İstanbul’da Sirkeci Garının orada T1’i gözlemeni şiddetle tavsiye ederimAlsancak'ta tersi de oluyor. Tramvay arabaları zorbalıyor![]()
İstanbul’da Sirkeci Garının orada T1’i gözlemeni şiddetle tavsiye ederimAlsancak'ta tersi de oluyor. Tramvay arabaları zorbalıyor![]()
Tramway yolunun yanında metal duba koyardım araçlar girmesin diye böylece tramway trafiğe kalmaz yol tek şerite düşer derseniz eğer amacım o zaten insanları trafikten bezdirip toplu ulaşıma yönlendirmek.Alsancak'ta tersi de oluyor. Tramvay arabaları zorbalıyor![]()
İşte altyapı çok önemli. Maalesef İzmir'in altyapısı zamanında metroya uygun yapılmadığı için şu anda bornova merkez alsancak karşıyaka gibi metro ihtiyacı çok olan yerlere metro yapılamıyor ve şehrin nüfusu çok hızlı arttı hep gecekondularla çarpık kentleşmelerle çirkin görüntüler ortaya çıktı baştan her şey planlanıp yapılsaydı İzmir ulaşımda şu ankinden 100 yıl ileride olurdu.Hocam güzergah üzerinde aşırı sayıda dere ve yükseklik değişimi var. Metronun İnönü'den Mavişehir'e inme şansı yok (İnönü Üçyol'dan daha derin olmadığı sürece).
Ayrıca;
İnönü
Cumhuriyet
Karşıyaka
Aksoy
Demirköprü
Durakları için kazı yapılacak alan yok.
Ekstra olarak "Yalı" Durağı yerine "Opera" (biterse) durağı yapılması daha mantıklı olur.
Bu otobüsler şu an körfezde balıklara yuva olarak duruyorlar.İzmir Troleybüs Sistemi
Ekli dosyayı görüntüle 14475
Alıntı: fiat trolleybus Orhan Berent
Tarihçe:
İzmir’de troleybüs sistemi, eskiyen tramvay hatlarının yerini alması amacıyla kurulmuştur. İlk troleybüsler 14 Mayıs 1954 tarihinde Almanya’dan ithal edilmiş ve ilk hat 28 Temmuz 1954 tarihinde Konak ve Güzelyalı arasında açılmıştır.
Hatlar:
İzmir troleybüs sistemi, Konak ve çevresinde hizmet vermiştir. Başlıca hatlar şunlardır:
Araçlar:
- 10 Gümrük–Alsancak - Daha sonradan 1 numara olarak değiştirildi.
- 11 Fahrettin Altay–Alsancak - Daha sonradan 2 numara olarak değiştirildi.
- 12 Fahrettin Altay–Lozan Meydanı
- 21 Fahrettin Altay–Montrö
- 30 Fahrettin Altay–Tepecik - Daha sonradan 4 numara olarak değiştirildi.
- 40 Fahrettin Altay–Kahramanlar - Daha sonradan 3 numara olarak değiştirildi.
- 50 Hatay-Montrö - Daha sonradan 86 numara olarak değiştirildi.
- 70 Montrö–Buca
- Fuar Hattı - Uluslararası Fuar Alanı’nı çevreleyen bir hat.
İzmir troleybüs filosu, MAN, Fiat ve Ansaldo markalı troleybüslerden oluşmuştur. Filoda toplam 100’den fazla troleybüs bulunmuştur.
Kapatılması:
İzmir troleybüs sistemi, 1992 yılında ekonomik ve teknik nedenlerden dolayı kapatılmıştır.
Ek Bilgiler:
- İzmir’de troleybüs hatlarının toplam uzunluğu 40 kilometreyi aşmıştır.
- Troleybüsler, dizel otobüslere göre daha sessiz ve çevre dostudur.
- Troleybüslerin elektrik enerjisi, hava hattı ile sağlanmıştır.
İzmir troleybüs hatları - Vikipedi
tr.wikipedia.org
Troleybüs yerine metrobus yolu yapılmalı bence. Bu sitede okuduğum bir metrobüs güzergahı vardı menemen-fahrettin altay arası çevre yolundan çevre yolu yerine anadolu caddesini kullanarak gitmesi daha iyi olur diye düşünüyorum.İşte altyapı çok önemli. Maalesef İzmir'in altyapısı zamanında metroya uygun yapılmadığı için şu anda bornova merkez alsancak karşıyaka gibi metro ihtiyacı çok olan yerlere metro yapılamıyor ve şehrin nüfusu çok hızlı arttı hep gecekondularla çarpık kentleşmelerle çirkin görüntüler ortaya çıktı baştan her şey planlanıp yapılsaydı İzmir ulaşımda şu ankinden 100 yıl ileride olurdu.
