Tema düzenleyici

Asılsız Haberler ve Duyumlar

Panelcilerin (Kişisel Verileri çalıp satanlar) verisi istendi verilmedi erişime engellendi.
Bazı kişilerin verildi (içeriden bilgi) :)

Erişim engelinin sebepleri arasında Discord'un Türkiye ofisi bulunmaması ve istenen verilerin direkt olarak verilmemesi bulunuyor. (Discord bu konuda aşırı yavaş ve verileceğinin garantisi yok, TR ofisi olmadığı için Amerikan yasalarına göre bilgi veriliyor.)
Yıllardır Discord kullanan birisi olarak Santaj'a Tehtit'e uğradım. müstehcen videoların yanı sıra cinayet videolarıda var.
Affersiniz ama bu neredeyse bütün büyük platformlarda olan bir sorun!
Bakın burada Discord'a da sorumluluk yüklemek gerekiyor. Aşırı yavaş çalışıyorlar fakat her böyle durumun olduğu uygulama kapatılacaksa ülkecek İntranet kullanalım daha iyi?

Yaşadığınız şantaj ve tehdit olayları için üzüldüğümü ve bir daha kimse tarafından yaşanmaması umudunda olduğumu söyleyeyim. (Böyle de çok resmi oldu yaw)

Çözülmesi gereken şöyle bir ikilem bulunuyor;
Eğer aşırı kontrol olursa internette yaptığınız her hareketin izlemesi gerekiyor. Sizi bilemem ama ben şahsen böyle bir şeyin tarafıma yapılmasını istemem.
Fakat eğer aşırı gizlilik olması durumunda ne yazık ki anonimitenin sağladığı öz güven ile kriminal işler de artıyor. Bunun orta noktası nedir ben bilmiyorum ama tam kontrol değil!

Hocam, konuyu çok dağıttım biliyorum, eğer böyle bir durum ile karşılaşırsanız (umarım olmaz) direkt 112 veya BTK e-ihbar'ı kullanın. Durumun ciddiyetine göre polis korumasına alınabiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt