O
Osman_Tunç
Emin misiniz avukata sordunuz mu?
Evet şantaj olayına katılıyorum.resmen şantaj yaparak sözleşme yapmıştır.bununda hukukta mutlaka bir karşılığı olur diye düşünüyorumKimse enayi değil , plancı sözleşme yapmayanların emsalinin , 0.50 olacağı şantajıyla sözleşmeleri yaptı .
Ancak şu anda sözleşme yapmayanlar karlı çıktı . Ziraa her yer 1.75 ve 2 oldu .( ticariler hariç )
Bu durumda şimdiye kadar plancıya avanta vermeyenler , bundan sonra hiç vermezler . Kanunen plancıda birşey yapamaz .
Plancı şu anda kimseden pay almamıştır ayrı bir parselde tapu sahiplerinin adına beklemektedirPlancıya önceden pay verenlerin , durumu kritik .
Verdiklerini alabilmeleri için öncelikle o payların , plancının üzerinde kalması gerekir.
Plancı aldığı payları satmışsa durum dahada karışır .
Plancıya önceden pay ( avanta )
verenler , aralarında örgütlenip toplu halde hak arama iddiasında bulunurlarsa netice alma şansları daha fazla olur .
( sebepsiz zenginleşmeden dava açarlarsa )
Tebrik ederim çok güzel açıkladınızRKK bey, buna da verdiğin nitelikli bilgiler için baştan teşekkür ederim. Fakat önceki plancı mevzunda yazdıklarımla şimdilerde yazdıkların arasında fark var gibi. Sanki plancıyla bir dirsek temasın oldu ,en azından bana öyle geliyor. Ben de bu hususta kafa yoran merciilere danıştığımda plancının iş karşılığı makul ölçülerde belediyenin de kabul ettiği ücret talep edebileceği fakat bu ücretin yapacağı işle orantılı olması gerektiğini ,mahkeme sürecinde plancının sebepsiz zenginleşmeden bir şey tutturamayacağı bana söylendi. Ayrıca plancı işi 2 yıl içerisinde teslim etmesi gerekiyordu sözleşmeye göre. Fakat büyükşehir belediyesi kendisi planın iptali için mahkemeye verdi daha sonra. Hiç kimse yükümlülükler yerine getirmedi diye faiz sopasıyla burada korkutulamaz. Plancıya karşı yükümlülük bu seferki itirazlar tamamen reddedilirse ancak devreye girer. O da kademeli emsal iptal olduğu için yani herkese eşit hak son meclis görüşmelerinde verildiği için bu iş plancının planlamasının sonucu değildir yani 1.75 emsal plancının planı olmaktan çıkmış belediye meclisinin planı haline gelmiştir ve herkese meclis vermiştir bu hakkı. Biraz uzun oldu ama buna benzer birçok sebepten plancı hakkı diye bir unsur kalmamıştır. Bana Çankaya belediyesi'nden söylenen kademeli emsalini iptal edilip herkese 1.75 emsal verilmesi plancının devreden çıkarılması için tercih edilen bir yol olduğunu ifade ettiler.
Tekrar açıklayayım isterseniz.Tebrik ederim çok güzel açıkladınız
Belediye ile plancının protokolu nedir ona bakmak lazım.o protokol yerine gelmişmiTekrar açıklayayım isterseniz.
Sözleşmede kademeli emsal açıklaması var mı?
Yani sözleşmede bu sözleşmeyi imzalamayanlar 0,50 emsalde kalacak diye bir ifade var mı?
Varsa elbette sözleşme geçersiz olur.
Ancak plancının sözleşmede o konuya hiç girmediğini, pay karşılığı hizmet sözleşmesi yaptığını sanıyorum.
Sözleşme yapmış bir arkadaş ismini kapatıp sözleşme resmini yüklerse görebiliriz.
Bu tip avanta koparma peşindeki sözleşmeler genelde basit ifadelerle imzalayanı hemen her halükarda borçlu çıkaracak bir çerçeve çizerler.
Tekrar edeyim planla ilgili çoğu şeyi en bilgili kişilerden öğrendim, ancak plancıyı tanımam, hayatımda görmedim, konuşmadım.
Geçen sene defalarca yazdığım, Çankaya'nın da kelimesi kelimesine aynen düzelttiği tüm hukuk dışı saçmalıklar da zaten bu planın suçu değil miydi?
Arsa sahiplerini menfatini korumak yeni olanda ben korunmuş bişey görmüyorum herkes eşit oldu
Bu sözleşmenin ilk maddelerini de görmek mümkün mü?
Tam da tahmin ettiğim gibi. Bu sözleşme ile plancının her halükarda o payları alacağını sanıyorum.
Burası muz cumhuriyeti midir.devlet sahipsizmidir.devletin onayı olmadan resmi işlemde sözleşme yapılamaz.o zaman her mahallede plancıyla malik kendi başlarına sözleşme yapsınlar.o zaman mafyatik olurYine maşallah, bilgi sahibi değiliz ama fikir sahibiyiz.
Plancı ile idarenin anlaşarak, yasal kesinti dışında, tapu sahiplerinin mülkiyetine elatması mümkün değildir. Malikler ile plancı ayrı bir sözleşme yapmışlar ise, bu sözleşmenin mahiyetine bakılır. Böyle bir şey sozkonusu değil ise, planci ile belediye kendileri çalar kendileri oynar ve bu mülk sahiplerini bağlamaz.
Bu tür olaylar maalesef geçen dönemde yaşanan vurgunların buzdağı gibi açık seçik ortada olan halidir.Burası muz cumhuriyeti midir.devlet sahipsizmidir.devletin onayı olmadan resmi işlemde sözleşme yapılamaz.o zaman her mahallede plancıyla malik kendi başlarına sözleşme yapsınlar.o zaman mafyatik olur
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.