Tema düzenleyici

Bursa Yatırımlık Arsa ve Araziler

Furkan, yatırım bilgilendirmesi için güzel bir yazı olmuş. Peki Teknosab henüz bitmemiş, toki projeleri tamamlanıp yerleşik hayata geçişmemişken etraftaki köylerde daha ucuz yerler bakmak, bileciğe yatırım yapmaktan daha gerçekçi ve daha hızlı geri dönüşü olan bir yatırım olmazmı ?
Baştan belirteyim yine küçük yatırımcı için konuşuyorum. Çevre köylerde de düzgün yerler fiyatlanmasını yaptı. Bu alacağınız yerlerin değer kazanmayacağı anlamına gelmez. Toprak şu aşamada ucuz kaldı. Daire fiyatlarıyla veya altın fiyatları ile kıyasladığımızda toprak hayli ucuz. İlle Bilecik olmak zorunda değil benim bildiğim bir yer olduğundan dolayı Bilecik örneğini verdim, küçük yerlede imar çeperinde hâlâ dönümü 300-350 bin tl'ye yerler var. İşte küçük yatırımcı için cazip olan da bu. 1 milyon tl civarına aldığın 3 dönüm yerden farazi on sene sonra bir anda 8 daire alabilme ihtimaliniz doğuyor. Aynı paraya teknosab civarında temiz güzel bir yer bulmak hiç kolay değil. Yüksek gerilim altında, otoban viyadüğünün altında, doğalgaz boru hattı geçmeyen, müstakil parsel , ramsar alanında olmayan, büyük ova koruma kapsamı dışında derken liste uzayıp gidiyor. Teknosab çevresi 10 milyon üzeri sermayesi olana hâlâ iyi fırsatlar veriyor.

1 e 100.000 lik planda konut alanında kalan parseller için yapılaşmaya başlaması ortalama kaç sene sürer 1-10000 1-1000 gibi planlarında açıklanması gerekiyor değil mi

1 e 100.000 lik planda konut alanında kalan parseller için yapılaşmaya başlaması ortalama kaç sene sürer 1-10000 1-1000 gibi planlarında açıklanması gerekiyor değil mi
1/100 bin'lik açıklandıktan sonra aciliyet durumuna göre 1/25 bin akabinde 1/5 bin'lik son olarak da kesinleşmesi 1/1000 lik plan ile olur. Kimi yerde bir iki sene gibi bir süreç içerisinde olurken kimi yerde 10 yılı da geçebilir. Bazı durumlarda 1/100bin'lik plana sadık kalınmayabilir. Biraz nasip bolca sabır işi.

Özer matlı btso başkan adayı olduğunu açıkladı seçildiği taktirde teksonab bölgesindeki sahibi olduğu araziler düşünüldüğünde bilhassa(subaşı cambaz arası) her anlamda çalışmalar hızlanabilir mi

Geri