Tema düzenleyici

Eshot Troleybüs Sistemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Alsancak'ta tersi de oluyor. Tramvay arabaları zorbalıyor :D
Tramway yolunun yanında metal duba koyardım araçlar girmesin diye böylece tramway trafiğe kalmaz yol tek şerite düşer derseniz eğer amacım o zaten insanları trafikten bezdirip toplu ulaşıma yönlendirmek.

Hocam güzergah üzerinde aşırı sayıda dere ve yükseklik değişimi var. Metronun İnönü'den Mavişehir'e inme şansı yok (İnönü Üçyol'dan daha derin olmadığı sürece).

Ayrıca;
İnönü
Cumhuriyet
Karşıyaka
Aksoy
Demirköprü

Durakları için kazı yapılacak alan yok.
Ekstra olarak "Yalı" Durağı yerine "Opera" (biterse) durağı yapılması daha mantıklı olur.
İşte altyapı çok önemli. Maalesef İzmir'in altyapısı zamanında metroya uygun yapılmadığı için şu anda bornova merkez alsancak karşıyaka gibi metro ihtiyacı çok olan yerlere metro yapılamıyor ve şehrin nüfusu çok hızlı arttı hep gecekondularla çarpık kentleşmelerle çirkin görüntüler ortaya çıktı baştan her şey planlanıp yapılsaydı İzmir ulaşımda şu ankinden 100 yıl ileride olurdu.

M4 şu anda projelenen güzergahta asla yapılamayacak. Cengizhan, Alpaslan, Evka 5, Egekent istasyonlarının inşaatı imkansız görünüyor hatta Yamanlar, Nafiz Gürman istasyonları da yapılamayabilir. Bu saatten sonra yeni yerleşim yerlerine metro inşaatı daha kolay olur çünkü eski yerleşimlerde genellikle sıkı yapılaşmadan ve tarihi eserlerden dolayı metro kazısı mümkün görünmüyor. Şu anda metro yapılırsa belki Sakarya Caddesi boyunca Bayraklı - Bornova arası rahat yapılabilir ondan da emin değilim.

İzmir Troleybüs Sistemi​

Ekli dosyayı görüntüle 14475

Alıntı: fiat trolleybus Orhan Berent
Tarihçe:

İzmir’de troleybüs sistemi, eskiyen tramvay hatlarının yerini alması amacıyla kurulmuştur. İlk troleybüsler 14 Mayıs 1954 tarihinde Almanya’dan ithal edilmiş ve ilk hat 28 Temmuz 1954 tarihinde Konak ve Güzelyalı arasında açılmıştır.

Hatlar:

İzmir troleybüs sistemi, Konak ve çevresinde hizmet vermiştir. Başlıca hatlar şunlardır:
  • 10 Gümrük–Alsancak - Daha sonradan 1 numara olarak değiştirildi.
  • 11 Fahrettin Altay–Alsancak - Daha sonradan 2 numara olarak değiştirildi.
  • 12 Fahrettin Altay–Lozan Meydanı
  • 21 Fahrettin Altay–Montrö
  • 30 Fahrettin Altay–Tepecik - Daha sonradan 4 numara olarak değiştirildi.
  • 40 Fahrettin Altay–Kahramanlar - Daha sonradan 3 numara olarak değiştirildi.
  • 50 Hatay-Montrö - Daha sonradan 86 numara olarak değiştirildi.
  • 70 Montrö–Buca
  • Fuar Hattı - Uluslararası Fuar Alanı’nı çevreleyen bir hat.
Araçlar:

İzmir troleybüs filosu, MAN, Fiat ve Ansaldo markalı troleybüslerden oluşmuştur. Filoda toplam 100’den fazla troleybüs bulunmuştur.

Kapatılması:

İzmir troleybüs sistemi, 1992 yılında ekonomik ve teknik nedenlerden dolayı kapatılmıştır.

Ek Bilgiler:
  • İzmir’de troleybüs hatlarının toplam uzunluğu 40 kilometreyi aşmıştır.
  • Troleybüsler, dizel otobüslere göre daha sessiz ve çevre dostudur.
  • Troleybüslerin elektrik enerjisi, hava hattı ile sağlanmıştır.
Bu otobüsler şu an körfezde balıklara yuva olarak duruyorlar.

