Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba @Rick Grimes @Snell479,

Bir süredir forumda yapılan bazı paylaşımlar ve özellikle @ahmet alici tarafından açılan mesajların, forumun amacından uzaklaştığını ve gereksiz tartışmalara yol açtığını düşünüyorum.

Bu paylaşımlar:
  • Konu dışı içerik barındırıyor
  • Tartışma ortamını gereksiz şekilde geriyor
  • Diğer kullanıcıların forumdan verim almasını zorlaştırıyor
Forumun bilgi paylaşımı ve sağlıklı iletişim için var olduğunu göz önünde bulundurarak, bu durumun adminler tarafından incelenmesini rica ediyorum.
Kimseyi hedef almak ya da polemik yaratmak niyetinde değilim; yalnızca forum düzeninin ve kalitesinin korunmasını istiyorum.

arkadaşlar bölgede aktif oldum ve kendi tek tapum için görüşmelerde oldugum için bilgilendireyim hepinizi yerim 50 lik bulvarda piknik alanına yakın lakin bölgede alt yapı su ve elektirik olmadığı için şuan gelen inşaat firmaları altyapıyı bekleyelim onun için ayrı süre ruhsat başvurusu için minimum 6 ay istiyor oda 2 ay tolere payıyla birlikte ve 36 ayda inşaat süresi istiyorlar bende ölme eşşeğim ölme dedim haklı oldukları bir yer alt yapının ne zaman ne şartlarda gelceği belli değil ve bölgede kat karşlıgı imzayalıp baskı yapmaları lazım şuan alt yapı olmayan hiç bir yerde içeri evrak verilmedi bilginize
50 lik bulvar en güzel yer olmasına rağmen yapılaşmanın oradan başlaması zaten imkansız. Ben de defalarca yapılaşmanın köy tarafı ve Alacaatlı'ya bitişik parsellerden başlayacağını yazdım. Elektrik için bir kablo çekerler, zaten yolun kenarı olacağı için yapılaşmada beklemesi gerekmez. Bulvarlar ve iç parseller elbette altyapıyı bekleyecekler. Altyapı konusunda belediye ana arterlerden yapmaya başlayabilir, ancak (Alacaatlı ve köy tarafı) mevcut altyapıdan başlayıp içeriye doğru da ilerleyebilirler. Önemli olan 2026'da belediyenin bu işe başlaması. Zaten Dodurga'da 3-5 sene sonra bütün yapılaşma bitecek diye birşey sözkonusu değil, hayal ötesi olur.

Ancak Alacaatlı ve köy tarafında başlayacak yapılaşma güzel projelerle olursa bunun fiyatlara çok güzel yansıması olur. Dün verdiğim örnekteki gibi 50 m2 arsasına 1+1 alan hissedarın eline geçen para 5,5-6 milyon olursa o zaman arsasını 110-120 bin gibi fiyatlardan vermiş olur. Bu da piyasada fiyatları kolaylıkla 1000 dolara çıkarır.

Ben 35 lik bulvardaki konut parselimde 7 yıl, ticari parselde ise tek bir blok atılıp çıkılacağı için 5 yıl beklemeyi normal görüyorum. Projeler güzel olur da Beytepe fiyatlarını görecek olursak belki o zaman beklemeden elden çıkarabilirim.

50 lik bulvar en güzel yer olmasına rağmen yapılaşmanın oradan başlaması zaten imkansız. Ben de defalarca yapılaşmanın köy tarafı ve Alacaatlı'ya bitişik parsellerden başlayacağını yazdım. Elektrik için bir kablo çekerler, zaten yolun kenarı olacağı için yapılaşmada beklemesi gerekmez. Bulvarlar ve iç parseller elbette altyapıyı bekleyecekler. Altyapı konusunda belediye ana arterlerden yapmaya başlayabilir, ancak (Alacaatlı ve köy tarafı) mevcut altyapıdan başlayıp içeriye doğru da ilerleyebilirler. Önemli olan 2026'da belediyenin bu işe başlaması. Zaten Dodurga'da 3-5 sene sonra bütün yapılaşma bitecek diye birşey sözkonusu değil, hayal ötesi olur.

