Tema düzenleyici

Diyarbakır İmara Açılacak Bölgeler

Eş Başkan Serra Bucak, 2025 yılında revizyon planlarının hazır olacağını; yeni imar alanlarının açılma sürecinin ise 2026’ya sarkabileceğini açıkladı.

Plan hazırlıkları yaz boyunca başlatılacak ve 2026 Mart veya Nisan ayına kadar tamamlanması öngörülüyor.

Bu tarihten itibaren, imar alanlarının kamuoyu ile paylaşılmasının ardından uygulanabilir hale gelmesi hedefleniyor .

Eş Başkan Serra Bucak, 2025 yılında revizyon planlarının hazır olacağını; yeni imar alanlarının açılma sürecinin ise 2026’ya sarkabileceğini açıkladı.

Plan hazırlıkları yaz boyunca başlatılacak ve 2026 Mart veya Nisan ayına kadar tamamlanması öngörülüyor.

Bu tarihten itibaren, imar alanlarının kamuoyu ile paylaşılmasının ardından uygulanabilir hale gelmesi hedefleniyor .

Şoreş hocam bazı parsellerde bir duyum aldım mesela 364 nolu parsel 875 dnmdür ya adam çıkmış diyor ki orada bir dönüm satamazsın niye diyorum diyor tapuyu alabilirsin ama bana yerini göster diyor benim bir dönümünün yeri neresi bana yerini söyle o zaman onu bana diyor yani almamaya teşvik etme gibi bu mesele ne oluyor?

Şoreş hocam bazı parsellerde bir duyum aldım mesela 364 nolu parsel 875 dnmdür ya adam çıkmış diyor ki orada bir dönüm satamazsın niye diyorum diyor tapuyu alabilirsin ama bana yerini göster diyor benim bir dönümünün yeri neresi bana yerini söyle o zaman onu bana diyor yani almamaya teşvik etme gibi bu mesele ne oluyor?
Doğrudur öyledir ya ortağına satarsın yada imar gelmesini beklersin tapu işine gelince de en çok hisse kimde ise ona sorulur diye biliyorum

Konu sahibi
Doğrudur öyledir ya ortağına satarsın yada imar gelmesini beklersin tapu işine gelince de en çok hisse kimde ise ona sorulur diye biliyorum
Arkadaşlar haklısınız ama umarım imarda haksızlık yapılmaz yandaşlara öncelik verilmez gerçekten imara girmesi gereken bölgeleri sokarlar ve ekilmeye müsait olan yerleri imar dan uzaklaştırır lar çünkü sizde biliyorsunuz ki kayalık alan çok diyarbakır da buna göre ekilen alan da epeyce çok umarım ekili olan bölgeleri imara açmaz taşlık arazileri de bırakmaz biliyorsunuz ki bu ülkede hep yandaş çılık var ve bunada bir hak gözü ile bakılıyor umarım bu sefer de olmaz

Nisan 2025’te yayımlanan haberde, kentte 10 yılı aşkın süredir yeni imar alanı açılmaması nedeniyle barınma krizi baş gösterdiği, kira ve satış fiyatlarındaki aşırı artışların konut krizini derinleştirdiği vurgulandı. Büyükşehir’den yeni imar alanlarının açılacağına dair açıklama geldi

Hashavar ve garbicanakci imara açılmamasinin altında birşey var çünkü şehire 20 km uzaklıkta açılan arsalar ama şehrin göbeğinde imarsiz olması akıl işi değil

Mesela
Arkadaşlar haklısınız ama umarım imarda haksızlık yapılmaz yandaşlara öncelik verilmez gerçekten imara girmesi gereken bölgeleri sokarlar ve ekilmeye müsait olan yerleri imar dan uzaklaştırır lar çünkü sizde biliyorsunuz ki kayalık alan çok diyarbakır da buna göre ekilen alan da epeyce çok umarım ekili olan bölgeleri imara açmaz taşlık arazileri de bırakmaz biliyorsunuz ki bu ülkede hep yandaş çılık var ve bunada bir hak gözü ile bakılıyor umarım bu sefer de olmaz
O taşlık alanlar nerde bi soylermisin şuan taşlık alan karajdag eteklerinde var geriye kalan hepsi ekili arazi ..eskiden tesislerden itibaren hepsi ekili araziydi suanki Kayapınardan tut otogar beşyüz evlere kadar ..bu yaklaşımin ile gerek şehir direk karajdaga yapılmalı

Arkadaşlar merhaba. Revizyon imar planı ile ilgili kesin bir duyum alırsanız sayfada paylaşın mutlaka herkes birbirine haber verirse iyi olur. Ayrıca 364. Parselde talep çok fazla herkes almak istiyor fakat yok onun hissesi fazla söz sahibidir gibi bir şey söz konusu değil. İmar gelirse eğer oralara zaten herkes elinden ki hisse oranında pay alır

Elazığ yolu Urfa yolu imar verilirken şehire 20 km uzaklıktaki alanlara imar verilirken şehrin merkezinde imar verilmemesinin altında mutlaka bir rant vardır yoksa akıl işi değil yani merkez tarım arazisi

Arkadaşlar bugün belediyeden yetkili biriyle görüştüm malesef ki parayı veren imarı alıyormuş ve malesef bizim oy verdiğimiz bizim dedigimiz Kürtler de akp gibi rüşvetçi olmuş neler duydum neler ben umudu kestim garbicanakci ve hashavar köylüleri asla kuruş vermezler

Arkadaşlar bugün belediyeden yetkili biriyle görüştüm malesef ki parayı veren imarı alıyormuş ve malesef bizim oy verdiğimiz bizim dedigimiz Kürtler de akp gibi rüşvetçi olmuş neler duydum neler ben umudu kestim garbicanakci ve hashavar köylüleri asla kuruş vermezler
Orada arazisi çok olan bir ismini vermek istemediğim ama adı gerek yapılarıyla olsun bağcılarda çok geçen inşaat sahipleri var onlar imarın açılması için elinden gelen herşeyi yaparlar tıpkı özel imar için başvurdukları gibi onun için..çünkü arazileri garbiçanakçıda çok var onların

Son düzenleme:
Ben anlamadım her kafadan bir ses çıkıyor biri diyor garbicanakci hashavar imara kesin açılır biri diyor açılmaz kimin ne dediği belli değil zaman gösterir.

Geri
Üst Alt