Tema düzenleyici

Yüksek Hızlı Tren (YHT)

Konu sahibi
YHT İstanbul un içinde yavaş gidiyor bana mı öyle geldi? Gerçi normal olabilir şehir içinde hızlı gitmesinin çok anlamı yok .
Sadece İstanbul içi değil İzmit-Gebze arası da max 120 üstüne çıkmıyor. Hatta YHT ile yapmış olduğum ilk 3 seferde full CAF denk gelince herhalde CAF'larda problem var belki ondan çok yüksek hıza çıkmıyor zannetmiştim ama 4.binişimde Velaro'ya binince o da aynı hızda gidince sorun CAF'ta değilmiş dedim.

Sadece İstanbul içi değil İzmit-Gebze arası da max 120 üstüne çıkmıyor. Hatta YHT ile yapmış olduğum ilk 3 seferde full CAF denk gelince herhalde CAF'larda problem var belki ondan çok yüksek hıza çıkmıyor zannetmiştim ama 4.binişimde Velaro'ya binince o da aynı hızda gidince sorun CAF'ta değilmiş dedim.

Her zaman mı öyleydi yoksa belirli bir zamandan beri mi?

Konu sahibi
3 Mayıs 2025 tarihinde günübirlik olarak Sakarya'da kaldığım yurttan İstanbul'daki evime gitmiştim sabah ve akşam ise Sakarya'ya geri dönmüştüm.

Akşam Sakarya'ya dönerken bindiğim HT 65004 CAF seti.
1000018652.jpg

Sabah İstanbul'a giderken bindiğim HT 80108 Siemens Velaro TR seti.
1000018653.jpg

YHT İstanbul un içinde yavaş gidiyor bana mı öyle geldi? Gerçi normal olabilir şehir içinde hızlı gitmesinin çok anlamı yok .

İstanbul sınırları içerisinde maalesef yavaş gidiyor.

Hadi onu anlarım. Zaten kısıtlı sayıda ray hattı var.

Fakat bekleme süreleri de var.

Ki bu YHT’lere özel değil bu arada. Bölgesel ve Anahat Trenlerinde de bu beklemeler ve gecikmeler olabiliyor.

Geri