Tema düzenleyici

Fotoğrafçılık Üzerine Sohbet Başlığı

Konu sahibi
Bu otobüs çekimleri hakkında ben bu zamana kadar ne bir yönerge ne bir belge gördüm ancak şöförlerin çoğu "uğraşmak" istemediği için "YASAK" diyor. Özel halk otobüslerinde merak ettiğim bir konu var bu araçlar şöforlerin kendilerine mi ait yani uygun ehliyeti olan kişi gidip bayisinden otobusünu alıp bir şirkete (mesela Vizyon ulaşıma) mi dahil olup çalışıyor yoksa şirketin araçlarını mı kullanıyorlar konuya hakim abilerimi bekliyorum. Zira bu sebepten arşiv işinden bıktım nereye gitsek "YASAK" diyorlar

Konu sahibi
Bu konuda bir olay anlatmak istiyorum. Tanıdık bir fotoğrafçı abim, Kartal'da çekim yaptığı sırada amir olduğunu düşündüğü bir kişi gelip fotoğraf çekiminin ve paylaşımının yasak olduğunu söylemiş gerekçesi ise aracın resmi plaka olması. Ona göre bu plaka polis plakasıyla eşdeğer imiş. Şunu demek istiyorum bu araçlarda bütün istanbul halkının (vergisini veren, akbilini basan) hakkı var kimin aracını kime çektirmiyorsunuz ben anlamıyorum

Özel halk otobüslerinde merak ettiğim bir konu var bu araçlar şöforlerin kendilerine mi ait yani uygun ehliyeti olan kişi gidip bayisinden otobusünu alıp bir şirkete (mesela Vizyon ulaşıma) mi dahil olup çalışıyor yoksa şirketin araçlarını mı kullanıyorlar konuya hakim abilerimi bekliyorum
İkisi de doğru. İki şekilde de oluyor. Ya da aracın sahibi direkt şoför olarakta kendi aracını kullanabiliyor. Ya da mesela Vizyon Ulaşım'a şoför için başvuruyor. Uygun görülürse şirketin bir aracını sürüyor

Bu konuda bir olay anlatmak istiyorum. Tanıdık bir fotoğrafçı abim, Kartal'da çekim yaptığı sırada amir olduğunu düşündüğü bir kişi gelip fotoğraf çekiminin ve paylaşımının yasak olduğunu söylemiş gerekçesi ise aracın resmi plaka olması. Ona göre bu plaka polis plakasıyla eşdeğer imiş. Şunu demek istiyorum bu araçlarda bütün istanbul halkının (vergisini veren, akbilini basan) hakkı var kimin aracını kime çektirmiyorsunuz ben anlamıyorum
Resmi araçlarda ve özel araçlarda plakalar tanımlayıcı olarak geçtiğinden izin almadan çekmek normalde yasak. Aynı şey insan, evcil hayvan, şahsi bina için de geçerli.

Güvenliği sağlayan araçlar dışında (polis, jandarma, asker) plaka kapalı şekilde çekilebilir diye biliyorum.

Konu sahibi
İkisi de doğru. İki şekilde de oluyor. Ya da aracın sahibi direkt şoför olarakta kendi aracını kullanabiliyor. Ya da mesela Vizyon Ulaşım'a şoför için başvuruyor. Uygun görülürse şirketin bir aracını sürüyor
O zaman hocam ikinci seçenekteki şöförler ne diye izin vermez anlamak mümkün değil

Konu sahibi
Resmi araçlarda ve özel araçlarda plakalar tanımlayıcı olarak geçtiğinden izin almadan çekmek normalde yasak. Aynı şey insan, evcil hayvan, şahsi bina için de geçerli.

Güvenliği sağlayan araçlar dışında (polis, jandarma, asker) plaka kapalı şekilde çekilebilir diye biliyorum.
Hocam o zaman mantıken yolda giderken çekilen bütün iett araç fotoğrafları yasa dışı statüsüne mi giriyor, eğer böyle ise arşiv kültürünü öldürüyor bu durum

Hocam o zaman mantıken yolda giderken çekilen bütün iett araç fotoğrafları yasa dışı statüsüne mi giriyor, eğer böyle ise arşiv kültürünü öldürüyor bu durum

Plaka açık ise evet, araç kodları yasa kapsamına girmediği için birşey demem doğru olmaz.

Ama belediyelerin sıkıntı edeceğini sanmıyorum, şoförler de eğer birşey olursa başları yanmasın diye yasak diyordur muhtemelen.

Konu sahibi
Plaka açık ise evet, araç kodları yasa kapsamına girmediği için birşey demem doğru olmaz.

Ama belediyelerin sıkıntı edeceğini sanmıyorum, şoförler de eğer birşey olursa başları yanmasın diye yasak diyordur muhtemelen.
O zaman plaka sansürlü işimizi görüceğiz gibi, çok garip geliyor bana

Konu sahibi
Bende

Canon PowerShot SX210 IS Dijital Fotoğraf Makinesi​

Ekli dosyalar

• canon-powershot-sx210-is-z.webp
    canon-powershot-sx210-is-z.webp
    22.6 KB · Görüntüleme: 0
Geri
Üst Alt