İşte altyapı çok önemli. Maalesef İzmir'in altyapısı zamanında metroya uygun yapılmadığı için şu anda bornova merkez alsancak karşıyaka gibi metro ihtiyacı çok olan yerlere metro yapılamıyor ve şehrin nüfusu çok hızlı arttı hep gecekondularla çarpık kentleşmelerle çirkin görüntüler ortaya çıktı baştan her şey planlanıp yapılsaydı İzmir ulaşımda şu ankinden 100 yıl ileride olurdu.
Troleybüs yerine metrobus yolu yapılmalı bence. Bu sitede okuduğum bir metrobüs güzergahı vardı menemen-fahrettin altay arası çevre yolundan çevre yolu yerine anadolu caddesini kullanarak gitmesi daha iyi olur diye düşünüyorum.

Troleybüs yerine metrobus yolu yapılmalı bence. Bu sitede okuduğum bir metrobüs güzergahı vardı menemen-fahrettin altay arası çevre yolundan çevre yolu yerine anadolu caddesini kullanarak gitmesi daha iyi olur diye düşünüyorum.
Trafik sıkıntısı olduğundan metrobüs yapımı mümkün görünmüyor şu anda hem çevre yolunda hem anadolu caddesinde 3 şerit bile yetmiyor bir de 2 şerite düşerse vay halimize

Menemen'den de Fahrettin Altay'a metrobüs olsa çok güzel olur. Bütün çevre yolu boyunca hat olur ve böylece şehir hastanesine ve Tınaztepe kampüsüne Menemen tarafından rahatça ulaşım sağlanır.
Okuduğum metrobüs hattı buydu..
Trafik sıkıntısı olduğundan metrobüs yapımı mümkün görünmüyor şu anda hem çevre yolunda hem anadolu caddesinde 3 şerit bile yetmiyor bir de 2 şerite düşerse vay halimize
Paralelinde izban var normal hatlar da var metrobüste açıldığı zaman ona açıldığında ona özel yol olacağı için insanlar onu tercih edebilir arabalar ilerlemiyorken metrobüs gidiceği için düşünebilir metrobüs daha mantıklı diye. En azından benim düşüncem böyle insanları yönlendirmek gerekiyor.

Okuduğum metrobüs hattı buydu..

Paralelinde izban var normal hatlar da var metrobüste açıldığı zaman ona açıldığında ona özel yol olacağı için insanlar onu tercih edebilir arabalar ilerlemiyorken metrobüs gidiceği için düşünebilir metrobüs daha mantıklı diye. En azından benim düşüncem böyle insanları yönlendirmek gerekiyor.
Arabasından vazgeçecek insan çok yoktur ama metrobüs yolu yapılıp işletilirse trafiğin durumu daha kötü olacağından bazı insanlar mecburen metrobüsü tercih edecekler.

Tramway yolunun yanında metal duba koyardım araçlar girmesin diye böylece tramway trafiğe kalmaz yol tek şerite düşer derseniz eğer amacım o zaten insanları trafikten bezdirip toplu ulaşıma yönlendirmek.
Karşıyaka'da Atakent-Yasemin kafe arası öyle idi. Yol çok dar oluğu için dubaları kaldırdılar. Alsancak'ta da aynısı olur, yol dar

Arabasından vazgeçecek insan çok yoktur ama metrobüs yolu yapılıp işletilirse trafiğin durumu daha kötü olacağından bazı insanlar mecburen metrobüsü tercih edecekler.
Metrobüs gittiğin kadar öde mi olur ? Farklı bir tarife mi olur?

BRT Gold (İstanbul Metrobüs'ü) İzmir için uygun değil.

İstanbul'da TEM'in emniyet şeritlerinin yerine metrobüs hattı yapıldı, otoyoldan şerit alınmadı.
TEM zaten çevreyolu olduğu için bölünmesiz bir rota oluşturdu ki Çevreyolunun etrafı zaten şehirleşmişti. İzmir'de çevreyolunun etrafının şehirleşmiş yolduğu yerlerin çoğu viyadük ile geçiyor, genelde etrafı boş rota.

Çanakkale Asfaltı - Anadolu Caddesi - Altınyol - Yeşildere - Homeros - Tünel - Sahil yolu desek bile bu rotada karşıya geçiş kavşakları bulunuyor. Bunlardan dolayı da yapılabilecek bir şey değil.

İzmir'e en fazla BRT Lite gibi hatlar yapılabilir ki bunlar var zaten, en büyük örneği 800.

Sağ çıkmanıza sevindim. Peki T3’ü gözlemlediniz mi? T1 kadar ekstrem koşullarda çalışmasa da
Kaç defa binicem dedim, hatta kapısına çıkıp geri indim, binemedim ne yazıkki. Bindiğim bütün hatları DM ile atmamı ister misiniz?

Aslında havaray gibi bir sistem yapılsa Menemen Halkapınar arasına çok güzel olur ama öyle bir projeyi yapacak bir ülkede değiliz maalesef

Geri
Üst Alt