Ancak Alacaatlı ve köy tarafında başlayacak yapılaşma güzel projelerle olursa bunun fiyatlara çok güzel yansıması olur. Dün verdiğim örnekteki gibi 50 m2 arsasına 1+1 alan hissedarın eline geçen para 5,5-6 milyon olursa o zaman arsasını 110-120 bin gibi fiyatlardan vermiş olur. Bu da piyasada fiyatları kolaylıkla 1000 dolara çıkarır.

Ben 35 lik bulvardaki konut parselimde 7 yıl, ticari parselde ise tek bir blok atılıp çıkılacağı için 5 yıl beklemeyi normal görüyorum. Projeler güzel olur da Beytepe fiyatlarını görecek olursak belki o zaman beklemeden elden çıkarabilirim.
2026 için belediyenin dodurga için bir hazırlığı yok olucakmı hep beraber görücez zamanla

Bu 1000$ arsa m2si mi?

Daire içinse çok düşük çünkü 😄 sarı sitenin kendi istatistiklerini paylaşmıştım bir ara. İnceğin şuan 1500$ civarı m2 fiyatı var ortalama, dodurga normal şartlarda bunun üzerine çıkmalı (mevcutta1250$). Ben ortalama 1700 belki 1800 civarı bekliyorum. Elit projelerde bu rakam 2000’i geçer muhtemelen.

Bu 1000$ arsa m2si mi?

Daire içinse çok düşük çünkü 😄 sarı sitenin kendi istatistiklerini paylaşmıştım bir ara. İnceğin şuan 1500$ civarı m2 fiyatı var ortalama, dodurga normal şartlarda bunun üzerine çıkmalı (mevcutta1250$). Ben ortalama 1700 belki 1800 civarı bekliyorum. Elit projelerde bu rakam 2000’i geçer muhtemelen.
Balon fiyatlar onlar o fiyata kimse bişey satamaz zaten piyasa bıçak gibi evlerde

Balon fiyatlar onlar o fiyata kimse bişey satamaz zaten piyasa bıçak gibi evlerde
Piyasa için söylenecek fazla bir şey yok. Fakat bugün inşaat başlasa 2028 teslim edilir. O zamana kadar da piyasalar umarım düzelir. Gerçi seçime denk geliyor o yıl. Gün ola harman ola.

Fiyatlar balon olsada söylemek istediğim şu; incekten yukarı bir konumda olur kesinlikle dodurga. Ben kendim hesap kitap yaparken 1500den gidiyorum misal. Bunun altına düşeceğini açıkçası tahmin etmiyorum.

Piyasa için söylenecek fazla bir şey yok. Fakat bugün inşaat başlasa 2028 teslim edilir. O zamana kadar da piyasalar umarım düzelir. Gerçi seçime denk geliyor o yıl. Gün ola harman ola.

Fiyatlar balon olsada söylemek istediğim şu; incekten yukarı bir konumda olur kesinlikle dodurga. Ben kendim hesap kitap yaparken 1500den gidiyorum misal. Bunun altına düşeceğini açıkçası tahmin etmiyorum.
Katılıyorum size bakalım ya hakkkmızda hayırlısı çok bekledik hala beklemek üzücü olsada sonunda hakketimizi alcağız inşallah

Ben arsa fiyatlarında 1000 dolar fiyatı bugün için söylemedim ki. İnşaatlar başlayıp, güzel projeler ortaya çıktıkça arsa fiyatlarının gideceği yer olarak belirttim.

1+1 daireler 5,5-6 bandında giderse (130-140 bin dolar), o daireyi getiren 50-60 m2 arsanın da herhalde 50.000 dolara gitmesi normaldir.

Beytepe'de bugün 1000 dolara arsa bulmak bile zor diye biliyorum.

Arkadaşlar bu foruma yeni gelen biri yazdiklarinizi okusa sanır ki Dodurga cankirinin bir ilçesi ve orada daire fiyatları 3-4 milyon. Bi kendinize gelin. Ankara'nın göz bebeği ve geleceğin yaşam merkezi olacak bir yer burası. Acil ihtiyacı olan var sa da elbette satabilir. Fiyatlara gelince 2-3 yıl önce 7-8 bine aldığınız yer şu an 30-35 ( en kötü) sabahı satar. Gerisi sabır işidir. Devlet işi ağır ama yürür. Bir bakmışsın kuleler vinçler dikilmiş. Bir bakmışsın Dodurga bulvarında oturmuş kahveni yudumluyorsun.
Bir de uyariyim. Forumda bi kaç kalpazan var onlara kulak asmayin.

Geri