Tema düzenleyici

İETT Güzergâh Revizyon Önerileri / Hat ve Durak İstekleri

50G'nin açılmasıyla birlikte H-2'nin eski ekspres güzergahına geri dönmesi gerekiyor.
M11 gece hattı açılana kadar bence H-2, 48 gibi Sular İdaresi üzerinden Kağıthane-Çağlayan-Mecidiyeköy yapması gerekiyor. (130A/E-10-M4 ve 25G-M2 tarzı) Çağlayan ve Kuşkonmaz-Kağıthane Meydan arası geceleri biraz questionable bir yer ama 19S ve 55G gibi hatların gece saatlerinde geçtiği yerleri düşünürsek fazla sorun çıkmaz bence orada.

M11 gece seferleri başlayınca ekspres güzergahına geri dönebilir ama direk kapatırlar bence.

Son düzenleme:
M11 gece hattı açılana kadar bence H-2, 48 gibi Sular İdaresi üzerinden Kağıthane-Çağlayan-Mecidiyeköy yapması gerekiyor. (130A-M4 ve 25G-M2 tarzı) Çağlayan ve Kuşkonmaz-Kağıthane Meydan arası geceleri biraz questionable bir yer ama 19S ve 55G gibi hatların gece saatlerinde geçtiği yerleri düşünürsek fazla sorun çıkmaz bence orada.

M11 gece seferleri başlayınca ekspres güzergahına geri dönebilir ama direk kapatırlar bence.

Göktürk’te gece ulaşımı yok diye Göktürk’e uğramalı gidiyor hat. Dileyen 50G ile Hasdal’a çıkıp H-2’ye binebilir şu durumda.

M11 gece hattı açılana kadar bence H-2, 48 gibi Sular İdaresi üzerinden Kağıthane-Çağlayan-Mecidiyeköy yapması gerekiyor. (130A-M4 ve 25G-M2 tarzı) Çağlayan ve Kuşkonmaz-Kağıthane Meydan arası geceleri biraz questionable bir yer ama 19S ve 55G gibi hatların gece saatlerinde geçtiği yerleri düşünürsek fazla sorun çıkmaz bence orada.

130A M4’ün gece hattı mı? M4’ün gece hattı E-10, ben hep onu marmaray gece hattı diye düşünüyordum

130A M4’ün gece hattı mı? M4’ün gece hattı E-10, ben hep onu marmaray gece hattı diye düşünüyordum
Yani E5'ten gidiyo diye ama yazarken E-10 aklıma gelmemişti. Ama 130A Üsküdar'da sonlanmadığından daha çok M4'ün E-10'la birlikte.

Ayrıca M4'ün Tuzla kolu yapılırsa 130A baya M4'ün olacak.

142M TÜYAP Metrobüs - Başakşehir Metrokent

Sefer saatleri:
TÜYAP: 06.15 - 07.00
METROKENT: 17.00 - 17.45

142T hattı içinde “M işaretli saatlerde Metrokent’e gider” şeklinde de hizmet verebilir. İkitelli OSB yolcusu için çok gerekli bir hat Beylikdüzü/Esenyurt bölgesi için.

145A KAVAKLI - AKSARAY
145B KAVAKLI - BAKIRKÖY
145BK BEYLİKDÜZÜ / ESENYURT - K.S.S.HASTANESİ
145C KAVAKLI - CEBECİ
145E BEYLİKDÜZÜ - EMİNÖNÜ
145F BEYLİKDÜZÜ - BAŞAKŞEHİR / FENERTEPE
145G BEYLİKDÜZÜ - MECİDİYEKÖY (GECE HATTI)
145H KAVAKLI - HALKALI
145K BEYLİKDÜZÜ - KÜÇÜKÇEKMECE / K.S.S.HASTANESİ
145Ş BEYLİKDÜZÜ - ŞAHİNTEPESİ
145Y İHLAS MARMARA EVLERİ - YENİBOSNA METRO
145Z BEYLİKDÜZÜ - ZEYTİNBURNU

KV1 Kavaklı - Kavaklı

Kavaklı (Silivri) - Ortaköy - Toki Konutları - Selimpaşa - Celaliye - Kamiloba - Kumburgaz - Güzelce - Mimarsinan - Albatros - Gürpınar - Kavaklı (Beylikdüzü)

KV2 Kavaklı - Kavaklı

Kavaklı (Silivri) - Ortaköy - Ovayenice - Çakıl - Çatalca Devlet Hastanesi - Ahmediye - Tepecik - Mimarsinan - Albatros - Gürpınar - Kavaklı (Beylikdüzü)

KV3 Kavaklı - Kavaklı

Kavaklı (Silivri) - Gazitepe - Silivri - Mimarsinan Mh. - Semizkumlar - Kınalı - TEM - Esenyurt Siteler - Haramidere - BOSB - Kavaklı (Beylikdüzü) (Yakuplu'ya gitmez)

KV4 Kavaklı - Kavaklı

Kavaklı (Silivri) - Kavaklı Caddesi - TEM - Alkent 2000 - Akçaburgaz - Kıraç Yolu - Beykent - Gürpınar (Atakent Caddesi) - Kavaklı (Beylikdüzü)

