Geçen sene hanımın zoruyla yazlık aldık. Tabii inşaatı yeni bitmiş veya bitmek üzere olan bir sürü binayı da gezdirdiler.
Gördüğüm olay, tek bir müteahhit yakındaki direkten hat çektirip sayaç taktırmış, en az 5-6 inşaat da aynı sayacı beraber kullanıyorlar. Tabii çoğu yerde yol falan da tamamen toprak, ancak inşaatlar bitip iskanlar alındıktan sonra asfalt atılıyormuş.
Dodurga'da inşaatların köy tarafı ve Alacaatlı bitişiği parsellerden aynı şekilde başlayacağını defalarca yazdık. Konumları itibarıyla inşaata engel bir durum yok.
Bulvar ve iç parsellerin daha sonra başlayacağını hepimiz biliyoruz, bu bir sürpriz değil ki.
Ben iyimserliğimi koruyorum, belediyenin her halükarda altyapı ile ilgili adımlar atacağını düşünüyorum. Zaten 10.000 dönümden fazla bir alanın altyapısı da birkaç ayda, bir-iki yılda bitecek bir olay değil elbette.
Arsa alırken eskinin meşhur "bugün sünnet, yarın deniz" reklamını düşünmüş olanlar varsa, onlara da günaydın diyelim
Fiyatlar elbette şu anda olması gerekenin yarısı durumunda, ancak o açıdan da gelişmelerin güzel olduğunu ilanlardan farkedebiliyoruz. Daha bir ay önce konut parseli için bir kaç "gel gel" ilanlarında anılan rakamlar artık sağlık parseli, kreş parseli benzeri parsellere isteniyor.
2026 yılında ticari parsellerin ortalama 700-750, konut parsellerinin 800-850, konut+ticari parsellerin de 1000 dolara çıktığını göreceğiz. Bekleyip kazanacağız.