Tema düzenleyici

Ankara Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

340 hattında çalışan körüklü otokar kent lf'nin bilgilendirme ekranı çalışıyordu. Muhtemelen kırmızı otobüslerden başlayıp yaygınlaşacak. Neredeyse 4-5 senedir sistem güncellenemedi. Ego yönetiminin bir başka rezilliği

EGO -- Karsan Midibüs

1758697792032.png

İyi akşamlar. Lütfen söyler misiniz, 338 ve 355 numaralı otobüs hatlarının sefer saatlerinde yazan "ULUS SON" ifadesi tam olarak hangi durağı belirtiyor? Ulus Metro/Atatürk Spor Salonu durağı mı, Anafartalar durağı mı, yoksa Ulus Hal durağı mı? Teşekkürler.

Alıntıdır :

Mansur Yavaş, Ankara'daki ulaşım sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

-1000 kadar Elektrikli Otobüs alıp ÜCRETSİZ ya da Sembolik bir rakam üzerinden taşıma yapmak için çalışıyoruz.

-Tahsisli Yol ve Raylı Sistemler için yollarımızın fiziki yapısı engel oluyor (alt geçit ve köprüler) ama çözüm üretmek için çabalıyoruz.
ulaşım ASLA ücretsiz olmamalıdır eğer elinizde bunu amorti edebilecek farklı şirketler, uğraşlar yoksa. onun yerine sembolik bir ücret olması her zaman daha iyidir.

Avm'ler üzerinden trafik sorununu çözdüm sanıyorlar.
Gerçekten aklımızla alay ediliyor. Binlerce yorum var ve herkes dalga geçmiş. Bu yaşıma kadar gördüğüm en kötü belediye başkanı. Çevresindeki bürokratlar bile bu adamla dalga geçiyor. Müdürlüğün bir yetkilisi "Başkanım, Avm saatlerini 1'er saat azaltalım" demiş. Başkan da, tamam uygundur, yapalım" demiş. Tamamen gerçek.

Şu elektrikli otobüsler troleybüs yerine sırf bataryalı olursa şebekeye yük olur mu diye düşünüyorum. Şöyle ki şarj olurken, yolda gittiğinde çektiğinden daha fazla çekecek. Bir de otobüslerin daha fazla güce ihtiyaç duyacağı yokuşlu bölgeler için sırf şarjlı otobüs yerine IMC (giderken şarj olabilen) troleybüsler kullanılmalı. Son olarak şarj içinse elektrik dağıtım şirketiyle ortak çalışılmalıdır.

Son düzenleme:
Bir belediye başkanı bu kadar yanlış iş yapsın.
Akıl alır gibi değil.
Hiçbir şey bilmiyorsun, çevrendekiler seni kandırıyor.
Trafiği 1 haftada iyice perişan etti.
Neyse ki sökülüyor

Ekli dosyalar

• VID_20260127_120932_414.mp4
    6 MB
Bir belediye başkanı bu kadar yanlış iş yapsın.
Akıl alır gibi değil.
Hiçbir şey bilmiyorsun, çevrendekiler seni kandırıyor.
Trafiği 1 haftada iyice perişan etti.
Neyse ki sökülüyor
❌️ Metro yapamasak da lastik tekerli toplu ulaşım trafikten etkilenmesin diye bari otobüs yolu yapalım.
✅️ AVM önüne duba dizelim.

Şu elektrikli otobüsler troleybüs yerine sırf bataryalı olursa şebekeye yük olur mu diye düşünüyorum. Şöyle ki şarj olurken, yolda gittiğinde çektiğinden daha fazla çekecek. Bir de otobüslerin daha fazla güce ihtiyaç duyacağı yokuşlu bölgeler için sırf şarjlı otobüs yerine IMC (giderken şarj olabilen) troleybüsler kullanılmalı. Son olarak şarj içinse elektrik dağıtım şirketiyle ortak çalışılmalıdır.
Asıl olması gereken otobüs duraklarının üst kısımları ve yokuşlu yolların en sağ şeridine katener çekilmesi olur. Katenerli Bataryalı otobüsler kullanılarak hem altyapı ihtiyacı azaltılır. Hem de sonralarda rahat bir şekilde gelişim veya dağıtım yapılabilir.

Geri