Toplu Taşıma harici konuşmaları geliştirmek, güçlendirmek adına bu konuyu açtım. Burada Türkiye’deki/yurt dışındaki aktarma merkezleri hakkında tartışabilir, eksikleri, nasıl daha iyi olabilecekleri vs. yazabilirsiniz.
Tüm yazılanlara tek tek katılıyorum ekstra olarak Mesela Şişli Cevahir AVM önü aktarması gördüğüm en kötü aktarma yeri olabilir. Çok dar ve çok sık otobüs gelince hem trafik ışıklarının etkisi hem de Otobüs bolluğu trafiği Mecidiyeköy Viyadük durağına kadar götürüyorAyrıca İstanbul'da aslında var olan ama düzene oturmayan veya yanlış hat planlaması olan o kadar çok aktarma noktası var ki... En başta Mecidiyeköy, Yenibosna, Zeytinburnu akla gelenler...
Yanlışınız var: mesela M3, Marmaray bunlar çok kalabalık sistemler. Bunlara paralel giden uzun otobüs hatları alışkanlık savunmak değil, zorunluluktur. Bu otobüs hatları bu kalabalık sistemlerden yolcu çalıp sistemi rahatlatır, yolculuk konforunu arttırır. Ki M3 Bakırköy etabı açılmasına rağmen 98D gibi hatların hala durmasının sebebi de budur. M7’ye de aynısı yapılmalı, 38G, 36M gibi hatlar tekrar açılmalıdır. Çünkü şu an M7 binilemez haldedir. En azından yeni araçlar gelene kadar bu hattı örneğin Cebeci-Mecidiyeköy yapmak için kullanan kişilerin sayısı olabildiğince azaltılmalıdır ki hem Mahmutbey gibi uzak yerlere daha sağlıklı ve konforlu ulaşım sağlasın hem de insanlar daha az yürüsün. Bu metroya paralel giden hatlardan geceleyin çalışanları da çoğaltılmalıdır. Geceleyin ulaşım eğer Metrobüs’e yakın bir yerde yaşamıyorsanız yok gibi bir şeyMetro/tramvay/Marmaray varken paralel uzun otobüs hatlarını savunmak, sistemi değil alışkanlığı savunmaktır.
Teşekkür ederimTüm yazılanlara tek tek katılıyorum ekstra olarak Mesela Şişli Cevahir AVM önü aktarması gördüğüm en kötü aktarma yeri olabilir. Çok dar ve çok sık otobüs gelince hem trafik ışıklarının etkisi hem de Otobüs bolluğu trafiği Mecidiyeköy Viyadük durağına kadar götürüyor
98D BN1 gibi metro/Marmaray güzergahında giden hatların kapatılmama sebebi mahalle aralarından geçmesidir.Yanlışınız var: mesela M3, Marmaray bunlar çok kalabalık sistemler. Bunlara paralel giden uzun otobüs hatları alışkanlık savunmak değil, zorunluluktur. Bu otobüs hatları bu kalabalık sistemlerden yolcu çalıp sistemi rahatlatır, yolculuk konforunu arttırır. Ki M3 Bakırköy etabı açılmasına rağmen 98D gibi hatların hala durmasının sebebi de budur. M7’ye de aynısı yapılmalı, 38G, 36M gibi hatlar tekrar açılmalıdır. Çünkü şu an M7 binilemez haldedir.
Hocam metro seferlerinin yetersizliği bugün bahsettiğiniz paralel otobüs hatlarını fiilen gerekli kılıyor olabilir buna itirazım yok. Ancak bu durumu zorunluluk olarak tanımlamak, sorunun kaynağını normalleştirmek olur. Doğru planlamada metro kapasitesi talebi karşılar, otobüs ise besleyici ve tamamlayıcı rol üstlenir. Eğer ana omurgayı otobüsle dengelemek zorunda kalıyorsak bu kapasite ve işletme yetersizliğinin sonucudur.Yanlışınız var: mesela M3, Marmaray bunlar çok kalabalık sistemler. Bunlara paralel giden uzun otobüs hatları alışkanlık savunmak değil, zorunluluktur. Bu otobüs hatları bu kalabalık sistemlerden yolcu çalıp sistemi rahatlatır, yolculuk konforunu arttırır. Ki M3 Bakırköy etabı açılmasına rağmen 98D gibi hatların hala durmasının sebebi de budur. M7’ye de aynısı yapılmalı, 38G, 36M gibi hatlar tekrar açılmalıdır. Çünkü şu an M7 binilemez haldedir. En azından yeni araçlar gelene kadar bu hattı örneğin Cebeci-Mecidiyeköy yapmak için kullanan kişilerin sayısı olabildiğince azaltılmalıdır ki hem Mahmutbey gibi uzak yerlere daha sağlıklı ve konforlu ulaşım sağlasın hem de insanlar daha az yürüsün. Bu metroya paralel giden hatlardan geceleyin çalışanları da çoğaltılmalıdır. Geceleyin ulaşım eğer Metrobüs’e yakın bir yerde yaşamıyorsanız yok gibi bir şey
yolcu oranı (ridership) milyonlarca değişkene sahip olduğu için tahmin edilmesi bayağı zor (hatta bazı uzmanların tahmin etmekle de uğraşmadığı) sabahleyin tuvalete gitmekle gitmemekten dahi etkilenebilen bir şey. m7'nin yolcu patlaması yaşamasında alibeyköy entegrasyon projesinin yanlış uygulanmasından ötürü iett'nin de parmağı var. ki araçların yetersiz gelmesinde metro istanbulun kontrolü dışında faktörler de var (öhom uab'nin m3 araçlarının üstüne yatması)Hocam metro seferlerinin yetersizliği bugün bahsettiğiniz paralel otobüs hatlarını fiilen gerekli kılıyor olabilir buna itirazım yok. Ancak bu durumu zorunluluk olarak tanımlamak, sorunun kaynağını normalleştirmek olur. Doğru planlamada metro kapasitesi talebi karşılar, otobüs ise besleyici ve tamamlayıcı rol üstlenir. Eğer ana omurgayı otobüsle dengelemek zorunda kalıyorsak bu kapasite ve işletme yetersizliğinin sonucudur.
