Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın Alp1 bende aynı şeyi düşündüm. Bir de bu aralar konut satışları çok artmış. Altın yatırımından çıkıp ev almak isteyen çok yatırımcı var anladığım kadarıyla. Bu iki gelişme de Dodurga için çok güzel bir konjonktür oldu. Bir de bir yandan faizler düşüş eğiliminde zaten. Dönemsel olarak iyi bir zamana denk geldik diye düşünüyorum.

ankarada otoban dairesi içerisinde en ucuz arsa deposu bana göre dodurgadır.onun için konut yatırımcıları yazdığınız nedenlerden dolayı adeta dodurgaya abartı olmazssa hucüm edeceklerdir.

Birazda sohbet edelim geçenlerde 1978 de gazete küpüründen dodurgadan arsa alan 90 yaşında tecrübeli aklı yerinde bir amcayla sohbet ediyorum.diyorumki genç olsaydın yatırım için ne alırdın.diyorki şimdide Temelli hisarlıkayadan tarla alırdım.acaba doğru bir kararmı ?amcanın sözüne uyalımmı ?

Ben benden gittikten sonra gelen malı neyleyim derim üstad burası bile bize hiç anlamsız yere filler tepişti biz ayaklar altında kaldık gecikti o yüzden az olsun bizi rahat ettirsin derim ben

• Beğen
Tepkiler: Rtb
Ben artık Ankara’ya uzak yerlerin gelişeceğini zannetmiyorum. Bunun için bir kaç argümanım var. Artık Türkiye’nin nüfusu çok yavaş artıyor. Son yıllardaki bu gerçeği bir kenara bıraksak bile hem OECD hem de BM nin raporlarında da gelecekte Türkiye nüfusunda pek bir değişim olmayacağı yönünde. Yani artık yavaş yavaş yeni konut ihtiyacı azalmaya başlayacaktır. Ankara’nın şansı göç alıyor olması. Deprem riski ile yaşamak istemeyen aileler ilk fırsatta nu bölgeye yerleşmek istiyorlar. Belki 70’li 80’li yollardaki gibi bir nüfus artışımız olsa uzak mahallelerden yatırım mantıklı olabilirdi ama şu an için ben yatırım yapmaya çok hevesli değilim. Tabii ki ytd.

Geri