Hamza'nın hesapla ilgili bir sıkıntısı oldu. Kendisiyle görüşüyoruz son zamanlarda işleri baya yoğun . Ondan dolayı bu aralar aktif değil.hamza nerelerde acaba iyi bilgiler veriyodu forumda hereket oluyodu
2025 sonu 2026 başı açıklanacağı yönünde ifadeler vardı. Gelişmeleri takip ediyoruz.açıklanacak 1-100000 lik plan vardı onunla ilgili gelişme var mı yıl sonu diyolardı yaklaştık
Bu sorunun cevabını da muhtemelen açıklanacak plan ile öğrenebiliriz.Merhaba minareliçavuş doğanköy yolçatı özlüce civarında imarsız yerlerle alakalı bir gelişme varmı.Şehir hastanesi yolu civarında veya o bölgede.
Bu işler tamamen arz talep dengesiyle alakalı. Fiyatı 2 milyon tl altında olan yerler nispeten daha çok kişi tarafından ulaşılabilir olduğundan dolayı 20 milyon tl lik bir yere göre daha az kazandırabilir teknosab çevresi özelinde söylüyorum. Muhtemelen alırken pahalıya satın alacaksınız.Peki Teknosab ve çevresine şu an yapılacak yatırım sizce fiyatı şişmiş bir bölgeye yatırım mıdır ?
Rica ederim ancak size rasyonel gelmeyen nedir merak ettim.Teşekkürler ama argümanlarınız bana çok rasyonel gelmedi
Elbette haklı olduğunuz yerler var ancak birçoğumuz küçük yatırımcıyız ve bu tür yerlere çok büyük paralar bağlamadan ulaşılabilir olduğu zamanda almak bizler açısından doğru ve mantıklı olan. Şu aşamadan sonra bu tür bölgeler orta veya üst sınıf yatırımcıya hitap eder. Elbette bu benim şahsi düşüncem. Küçük yatırımcı olarak farklı bölgelere farklı hikayelere yelken açma zamanı. Kendi açımdan Teknosab civarında elde olan duracak şimdi yeni hikayelerden yeni kazanımlar elde etmek üzere yeni yerler almaya devam. Zaman toprakta satış zamanı değil."Teknosab çevresinin en cazip olduğu zamanlar 10 yıl kadar öncesiydi." Mesela bu argüman . İyi yatırım sadece bir yeri en erken, en az bilinirken ve en ucuza almak değil ki. Bu argümana göre 2000 yılların başında olsam şöyle bir cümle kurabilirdim , " Beylikdüzünün en cazip olduğu zamanlar 90lı yılların başındaydı , artık yatırım cazibesi kalmadı " Bir yerin potansiyeli oranın hikayesinin bolluğu ile ilgilidir . Hemen bütün yatırımlarda hikaye satar . Ne kadar çok hikaye o kadar çok potansiyel . Teknosab ve çevresinin hikayeleri hangi evrede bunu tartmaktır mesele. Hikaye parabolun neresinde ? Yükselişinde mi , zirvesinde mi , düşüşünde mi ? Bu yoruma göre ödenen bedel / potansiyel kazanım yorumu daha sağlıklı yapılabilir.
Bu normal bir şekilde 1/100 binlik ile 1/1000 lik planların rutin bir şekilde işlediği durumlar için geçerli değil. İmarlı olup da örneğin 3 kat 0,75 emsal olan bir arsaya tüm çevresindeki yapılar 3 katlıyken bir anda ne hikmetse imar değişikliği ile 30 kat 3,5 emsal verildiği durumlar için geçerli bir durum. %90 meselesi ise imar değişikliği öncesi ve sonrası arasında (tam olarak rant dediğimiz bu oluyor) oluşan devletin belirlediği bedeller arası farkın %90'ına devletin el koyması. Yani sonuç olarak bizi ilgilendiren bir mesele değil bu daha çok büyük çaplı mütahitleri ilgilendiriyor.Arazı sahipleri dikkat! Değeri artan arsadan devlet pay alacak....
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan; İmar planı değişiklikleri iletaşınmazların değer kazanması durumunda ortaya çıkan kazancın yüzde 90'ının kamuya aktarılmasını öngören ''İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı ygulama Yönetmeliği'' Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş.
Böyle bir haber çıktı. Nedir?!.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.