Tema düzenleyici

M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1000 vagonun hepsi işlefmeye konulmaz elbette. Gönül ister ki Gebze’de sonlansın

Gebze konusu Ulaştırma Bakanlığında.

Gebze de önce M1’in bitmesi gerekiyor.
(Mutlukent-Darıca)

Adliye istasyonundan M4 hattına entegre hat düşünülüyor. Fakat güzergah & etüt çalışmaları devam ediyor. Proje hazır olsa bile yapım aşaması çok uzun yılları alır.

Mutlukent-Darıca metro hattı bittikten sonra Ulaştırma Bakanlığı hatla ilgili yol haritasını çıkarır.

Bakanlık Kurtköy için kolları sıvayacak.

Peki ya Tuzla?

Marmaray da olmasa zaten Tuzla ulaşım konusunda maalesef sınıfta kalan bir ilçe.

@İBB-Raylı Sistemler Tuzla etabı için kollar ne zaman sıvanır acaba?

M5, M12, M10 hatları açıldıktan sonra Anadolu Yakasına uzun bir süre raylı sistem yatırımı gelmeyecektir zaten o kesin de.

Tuzla etabı için yol haritası belirlendi mi?

Ekli dosyalar

• IMG_9364.jpeg
    IMG_9364.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Bugün şunu farkettim Kozyatağı metro durağı Yenisahra ya göre epey büyükmüş. Hatta 3 katı kadar büyük sanki çok fazla çıkışı var . Daha beğendim .

Kozyatağı için fazla çıkış olması normal tabiki de çünkü Kozyatağı Carrefour'da var.
citys istanbul ismi halk arasında pek tutmadı sanırım. herkes hala kozyatağı carrefour diyor. hatta işi gücü bıraktım araştırdım kaçıncı avm olduğunu ve şöyle bir tabloya ulaştım. kendi araştırmam ve yorumlarımla aşağıya iliştiriyorum.
Galleria.png

bu 100 vagon Tuzla etabı içinde yeterli olur mu sizce?
Hayır yeterli olmayacak. Şu an gelecek 100 vagon da yeterli kapasiteyi karşılayacak kadar değil. Bunun için ek bir ihale daha yapılacak sadece M4 hattı için. Zaten bu gelecek 100 vagonun tamamı M4 hattına değil bazıları M10 hatta çalışacak.

Hayır yeterli olmayacak. Şu an gelecek 100 vagon da yeterli kapasiteyi karşılayacak kadar değil. Bunun için ek bir ihale daha yapılacak sadece M4 hattı için. Zaten bu gelecek 100 vagonun tamamı M4 hattına değil bazıları M10 hatta çalışacak.

Şimdi zaten şöyle bir durum oluştu ve netleşti;

Yeniden bir vagon almanın şuan hiçbir kıymeti ve önemi yok.

•Mevcut Kadıköy-SGH seferlerine ilave edilir. •Hatta yanlış hatırlamıyorsam bazıları M3 hattına eklenecekti. Oraya da ilave edilir.
•Geri kalan trenler de peyder pey geleceğinden ötürü M10 hattının seferlerine konulur.

TUZLA YİNE KADERİNE TERK EDİLDİ

Tuzla etabı için hızlıca bir tren alımı yapalım diye bir düşünce yok iBB’nin. Zaten yol haritasında 2029 sonrasında bırakmış. Ortada ihale yok?
Hadi diyelim ki 2029 yılında seçimi yeniden kazandın 2030’da ihaleye çıksan bunun temel atmasıydı yapım işiydi derken açılış hedefi 2034 olur. Bu da anca İçmeler’e kadar gelir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi keşke Tuzlalılar’a söz vermeseydi de beklemeselerdi..
Çünkü; İBB’nin Tuzla’ya doğru metro’yu açma hedefi 2019 yılından beri show’du. Hiçkimse kusura bakmasın!!!
Yaptılar show’unu bir güzel.
“Kaynarca-Pendik-Tuzla metrosunu açıyoruuuuuuuuz!” Diye bağırdılar.

Bir baktık M10 açılıyor sadece 2027’de. O da finansman sıkıntısı yüzünden geç açılıyor. Şimdiye kadar 6 kez açılmıştı.

Günün sonunda Tuzlalı’lar yine TCDD’nin uhdesindeki Marmaray’a şükür ediyorlar.
Marmaray’da olmasaydı herhalde 130A 5-6 dakika’da 1 sefer yapmak zorunda kalırdı..

Şimdi zaten şöyle bir durum oluştu ve netleşti;

Yeniden bir vagon almanın şuan hiçbir kıymeti ve önemi yok.

•Mevcut Kadıköy-SGH seferlerine ilave edilir. •Hatta yanlış hatırlamıyorsam bazıları M3 hattına eklenecekti. Oraya da ilave edilir.
•Geri kalan trenler de peyder pey geleceğinden ötürü M10 hattının seferlerine konulur.

TUZLA YİNE KADERİNE TERK EDİLDİ

Tuzla etabı için hızlıca bir tren alımı yapalım diye bir düşünce yok iBB’nin. Zaten yol haritasında 2029 sonrasında bırakmış. Ortada ihale yok?
Hadi diyelim ki 2029 yılında seçimi yeniden kazandın 2030’da ihaleye çıksan bunun temel atmasıydı yapım işiydi derken açılış hedefi 2034 olur. Bu da anca İçmeler’e kadar gelir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi keşke Tuzlalılar’a söz vermeseydi de beklemeselerdi..
Çünkü; İBB’nin Tuzla’ya doğru metro’yu açma hedefi 2019 yılından beri show’du. Hiçkimse kusura bakmasın!!!
Yaptılar show’unu bir güzel.
“Kaynarca-Pendik-Tuzla metrosunu açıyoruuuuuuuuz!” Diye bağırdılar.

Bir baktık M10 açılıyor sadece 2027’de. O da finansman sıkıntısı yüzünden geç açılıyor. Şimdiye kadar 6 kez açılmıştı.

Günün sonunda Tuzlalı’lar yine TCDD’nin uhdesindeki Marmaray’a şükür ediyorlar.
Marmaray’da olmasaydı herhalde 130A 5-6 dakika’da 1 sefer yapmak zorunda kalırdı..
imaro bir memleketine bir bize metro getirmedi.

@ağır su bu metronun neden mezbaha koktuğunu önceden açıklamıştı:

“2012 yılında bu metro açıldığı zaman dönemin yönetimi ile maltepe'deki hayvancılık kesim yapan bir şirketle anlaşma yapıldı. haftanın belirli günleri yolculu taşıma bittiğinde vagonlar ile maltepe istasyonuna küçükbaş hayvan taşıması yapılıyor yıllardır. sonrasında iyice temizleseler de koku siniyor maalesef. bu anlaşma neden yeni yönetim tarafından sürdürüldü merak ediyorum cidden“

@ağır su bu metronun neden mezbaha koktuğunu önceden açıklamıştı:

“2012 yılında bu metro açıldığı zaman dönemin yönetimi ile maltepe'deki hayvancılık kesim yapan bir şirketle anlaşma yapıldı. haftanın belirli günleri yolculu taşıma bittiğinde vagonlar ile maltepe istasyonuna küçükbaş hayvan taşıması yapılıyor yıllardır. sonrasında iyice temizleseler de koku siniyor maalesef. bu anlaşma neden yeni yönetim tarafından sürdürüldü merak ediyorum cidden“
Bunu Redditten mi aldın transit turkeyden

Geri