O kısmı öyle,

Bu arada siz hangi "deprem uzmanı"na güveniyorsunuz

Şener Üşümezsoy mu
Celal Şengör Mü
İstatistik,

Ülkemizi etkileyen 6.5 üzeri deprem sıklığı aşağı yukarı 3 yıl. Aynı yıl içerisinde 1'den fazla olabiliyor onu düşünmeyin.[1]
Buna göre 2026'de yüksek ihtimal 6.5 üzeri deprem ülkemizde olacak ama nerede olur onu bilmiyorum.
Uzmanlara göre olabilecek yerlere sismik boşluk deniliyor ve şu anki boşluk listesi.

[1]
6 Şubat 2023 x2
20 Şubat 2023
--
30 Ekim 2020
24 Ocak 2020
--
21 Temmuz 2017
--
24 Mayıs 2014
--
23 Ekim 2011
--
3 Şubat 2002 (9yıl fark)
--
12 Kasım 99
17 Ağustos 99
--
Bu tarihten öncekiler genelde 3 yıla uymamakta olup 3ün katlarına yakın gidiyor.

Ek not: Bu yıl tahminin sismolojik bir dayanağı YOKTUR. Sadece istatistiklere bakılarak bir öngörü çıkarımımıdır.

Deprem ağı uygulaması bu bildirimle uykudan uyandırdı. 5.5 atmıştı ilk başta 4.3'e indirmiş geçmiş olsun herkese. Balıkesir'den İstanbul'a bu büyüklük hissedilmez gibi hissetmedim ben

IMG_20250820_012114.jpg

Deprem ağı uygulaması bu bildirimle uykudan uyandırdı. 5.5 atmıştı ilk başta 4.3'e indirmiş geçmiş olsun herkese. Balıkesir'den İstanbul'a bu büyüklük hissedilmez gibi hissetmedim ben

Ekli dosyayı görüntüle 78480
Bu uygulama direk deprem anındamı uyarı atıyor? Android deprem uyarı sistemi de iyi Malatya depreminde (5.9) bende yüksek sesle siren çaldı ve o ses çıkınca birden telefonu kapattım çevremdeki insanlar da bildirim gitti. 5sn geçti geçmedi hemen sallandık.

Google ne yapmam gerekiyor dedi bildirim attı.

AFAD maalesef depremden 20-30 dk sonra bildirim attı.

Bu uygulama direk deprem anındamı uyarı atıyor? Android deprem uyarı sistemi de iyi Malatya depreminde (5.9) bende yüksek sesle siren çaldı ve o ses çıkınca birden telefonu kapattım çevremdeki insanlar da bildirim gitti. 5sn geçti geçmedi hemen sallandık.

Konu bağlamına çıkacağız ama depremleri bildirmede Android daha iyi etki veriyor, Apple için uygulama indirmen gerek

Depreme uzakta yaşıyorsan olmadan geliyor. Aynı şehirdeysen ya olurken ya da saniyeler içinde olacakken

Deprem Ağı, olup olmadık depremleri büyütüp sürekli uyarı gönderiyor ama büyük depremlerden önce de alarm veriyor.

Ben Google'ın şahsi olarak zamanında alarm verdiğine şahit olmadım. Ya depremden sonra (23 Nisanda arkadaşın telefonuna deprem anında alarm çaldı) ya da en iyi durumda alarmsız bildirim şeklinde ( Balıkesir depreminde depremden 2-3 saniye önce telefonun ekranı açıldı [normal bildirim gelmesi]) geliyor o da çok bi işe yaramıyor.

Afad zaten depremin tam konumu ve büyüklüğü açıklandıktan sonra uyarı atıyor.

Geçmiş olsun hocam, bende İzmir'den hafif hissettim

Geri
Üst Alt