Ancak istisnai olarak mahalle aralarından giden bazı hatlar açık bırakılabilir buna da itirazım yok. Sonuçta burası İstanbul....
Oluyor.aktarma merkezleri hareket amirliği olmuyormu?
Haklı olduğun yerler var hocam dediğim gibi itiraz etmiyorum.yolcu oranı (ridership) milyonlarca değişkene sahip olduğu için tahmin edilmesi bayağı zor (hatta bazı uzmanların tahmin etmekle de uğraşmadığı) sabahleyin tuvalete gitmekle gitmemekten dahi etkilenebilen bir şey. m7'nin yolcu patlaması yaşamasında alibeyköy entegrasyon projesinin yanlış uygulanmasından ötürü iett'nin de parmağı var. ki araçların yetersiz gelmesinde metro istanbulun kontrolü dışında faktörler de var (öhom uab'nin m3 araçlarının üstüne yatması)
ana omurganın otobüsle desteklenmesi bence yanlış değildir hatta geceleyin yapılması zorunludur.
benim bildiğim kadarıyla olmuyorlar ama genellikle içlerinde hareket amirliği ayrı bir birim olarak bulunuyoraktarma merkezleri hareket amirliği olmuyormu?
Anadolu Yakası’nda metro ve Marmaray ile çoğu durağı aynı olan İETT hatları var mı?Yanlışınız var: mesela M3, Marmaray bunlar çok kalabalık sistemler. Bunlara paralel giden uzun otobüs hatları alışkanlık savunmak değil, zorunluluktur. Bu otobüs hatları bu kalabalık sistemlerden yolcu çalıp sistemi rahatlatır, yolculuk konforunu arttırır. Ki M3 Bakırköy etabı açılmasına rağmen 98D gibi hatların hala durmasının sebebi de budur. M7’ye de aynısı yapılmalı, 38G, 36M gibi hatlar tekrar açılmalıdır. Çünkü şu an M7 binilemez haldedir. En azından yeni araçlar gelene kadar bu hattı örneğin Cebeci-Mecidiyeköy yapmak için kullanan kişilerin sayısı olabildiğince azaltılmalıdır ki hem Mahmutbey gibi uzak yerlere daha sağlıklı ve konforlu ulaşım sağlasın hem de insanlar daha az yürüsün. Bu metroya paralel giden hatlardan geceleyin çalışanları da çoğaltılmalıdır. Geceleyin ulaşım eğer Metrobüs’e yakın bir yerde yaşamıyorsanız yok gibi bir şey
16D (sahile indikten sonra marmaray'la aynı değil ama çevresinde oluyor), 17 (zorunlu hat, minibüs caddesi bence anadolu yakasının ana akslarından ve bu yolda sonsuz bir talep var), 11ÜS, E-10, 130A, 130Ş aklıma gelenlerAnadolu Yakası’nda metro ve Marmaray ile çoğu durağı aynı olan İETT hatları var mı?
aktarma merkezlerinde ve hareket amirliklerinde peron olurdu fakat bizim burdaki peron tek dicle üniversitesinde var.İstanbul'da aktarma mantığı tam oturmuyor. Gereksiz yürümeler mevcut.
Örneğin Küçükçekmece Metrobüs - Küçükçekmece Marmaray aktarması. 10 dakika falan normal hızda yürüme gerekiyor. Ben yürümeyi çok seviyorum, Marmaray'a giden yolda hoşuma gidiyor fakat herkes yürümeyi sevecek diye bir kaide yok.
Aktarma aralarındaki yürümeler çok fazla ve aktarma mantığını öldürüyor
Bir tane mesajımı ararken bu mesajı gördüm. Doğru buldum. Çünkü iş giriş çıkış saatlerinde insanlara aktarma yapmak için Alibeyköy’e getirtmek, Alibeyköy’de curcuna yaşanmasına aynı zamanda hem zamandan hem konfordan hem paradan kaybettiriyor.Diğer konuda konusu geçmişti buraya yazayım dedim
19D-M8 ilişkisiyle benzer bir şekilde yeniden açılması gereken A**b**k uğruna katledilmiş hatlar;
36CE
37M
41Y
49G
49GB
Gece hattı önerisi değil sabah 4-5 arası (aynı 19D gibi) rotaları üzerindeki raylı sistemlerin çalışmadığı saatlerde 2-3 sefer atması gereken hatlar
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.