Tema düzenleyici

Diyarbakır İmara Açılacak Bölgeler

Belediye Baglar Makine ikmal bolgesinde konut yapilacak haberi var. Makine ikmal bolgesi tam olarak neresi. Ve eski siverek yolunun siverek yolunun alt tarafinin imara acilacagi soylentileri var. Ne kadar dogru. Bilen var mi

Belediye Baglar Makine ikmal bolgesinde konut yapilacak haberi var. Makine ikmal bolgesi tam olarak neresi. Ve eski siverek yolunun siverek yolunun alt tarafinin imara acilacagi soylentileri var. Ne kadar dogru. Bilen var mi
Evet eski Siverek yolu alt kısmı Hashavar yeşildalı İmar için söylentiler çok var
Mart Nisan ayında açıklanacak sözde Diyarbakır da açılacak olan semtler
Şahsen Kendim 6 yıldır bekliyorum bu senede beklerim😊

Evet eski Siverek yolu alt kısmı Hashavar yeşildalı İmar için söylentiler çok var
Mart Nisan ayında açıklanacak sözde Diyarbakır da açılacak olan semtler
Şahsen Kendim 6 yıldır bekliyorum bu senede beklerim😊
Büyükşehir Aziziye mahallesi ve Bağlar Makine İkmal oraya 2 bin konut yapacak.

Belediyenin kendi arazisinde*

Arkadaşlar iyi akşamlar. TOKİ konutlarıni bağlarda tekrardan oğlakli bölgesinde yapılacak. Bazı parseller de düzenleme yapıldı. Düzenleme yapılan bazı parseller daha önceden tarım arazisi ve çayır mera vasfındaydi. Ve onu konut gelişim alanına çevirmişler. Daha önceden tarım arazisi sulak arazi gibi söylemleri olan arkadaşlar umarım bu yazdığımı dikkatlice okurlar. Tarım arazileri imar için engel teşkil etmiyor bilginiz olsun. Özelikle Ağaçcegit (Garbiçanakci) bölgesinde yatırımi olanlar için diyorum.

Bir emlakçının arsaya ait ilandaki fotoğraflardan gördüm. Dikkatimi çekti. Burada ne demek isteniyor acaba? Bilgisi olan bizimle paylaşırsa memnun olurum.

Ekli dosyalar

• IMG_20260107_014514.jpg
    IMG_20260107_014514.jpg
    85.8 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_20260107_014534.jpg
    IMG_20260107_014534.jpg
    83.3 KB · Görüntüleme: 75
Bir emlakçının arsaya ait ilandaki fotoğraflardan gördüm. Dikkatimi çekti. Burada ne demek isteniyor acaba? Bilgisi olan bizimle paylaşırsa memnun olurum.
Hangi parsele ait ise imara açılmış.
NİP 1/5000 ÖLÇEKLİ PLAN KESİNLEŞMİŞ
1/5000 REVİZYON PLAN DA KESİNLEŞMİŞ
ve en önemlisi de UİP 1/1000 ölçekli imar planı (UYGULAMA İMAR PLANI)
arsa sahibini ilgilendiren asıl plan UİP
Yani (UYGULAMA İMAR PLANI)

Bak kendi parselimi sorguladığım zaman
UİP yok
Olması için imara açılması lazım

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-01-07-07-31-09-032_com.csb.eplann.jpg
    Screenshot_2026-01-07-07-31-09-032_com.csb.eplann.jpg
    146.7 KB · Görüntüleme: 44
Arkadaşlar iyi akşamlar. TOKİ konutlarıni bağlarda tekrardan oğlakli bölgesinde yapılacak. Bazı parseller de düzenleme yapıldı. Düzenleme yapılan bazı parseller daha önceden tarım arazisi ve çayır mera vasfındaydi. Ve onu konut gelişim alanına çevirmişler. Daha önceden tarım arazisi sulak arazi gibi söylemleri olan arkadaşlar umarım bu yazdığımı dikkatlice okurlar. Tarım arazileri imar için engel teşkil etmiyor bilginiz olsun. Özelikle Ağaçcegit (Garbiçanakci) bölgesinde yatırımi olanlar için diyorum.
500 bin sosyal konut projesimi?

BÜyükşehir belediyesi makine ikmal.in karşısına yapamazlar mıydı?

OĞlaklı TOKİ toplama kampı gibi oldu.
Dostum senin bahsettiğin Büyükşehir belediyenin projesi makina İkmalin yanında 40 dönüm arazisi var belediyenin. Proje oraya yönelik. Oğlakli tarafina yapılan proje tamamen çevre şehircilik bakanlığı projesi. (TOKİ). Bu ikisi ayrıdır

Dostum senin bahsettiğin Büyükşehir belediyenin projesi makina İkmalin yanında 40 dönüm arazisi var belediyenin. Proje oraya yönelik. Oğlakli tarafina yapılan proje tamamen çevre şehircilik bakanlığı projesi. (TOKİ). Bu ikisi ayrıdır
Biliyorum hocam bende yazdım benim dediğim şey şu bağlar TOKİ başka yere yapılamazmı diye örnek verdim.

Geri