Tema düzenleyici

Aktarma Kolaylığı

Konu sahibi
Daha önce bu minvalde bir konu açıldı mı bilmiyorum ama değinilmesi gereken bir mevzu bana göre.
İstanbul'daki aktarma noktalarının kendi deneyimlerinizle ne kadar iyi planlanmış ya da sorunlu olduğunu bu konu altında yazabilirsiniz

istanbul'da perondan perona aktarma maalesef gerçekleştirilmiş bir konsept değil. yolcuları önce turnike katına çıkarıp sonra yeniden aşağıya indirince süre giderek uzuyor. üstüne araya mecidiyeköy ve gayrettepe'deki gibi uzun aktarma koridorları eklenince iyice çekilmez hâle geliyor

500L + 500T aktarmasını hiç beğenmedim. 500L'yi geçenlerde kullandığımda 4. Leventte yaklaşık 20-25 kişi kuyrukta 500T bekliyordu. Bu insanlar neden aktarma için diğer otobüsü bekliyor ki? Ne güzel Cevizlibağdan binen tuzlaya kadar gidiyordu. İyi bir sistem olmayacağı belliydi. 500L'den inen direkt 500T'ye binemiyor beklemesi gerekiyor 5-10 dakika.

500L-T dışında ise aktarmaları beğeniyorum. Sürekli kullanıyorum. Trafikten kurtararak daha az stresli yolculuk yaptırıyor

500L + 500T aktarmasını hiç beğenmedim. 500L'yi geçenlerde kullandığımda 4. Leventte yaklaşık 20-25 kişi kuyrukta 500T bekliyordu. Bu insanlar neden aktarma için diğer otobüsü bekliyor ki? Ne güzel Cevizlibağdan binen tuzlaya kadar gidiyordu. İyi bir sistem olmayacağı belliydi. 500L'den inen direkt 500T'ye binemiyor beklemesi gerekiyor 5-10 dakika.

500L-T dışında ise aktarmaları beğeniyorum. Sürekli kullanıyorum. Trafikten kurtararak daha az stresli yolculuk yaptırıyor
D100’e otobüs şeridi yapılarak 500T ve belki diğer Mecidiyeköy hatları geri cevizlibağa uzatılmalıdır

Ünalan metro da metrobüs aktarması iyi değil 10 dakika sürüyor nerdeyse yürümek .
O dolanbaçlı merdiveni mi kastediyorsunuz? Onun kestirmesi var da bir türlü hangi çıkış olduğunu anlayamadım akasyaya giden bir tünel var

Salı pazarına gidiyormuş gibi yapıp metrobüs istayonunda salı pazarının aksi yönüne dönülüyordu diye hatırlıyorum. Salı pazarı sanırım sağ tarafta hatta tuvaletler ve ispark vardı. En son gittiğimde tünel kapalıydı ama aylar oldu

T5-Marmaray ve T1 aktarmasını YAZIN YAPMAYIN. T1’e binmeme rağmen başıma güneş geçti.

T5 Marmaray aktarması T1’siz 1 KM. (T1 olmadan da o civarlarda bir şey T1’in tek avantajı sizi o insan kalabalığına sokmaması)

T1 aktarması için yazın 40 derece güneşin altında yürümeniz gerekiyor

Genel olarak otobüsle bir yere gelip tekrar oradan otobüse binme olayı vakit kaybettiriyor. Metro, metrobüs, tramvay vb bekleme süreleri daha dar olduğu için aktarma yapmak için tercih ediliyor. Bu yüzden 500T’nin bölünmesinin şikayet konusu olacağı belliydi.

Genel olarak otobüsle bir yere gelip tekrar oradan otobüse binme olayı vakit kaybettiriyor. Metro, metrobüs, tramvay vb bekleme süreleri daha dar olduğu için aktarma yapmak için tercih ediliyor. Bu yüzden 500T’nin bölünmesinin şikayet konusu olacağı belliydi.
Çok nadir kullanan biri olarak ben bile rahatsız olduysam her gün kullanan insanlar eziyet çekiyorlardır

ÇOK HAKLISIN. BUNDAN ÖTÜRÜ ALİBEYKÖYDEN NEFRET EDİYORUM

Bence 500T’yi kısaltmak yerine sorunun kaynağına gitmeliydi İETT. D100’e otobüs şeridi yapılmalı. Hatta metrobüs yoluna sarı araçların girmesi gibi çılgınca bir teklifte bulunmuştum, sistem buna uygun düzenlenirse bence gayet iyi bir çözüm Olabilir

ÇOK HAKLISIN. BUNDAN ÖTÜRÜ ALİBEYKÖYDEN NEFRET EDİYORUM

Bence 500T’yi kısaltmak yerine sorunun kaynağına gitmeliydi İETT. D100’e otobüs şeridi yapılmalı. Hatta metrobüs yoluna sarı araçların girmesi gibi çılgınca bir teklifte bulunmuştum, sistem buna uygun düzenlenirse bence gayet iyi bir çözüm Olabilir
Metrobüs kendi başına da sorunlu bir sistem oraya başka bir şey yapılamaz bence. 500T için de yapılacak bir şey yok. Güzergah uzun ve trafikten doğrudan etkilenen bir hat.