Trafik sıkıntısı olduğundan metrobüs yapımı mümkün görünmüyor şu anda hem çevre yolunda hem anadolu caddesinde 3 şerit bile yetmiyor bir de 2 şerite düşerse vay halimizeTroleybüs yerine metrobus yolu yapılmalı bence. Bu sitede okuduğum bir metrobüs güzergahı vardı menemen-fahrettin altay arası çevre yolundan çevre yolu yerine anadolu caddesini kullanarak gitmesi daha iyi olur diye düşünüyorum.
Okuduğum metrobüs hattı buydu..Menemen'den de Fahrettin Altay'a metrobüs olsa çok güzel olur. Bütün çevre yolu boyunca hat olur ve böylece şehir hastanesine ve Tınaztepe kampüsüne Menemen tarafından rahatça ulaşım sağlanır.
Paralelinde izban var normal hatlar da var metrobüste açıldığı zaman ona açıldığında ona özel yol olacağı için insanlar onu tercih edebilir arabalar ilerlemiyorken metrobüs gidiceği için düşünebilir metrobüs daha mantıklı diye. En azından benim düşüncem böyle insanları yönlendirmek gerekiyor.Trafik sıkıntısı olduğundan metrobüs yapımı mümkün görünmüyor şu anda hem çevre yolunda hem anadolu caddesinde 3 şerit bile yetmiyor bir de 2 şerite düşerse vay halimize
Arabasından vazgeçecek insan çok yoktur ama metrobüs yolu yapılıp işletilirse trafiğin durumu daha kötü olacağından bazı insanlar mecburen metrobüsü tercih edecekler.Okuduğum metrobüs hattı buydu..
Paralelinde izban var normal hatlar da var metrobüste açıldığı zaman ona açıldığında ona özel yol olacağı için insanlar onu tercih edebilir arabalar ilerlemiyorken metrobüs gidiceği için düşünebilir metrobüs daha mantıklı diye. En azından benim düşüncem böyle insanları yönlendirmek gerekiyor.
Haziran ayında bayram gününde bizzat yaşadım desemİstanbul’da Sirkeci Garının orada T1’i gözlemeni şiddetle tavsiye ederim
Karşıyaka'da Atakent-Yasemin kafe arası öyle idi. Yol çok dar oluğu için dubaları kaldırdılar. Alsancak'ta da aynısı olur, yol darTramway yolunun yanında metal duba koyardım araçlar girmesin diye böylece tramway trafiğe kalmaz yol tek şerite düşer derseniz eğer amacım o zaten insanları trafikten bezdirip toplu ulaşıma yönlendirmek.
Metrobüs gittiğin kadar öde mi olur ? Farklı bir tarife mi olur?Arabasından vazgeçecek insan çok yoktur ama metrobüs yolu yapılıp işletilirse trafiğin durumu daha kötü olacağından bazı insanlar mecburen metrobüsü tercih edecekler.
aktarmalı GKÖ olması lazım Menemen-Havaalanı arası yapılırsaMetrobüs gittiğin kadar öde mi olur ? Farklı bir tarife mi olur?
Gittiğin kadar öde olması mantıklı olacaktırMetrobüs gittiğin kadar öde mi olur ? Farklı bir tarife mi olur?
Sağ çıkmanıza sevindim. Peki T3’ü gözlemlediniz mi? T1 kadar ekstrem koşullarda çalışmasa daHaziran ayında bayram gününde bizzat yaşadım desem![]()
BRT Gold (İstanbul Metrobüs'ü) İzmir için uygun değil.Troleybüs yerine metrobus yolu yapılmalı bence. Bu sitede okuduğum bir metrobüs güzergahı vardı menemen-fahrettin altay arası çevre yolundan çevre yolu yerine anadolu caddesini kullanarak gitmesi daha iyi olur diye düşünüyorum.
Kaç defa binicem dedim, hatta kapısına çıkıp geri indim, binemedim ne yazıkki. Bindiğim bütün hatları DM ile atmamı ister misiniz?Sağ çıkmanıza sevindim. Peki T3’ü gözlemlediniz mi? T1 kadar ekstrem koşullarda çalışmasa da
Gittiğin kadar öde olurMetrobüs gittiğin kadar öde mi olur ? Farklı bir tarife mi olur?
HİM: İzban kullanınaktarmalı GKÖ olması lazım Menemen-Havaalanı arası yapılırsa
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.