Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Diyorlara kulak asmamak lazım.Gökdemir inşaatın sitesinde Dodurga ile ilgili bir bilgi göremedim.sitesinde Yaşamkent alacaatlıdan bahs ediyor.

Yıllardır diyorlarki ballıkuyumcuda OYAK 12.000 adet konut yapacak.doğru arsası Var ama OYAK a sorduğun zaman bilgi vermiyor

IMG-20250719-WA0027.jpg

Daha dün akşam bu tabelanın önünden geçtim. Bu proje bizim plan içerisinde. Arsa sahibiyle konuştum Ağustos'ta başlamaları gerekiyor dedi projeye. Bilenler bilir köyün girişinde yüzme havuzunun yanındaki
parsel. Yüzme havuzu ve paralelindeki 2-3 parsel daha müteahhite verilmiş. Dananın kuyruğu buradan doğru kopacak gibi.

Sayın rtb bu parsel bizim plan içerisinde gözüküyor. Fakat parsel sorgudan incelediğimizde içerisinde bazı yapılar görüyorum. Umarım tüm sorunları halletmişlerdir. Fakat şu aşamada ruhsat alıp Ağustos’ta başlamaları imkansız. Belki de ruhsat alımınından bağımsız kazı işlemlerine başlayacaktır. Yapacağı konut satışlarını arttırabilmek için.

Bizi ilgilendiren mahkemeyi kaybettik demesi 🙂 bir de buranın beton yığını olacak demesi. Demek ki inşaatlar başlayacak. Yani daha sonra ben demiştim demek için paylaşılmış bir tweet.

Mansur bey Ankara beton yığını diyor ama dodurgaya 1 tane ağaç dikmemis ve dikilmemis. Çocuklarımızın geleceği diyor evet şimdi projede birsuru Park bahçe gölet var yapsın bakalım bunları da Ankara bı nefes alsın

Mansur Yavaş X te açıklama yapmış Dodurga ile ilgili.
Adam bir yerde haklı. Rant uğrunu bu bölgelerin imarları bu şekilde çıkartıldı. Rantın yanında nüfus yoğunluğunuda aşırı yükseltti. Mesela çoğu kişi 150m2 sınırına itiraz etti, 150m2 sınırının olmadığını bir hayal edin. En az 1,5 kat daire sayısı artardı. 100 daire yapılacak parsele 150 daire yaparlardı. Haliyle göç edecek nüfusta 1,5 kat ama sorunlar en az 2 3 kat artıp bölge yaşanılmaz duruma gelirdi.

Desenizki sende bu ranttan faydalanıyorsun, evet bende faydalanıyorum hatta daha fazla faydalanmak istiyorum. Konuyu fazla uzatmaya gerek yok. İnş yeşil alanları adam gibi yaparlarda bölge yaşanılır hale gelir.

• Beğen
Tepkiler: mmc
Ben Mansur beye kesinlikle katılmıyorum . Cebeci , maltepe , Esat , vs. 28 kat değil ama yeşil alan nerede . Beş katlı apartmanlar yan yana , gecekondudan beter durumda .
Dodurgada ise çoğunluk parseller on bin metrekareden büyük .
Bunlar düzenli siteler halinde yapılaştığında , 28 kat blok olacak ama etrafı boş olduğundan , çok daha fazla yeşil alana müsait yerler olacaktır .
Çok büyük yeşil alanlarıyla , Ankaranın en büyük gölet projesiyle ,
Mansur başkan bunları yaparsa , Dodurga ; Ankaranın en düzenli siteleriyle yoğrulmuş , en nezih semti olacaktır.

Zaten plana sadık kalınırsa yapay göl ve etrafı derken epey büyük bir yeşil alan olacak.Ara sıra o taraflardan geçtiğim oluyor.Ben öyle katledilecek bir bitki örtüsü görmüyorum.Sanırım başkan,kamuoyu oluşturmaya çalışıyor ama dodurgadan arsa alıp daire bekleyen bizim gibilerin suçu ne?

Ben Mansur beye kesinlikle katılmıyorum . Cebeci , maltepe , Esat , vs. 28 kat değil ama yeşil alan nerede . Beş katlı apartmanlar yan yana , gecekondudan beter durumda .
Dodurgada ise çoğunluk parseller on bin metrekareden büyük .
Bunlar düzenli siteler halinde yapılaştığında , 28 kat blok olacak ama etrafı boş olduğundan , çok daha fazla yeşil alana müsait yerler olacaktır .
Çok büyük yeşil alanlarıyla , Ankaranın en büyük gölet projesiyle ,
Mansur başkan bunları yaparsa , Dodurga ; Ankaranın en düzenli siteleriyle yoğrulmuş , en nezih semti olacaktır.
Dikmen, çankaya, yıldız, esat, seyran, mamak … liste uzar gider. Apartmanların dip dibe olmasını bende hiç sevmiyorum. Pencere açarsın esmez, yan binadaki komşunla balkondan balkona sohbet edersin, aracına park yeri bulamazsın vs vs. Sırf bu yüzden bende kısmet olursa dodurgaya taşınmayı düşünüyorum. Umarım çevre düzenlemesini ellerine yüzlerine bulaştırmazlar.

Geri
Üst Alt