M11’in aralığını 15 dakikaya düşürmeye çalışıyorlar. Bir de eğer bu bahsi geçen vatandaş arnavutköye gidecekse ve esentepe, sakarya veya yıldıztabya mahallesinde yaşıyorsa:
50P’ye biner. Unkapanı veya Vefa’ya gider. Karşıya geçer. 336’ya biner. Körüklü otobüs bavulunu da parkeder rahat. Alibeyköy cehennemini atlar 1 aktarmayla gider. Gaziosmanpaşa’yı tavaf etmek zihnen yorucu olabilir ama
Silahtarağa’da yaşıyorsa:
T5’e biner. Küçükpazar’da iner. Yakında Haliç Metro durağı var, oraya gidip 336`yı bekler. Vatandaş yine 2 vesaitle gider,yine bavulunu park eder. Yine Alibeyköy cehennemini atlar 1 aktarmayla gider fakat otobüs-otobüs yerine daha az stresli bulduğum raylı sistem-otobüs aktarmasını yapar. Daha az yürür vs.

Olası bir Arnavutköy-Alibeyköy hattı Alibeyköy’dekilerden ziyade Arnavutköy’dekiler için faydalı olur bence
Merhaba
T5 e yürüdüm bindim indim 32 dk (T5 e yürüme mesafesini saymıyorum)
336 a bindim son durakta indim 1 saat 34dk sürdü daha sonra arnavutköy in içine doğru yürüdüm avm jandarma merkezi veya okulların olduğu alana doğru (yürüme mesafesini saymıyorum)

2 saat sürdü yol yürümeleri harici ,

Açıkçası 2 saat çok uzun bir süre. bunu da deneyimlemiş oldum

336 çok fazla trafiğe giriyor hatta yolcular gene iyi geldik dedi 1 saat 34dk olmasına rağmen iyi geldik diyorlarsa hava biraz kötü oldumu ne olur bilemedim..

Ayrıca epey bir geri gidip tekrar ileri gidiyorsun buda mantıklı değil Silahtardan eminönüne git , ordan unkapanı , vefa , aksaray , ulubatlı bu yol güzergahı çok vakit kaybettiriyor..

Alibeyköy den silahtardan veya alinbeyköy metro ana iett otobüs garajından Arnavutköy e gitmek için daha basit geri ye değilde arnavutköy istikametine giden bir otobüs olsa 2 saat içinde belki gidip dönebilir vatandaş..

Merhaba
T5 e yürüdüm bindim indim 32 dk (T5 e yürüme mesafesini saymıyorum)
336 a bindim son durakta indim 1 saat 34dk sürdü daha sonra arnavutköy in içine doğru yürüdüm avm jandarma merkezi veya okulların olduğu alana doğru (yürüme mesafesini saymıyorum)

2 saat sürdü yol yürümeleri harici ,

Açıkçası 2 saat çok uzun bir süre. bunu da deneyimlemiş oldum

336 çok fazla trafiğe giriyor hatta yolcular gene iyi geldik dedi 1 saat 34dk olmasına rağmen iyi geldik diyorlarsa hava biraz kötü oldumu ne olur bilemedim..

Ayrıca epey bir geri gidip tekrar ileri gidiyorsun buda mantıklı değil Silahtardan eminönüne git , ordan unkapanı , vefa , aksaray , ulubatlı bu yol güzergahı çok vakit kaybettiriyor..

Alibeyköy den silahtardan veya alinbeyköy metro ana iett otobüs garajından Arnavutköy e gitmek için daha basit geri ye değilde arnavutköy istikametine giden bir otobüs olsa 2 saat içinde belki gidip dönebilir vatandaş..
Hocam Arnavutköy'e gitmenin en kolay yolu ya 36AY (Yenibosna) ya da M11.

Ben T5 yapacağıma T1, zincirlikuyu/levent otobüsü yapıp M11 çok daha mantıklı.

Galiba Arnavutköy için T4 ve öyle otobüs yapmamızı istiyorlar.

Bence güzergahı şöyle olabilirdi .
Alibeyköy —> Finans Kent ( dışarıdan Marmaray bağımlısının çizdiği yol ) —> İBB lojistik Destek Merkezi ( otoyoldan ) Venezia —> Sultançiftliği ( Meydan ) —> Habipler —> Fenertepe —> Arnavutköy Peronlar

Böyle olsaydı , dolu olurdu . Hem sultançiftiliğinin içinden geçen bir tane bile Arnavutköy aracı yok ( Meydan ) . Giderkende Arnavutköy’den gelen kişileri Eski Edirne Asfaltı’na bağlar ( Sultançiftliği Merkez Camii sonrası )
Evet güzel hat

Bende buna benzer şunu düşünmüştüm

Alibeyköy iett ana durağı —> ibb lojistik —> venezzia avm (veya çevre yolundan gidip ) —> Sanko sanayi sitesinden —> Haseki hastanesi —> mescidi selam —> fenertepe —> Habibler yolu üzerinden Arnavutköy devlet hastanesi —> Arnavutköy meydan

Bu yol 29Km

Geri