Kendiniz diyorsunuz ki hissem küçük bir durumda o halde çoğunluk sizemi uyacak bırak mahkemeyi sizinki oyun bozanlık oluyor.Burada hakim sizi art niyetli göreceği için her halükarda kaybedersiniz.Merhaba arkadaşlar bilgi almak için soruyorum herkes parseldeki herkes %45 ile anlaştı ama ben %50'nin altına inmek istemiyorum ve hissem küçük bu durumda yasal bir yaptırım oluyor mu bana ya da ne olabilir
burada hakim öyle bir duruma bakmaz.Kendiniz diyorsunuz ki hissem küçük bir durumda o halde çoğunluk sizemi uyacak bırak mahkemeyi sizinki oyun bozanlık oluyor.Burada hakim sizi art niyetli göreceği için her halükarda kaybedersiniz.
Alp bey kusura bakmayın ama komik bir yorum oldu çoğunluğun bana uymasını istemiyorum geri istedaşlarımı isterlerse %25 ile versinler ancak ben sadece kendi hissemden sorumluyum ve %50'nin altında veya %60 veya %45 istediğim rakama vermediğim zaman zorla benim hissemi kimse alamaz kentsel dönüşüm bölgelerinde bu biraz farklıdır uygulama ancak kentsel dönüşüm olmayan bölgelerde hakkım var diye biliyorum oyun bozanlık da yapmıyorum sadece hakkımı savunuyorumKendiniz diyorsunuz ki hissem küçük bir durumda o halde çoğunluk sizemi uyacak bırak mahkemeyi sizinki oyun bozanlık oluyor.Burada hakim sizi art niyetli göreceği için her halükarda kaybedersiniz.
Ümit bey izale-i şu ile ilgili gerçekten bilgim yok tabii ben bana şu an gelen bir teklif yok veya hisadaşlarınla ilgili de bir bilgim yok sadece ben kendi payımı değerlendirebilirim merak ettiğim olay böyle bir durumda biz nasıl haklara sahibiz onu öğrenmek istedimMmc bey en fazla izaleyi şuyu davası açabilir diğer hisse sahipleri.Dava da uzun süreceği için ve dışarıdan teklif verilebileceği için bu riske girmezler.
Teklif içinize sinmediyse %45+bir miktar para isteyebilirsiniz sizin en doğal hakkınızdır.
Alp bey benim arkadaşım 2 yılı dolmasına 3 gün kala şufa açıldı ve bu konuyla ilgili bölge idare mahkemesi başkanı ile görüştüm ne yapabiliriz diye başkanın bana söylediği şu fayı açan kazanır evet şufa açanın niyeti kötü haksız bir kazanç sağlayacak ama kanun bunu emrediyor diyor biz kanunun üstünde değiliz niyet arayamayız diyor. Yani kanuniyet aramıyor kanun yazılı olan kurallara bakar bu minvalde karar verir.Arkadaşlar davalarda olsun, iddialarda olsun hakimler,müfettişler,muhakkikler hepsi niyete göre kannaatini kullanır.
Doğrudur şufayı açan kazanır.kanunlar her zaman üstündür.ama hakim insiyatifini kullanarak muhakkik atar v.s ile o şufayı açanın burnundan getirir.şufayı açtığına pişman ettirir.Alp bey benim arkadaşım 2 yılı dolmasına 3 gün kala şufa açıldı ve bu konuyla ilgili bölge idare mahkemesi başkanı ile görüştüm ne yapabiliriz diye başkanın bana söylediği şu fayı açan kazanır evet şufa açanın niyeti kötü haksız bir kazanç sağlayacak ama kanun bunu emrediyor diyor biz kanunun üstünde değiliz niyet arayamayız diyor. Yani kanuniyet aramıyor kanun yazılı olan kurallara bakar bu minvalde karar verir.![]()
hiç ömrümde biri şufa davası açtı diye hakimin şufa davası açanın burnundan getirdiğini görmedimDoğrudur şufayı açan kazanır.kanunlar her zaman üstündür.ama hakim insiyatifini kullanarak muhakkik atar v.s ile o şufayı açanın burnundan getirir.şufayı açtığına pişman ettirir.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın deriz.yine ben derimki inşallah mahkemelere işimiz düşmez.düşersede allah vicdanlı hakimlerle karşılaştırsın.çünkü aynı olaya farklı mahkemelerde farklı kararlar verilebilir.işte o da hakimin kanaatidir.hiç ömrümde biri şufa davası açtı diye hakimin şufa davası açanın burnundan getirdiğini görmedim
Yok o öyle olmuyor.Doğrudur şufayı açan kazanır.kanunlar her zaman üstündür.ama hakim insiyatifini kullanarak muhakkik atar v.s ile o şufayı açanın burnundan getirir.şufayı açtığına pişman ettirir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.