İstanbul’un en uzun hattı 500T’nin durak sayısı, Bahçeşehir hatlarının durak sayısından az. Bence İETT’nin asıl bu konu üzerine düşünmesi lazım.

Anadolu Yakasındaki Aktarma Noktalarını Değerlendireyim:

Bostancı(YHT, Marmaray, M8): Marmaray ya da YHT'den inince önce istasyonun güney yönündeki çıkıştan dışarı çıkıp biraz yürüyüp M8 İstasyonuna bağlantı sağlanabiliyor. Keşke direkt Bostancı İstasyondan M8'e bağlantı sağlansaydı ama herhalde Bostancı İstasyonunun içindeki dükkanlardan dolayı bunu yapamadılar.

Söğütlüçeşme(YHT, Marmaray, Metrobüs): Marmaray'dan indikten sonra biraz yürüyerek Metrobüs hattına aktarma yapılabiliyor bence kolay bir aktarma.

Ayrılıkçeşmesi(Marmaray, M4): Direkt istasyon içerisinden bağlantı yapılabiliyor 2 hat arasında gayet kolay bir aktarma noktası.

Üsküdar(Marmaray, M5): Gayet kolay bir aktarma noktası 2 hat için.

Altunizade(M5, Metrobüs): M5'ten inip istasyondan çıkınca üst geçidi geçip ulaşılabiliyor Metrobüse. Çok kolay olmasa da Ünalan Uzunçayır gibi değil en azından.

Ünalan Uzunçayır(M4, Metrobüs): Anadolu Yakasındaki en uzun aktarma noktası diyebilirim.

Dudullu(M5, M8): Anadolu yakasındaki en kolay aktarma noktası da burası bence. M5'ten inince 1 kat yukarı çıkıp M8 için kart bastıktan sonra 1 kat aşağı inip aktarma yapılabilir.

Kozyatağı(M4, M8): Biraz uzun ikisi arası ama en azından yeraltından bağlantısı olması çok iyi.

Anadolu Yakasındaki Aktarma Noktalarını Değerlendireyim:

Bostancı(YHT, Marmaray, M8): Marmaray ya da YHT'den inince önce istasyonun güney yönündeki çıkıştan dışarı çıkıp biraz yürüyüp M8 İstasyonuna bağlantı sağlanabiliyor. Keşke direkt Bostancı İstasyondan M8'e bağlantı sağlansaydı ama herhalde Bostancı İstasyonunun içindeki dükkanlardan dolayı bunu yapamadılar.

Söğütlüçeşme(YHT, Marmaray, Metrobüs): Marmaray'dan indikten sonra biraz yürüyerek Metrobüs hattına aktarma yapılabiliyor bence kolay bir aktarma.

Ayrılıkçeşmesi(Marmaray, M4): Direkt istasyon içerisinden bağlantı yapılabiliyor 2 hat arasında gayet kolay bir aktarma noktası.

Üsküdar(Marmaray, M5): Gayet kolay bir aktarma noktası 2 hat için.

Altunizade(M5, Metrobüs): M5'ten inip istasyondan çıkınca üst geçidi geçip ulaşılabiliyor Metrobüse. Çok kolay olmasa da Ünalan Uzunçayır gibi değil en azından.

Ünalan Uzunçayır(M4, Metrobüs): Anadolu Yakasındaki en uzun aktarma noktası diyebilirim.

Dudullu(M5, M8): Anadolu yakasındaki en kolay aktarma noktası da burası bence. M5'ten inince 1 kat yukarı çıkıp M8 için kart bastıktan sonra 1 kat aşağı inip aktarma yapılabilir.

Kozyatağı(M4, M8): Biraz uzun ikisi arası ama en azından yeraltından bağlantısı olması çok iyi.
üsküdar da vapur aktarması karışık. istasyon içidne tabelaların gösterdiği yeri kapatmışlardı. istasyonu baya dolaşmıştım bulmak için

ünalan-uzunçayır aktarmasının aslında kestirmesi var da en son baktığımda o tünel kapalıydı ve tabelalar yetersiz

Geri
Üst Alt