Ekli dosyayı görüntüle 105882
103 Tepeüstü - Kabataş
9ÜD Şahinbey Mahallesi - Üsküdar
131TD Taşdelen - Ümraniye
Herbirinde ayrı ayrı anılarım vardır ergenlik ve ilk gençlik yıllarımdan hatıralarım aklıma gelir bu hatlarda.
Neler yaşamadım ki 103'le okuldan kaçar beşiktaşa giderdik.
9ÜD' ile üsküdar'a iner sahilde akşama kadar kayalıklarda otururduk.
131TD ile kuzenlerime gider gelirdik.
Herşey eskiden çok daha güzeldi ve maalesef her geçen gün biraz daha özlüyorum o yılları.
Bu 103 hattında benim bir anım var.Görünce o aklıma geldi.Müsadenizle paylaşayım.
2008 yılında, 18 yaşındayken bir pazar akşamı 7:30/8:00 gibi namazgahta 103 bekliyordum.Araç geldi.Kodu 2007-91 ya da 2007-95 idi tam hatırlamıyorum ama üzerinde Trakya Birlik reklamı vardı.Bu iki araçtan biriydi.
Neyse üst kata çıktım.Benimle birlikte 4-5 kişi vardı üst katta.Altunizadeyi geçtikten sonra köprüye dönerken benimle birlikte bir genç arkadaş daha aşağı indik ama düğmeye basmadık.Çünkü üst katın duracak ışığı yanıyordu.Sonra şoför Boğaziçi Köprüsü durağında durmadan bastı gitti.Arkadaş gitti konuştu şoförle.Duracak ışığı takılı kalmış.
Tee Kabataş’a kadar gittim.Tramvayla Eminönü’e geçip 34 hattında kodunu hatırlamadığım bir BMC Beldeye binmek zorunda kaldım.Hem yol bayağı uzadı hem de Mecidyeköy’den 34M’deki körüklü Citaro’ya binmek varken eski bir Belde ile yolculuk yapmak zorunda kaldım.
O gün bu gündür bindiğim otobüslerde düğmelere hep en az 4-5 kez basarım.