Bu başlıkta fotoğrafçılık konusu üzerine sohbet edeceğiz
İkisi de doğru. İki şekilde de oluyor. Ya da aracın sahibi direkt şoför olarakta kendi aracını kullanabiliyor. Ya da mesela Vizyon Ulaşım'a şoför için başvuruyor. Uygun görülürse şirketin bir aracını sürüyorÖzel halk otobüslerinde merak ettiğim bir konu var bu araçlar şöforlerin kendilerine mi ait yani uygun ehliyeti olan kişi gidip bayisinden otobusünu alıp bir şirkete (mesela Vizyon ulaşıma) mi dahil olup çalışıyor yoksa şirketin araçlarını mı kullanıyorlar konuya hakim abilerimi bekliyorum
Resmi araçlarda ve özel araçlarda plakalar tanımlayıcı olarak geçtiğinden izin almadan çekmek normalde yasak. Aynı şey insan, evcil hayvan, şahsi bina için de geçerli.Bu konuda bir olay anlatmak istiyorum. Tanıdık bir fotoğrafçı abim, Kartal'da çekim yaptığı sırada amir olduğunu düşündüğü bir kişi gelip fotoğraf çekiminin ve paylaşımının yasak olduğunu söylemiş gerekçesi ise aracın resmi plaka olması. Ona göre bu plaka polis plakasıyla eşdeğer imiş. Şunu demek istiyorum bu araçlarda bütün istanbul halkının (vergisini veren, akbilini basan) hakkı var kimin aracını kime çektirmiyorsunuz ben anlamıyorum
O zaman hocam ikinci seçenekteki şöförler ne diye izin vermez anlamak mümkün değilİkisi de doğru. İki şekilde de oluyor. Ya da aracın sahibi direkt şoför olarakta kendi aracını kullanabiliyor. Ya da mesela Vizyon Ulaşım'a şoför için başvuruyor. Uygun görülürse şirketin bir aracını sürüyor
Hocam o zaman mantıken yolda giderken çekilen bütün iett araç fotoğrafları yasa dışı statüsüne mi giriyor, eğer böyle ise arşiv kültürünü öldürüyor bu durumResmi araçlarda ve özel araçlarda plakalar tanımlayıcı olarak geçtiğinden izin almadan çekmek normalde yasak. Aynı şey insan, evcil hayvan, şahsi bina için de geçerli.
Güvenliği sağlayan araçlar dışında (polis, jandarma, asker) plaka kapalı şekilde çekilebilir diye biliyorum.
Şimdi bunun açıklaması nasıl yapılır hocam açık çek gibi birşey@Karatas10 Hocam sağolsun bana bunu gönderdi https://www.instagram.com/iettpost/p/DDLByRbt2uC/
Hocam o zaman mantıken yolda giderken çekilen bütün iett araç fotoğrafları yasa dışı statüsüne mi giriyor, eğer böyle ise arşiv kültürünü öldürüyor bu durum
O zaman plaka sansürlü işimizi görüceğiz gibi, çok garip geliyor banaPlaka açık ise evet, araç kodları yasa kapsamına girmediği için birşey demem doğru olmaz.
Ama belediyelerin sıkıntı edeceğini sanmıyorum, şoförler de eğer birşey olursa başları yanmasın diye yasak diyordur muhtemelen.
@Yasin190754 abinin kamerası çok iyi çekiyorBu arada forumda kamera sahibi kim var aklıma gelen @emre1979 abi var. Sahip olanlar modellerini yazar ise güzel olur fotoğrafı da olursa güzel olur?
hemşehrim olur kendisi@Yasin190754 abinin kamerası çok iyi çekiyor
Bende fotoğraf makinesi yok şu anda Samsung Telefon ile çekiyorum .Bu arada forumda kamera sahibi kim var aklıma gelen @emre1979 abi var. Sahip olanlar modellerini yazar ise güzel olur fotoğrafı da olursa güzel olur?
Hocam sizde önceden olduğu için yazmıştımBende fotoğraf makinesi yok şu anda Samsung Telefon ile çekiyorum .
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.