W
wowturkey.NET
Moderatör tarafında düzenlendi:
CRRC-MNG Raylı Sistem Araçları San. Ve Tic. Ltd.Şti. Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre dünyanın önde gelen raylı sistem araç üreticisi olan Çin Halk Cumhuriyeti’nde kurulu bulunan CRRC Zhuzhou Electric Locomotive Co. Ltd. ile Türkiye’de MNG Holding şirketi olan MAPA İnşaat ve Tic. A.Ş.tarafından kurulmuştur.
Bu yüzden bu araç tercih edilmiş belliki güzel bir düşünce olmuş araç yolculu testleri geçerse ülke içi üretimle onlarcası üretilir.est edilen aracın (CRRC) Ankara’da tesisleri var. Burada Ankara ve İstanbul için metro araçları üretilmişti. Burada bu araçlar üretilebilir.
CRRC (Çin) ve MNG (Türk firması) ortaklığıyla faaliyete devam ediliyor.
Tek sarjla 80 km gitmesi yetecek mi bilmiyorum. Bana nedense ikinci Phileas vakası olacak gibi geliyor. Yakıt tasarrufundan bahsediliyor ama batarya ömürleri ne kadar olacak bu söylenmiyor. Bir İstanbullu değilim ama bu işe karamsar bakıyorum açıkçası…100 Bin Km’de 2 Buçuk Milyon TL Yakıt Tasarrufu
Tek şarj ile 80 km menzile sahip olan, 20 dk şarj ile 50 km mesafe gidebilen, 360 derece panoramik görüntüleme imkanından, şerit takip asistanına kadar gibi bir dizi teknolojik donanımı bünyesinde bulunduran yeni araçlar, 100 bin km’de yaklaşık 2.5 milyon TL yakıt tasarrufu sağlayabiliyor ve 1 yılda 300 bin kg karbondioksit salınımını engelliyor.
Metrobüs hattında sadece 1 günde 250 bin km yol yapıldığı göz önüne alındığında İstanbul için çok önemli bir yakıt tasarrufu elde edilmiş olacak ve daha çevreci bir İstanbul için de önemli bir katkı olacak.
Yolcuların da ilgiyle takip ettiği araçların, detaylı test sürüşlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul’a kazandırılması planlanıyor.
Sadece tek turda şarj olacaksa en az iki kat araç almaları gerekiyor. Yani tek yönde 40 araç çalışıp direkt şarja girecekse tam turu yapması için bir 40 araç daha gerekecek. Benim mantığıma ters geldi. Arada elbette eski araçlarda çalışacaktır ama bu kadar para vermeye, ülkemizde hiç denenmemiş bir şeyi en yoğun hatta denemek ve uygulamak yürek yeme benziyor.Testlerde gidip gidemediğini görecekler tek turu tamamlayan araç kurulacak istasyonlarda şarja alınacaktır burda önemli olan tam dolu halde klimalar açık şekilde kaç km gidebildiği.
Bu araçlar çinde kullanılıyor sorunlu bir araç olsaydı buna girişmezlerdi diye düşünüyorum yakılan bezinden yapılacak tasarrufla bence kendini çok çabuk amorti eder bide 2 metrobüsün taşıdığı yolcuyu tek araçta taşıyacaksın oda var.Sadece tek turda şarj olacaksa en az iki kat araç almaları gerekiyor. Yani tek yönde 40 araç çalışıp direkt şarja girecekse tam turu yapması için bir 40 araç daha gerekecek. Benim mantığıma ters geldi. Arada elbette eski araçlarda çalışacaktır ama bu kadar para vermeye, ülkemizde hiç denenmemiş bir şeyi en yoğun hatta denemek ve uygulamak yürek yeme benziyor.
Urfaya bak herkesten önce yapmış sistemiUrfa’da 63 kodlu hatta bu sistem var. Aracın şarjı 15 km yetecek kadar yapılıyor. Ringin son durağında pantograf kaldırılıp şarj edilmeye başlıyor araç. Bu araçta da böyle sistem kurulursa çok daha yararlı olur.
Çin’de kullanılıyor ama nasıl güzergahta kullanılıyor ona bakmak lazım. Metrobüs sistemi zor bir sistem aslında. Phileas araçlarıda kullanılıyordu ama patladı gitti ne yazık kiBu araçlar çinde kullanılıyor sorunlu bir araç olsaydı buna girişmezlerdi diye düşünüyorum yakılan bezinden yapılacak tasarrufla bence kendini çok çabuk amorti eder bide 2 metrobüsün taşıdığı yolcuyu tek araçta taşıyacaksın oda var.
Koca koca bataryalı sistemlere göre uygulanabilir bir sistem. Çoğu Avrupa şehrinde bu sistem kullanılmaya başlandı3 günlük Urfa gezimde araç konsolunda 15km menzil görünce çok şaşırmıştım. Ama araçları inceleyince sistemi çok mantıklı buldum ve çoğu şehirde uygulanabilir bir sistem. Araç giderken 250 300 kW ile şarj oluyor. Tur arasında rejeneratif frenleme ile de şarj oluyor. Ve düşük kapasiteli batarya ile boşu boşuna batarya ağırlığı olmadan daha düşük enerji tüketimi sağlıyor. Ve batarya değişim ve ilk alım maliyeti de çok düşüyor.
Bu araçların teknolojileriyle phileasları kıyaslayamayız bence bundaki olay çok farklı araçlar bir metro vagonundan farksız gücü vs yerindedir tahminimce denemek lazım bi yolculu testler başlasın neler olacağını göreceğiz.Phileas araçlarıda kullanılıyordu ama patladı gitti ne yazık ki
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.