Tema düzenleyici

İETT Güzergâh Revizyon Önerileri / Hat ve Durak İstekleri

En güzel güzergah budur tamam. Marmaray bağımlısının 2.attığı görseldeki gibi gelecek, giyimkente girmek yerine sağa Sultançiftliği’ne girecek . Venezia’dan doğru , Baştabya , İstek Vakfı vs vs …Altta çizilen yolu kullanırsa , otobüs içinde kavga çıkar 🤣 Sonra da Cebeci-Arnavutköy arabaları gibi , Habiplerden Arnavutköy yoluna bağlanacak . En mantıklısı bu olurdu

En güzel güzergah budur tamam. Marmaray bağımlısının 2.attığı görseldeki gibi gelecek, giyimkente girmek yerine sağa Sultançiftliği’ne girecek . Venezia’dan doğru , Baştabya , İstek Vakfı vs vs …Altta çizilen yolu kullanırsa , otobüs içinde kavga çıkar 🤣 Sonra da Cebeci-Arnavutköy arabaları gibi , Habiplerden Arnavutköy yoluna bağlanacak . En mantıklısı bu olurdu
Giyimkenttekileri ve tekstilkenttekileri de arnavutköye bağlardı böyle

132PM Göçbeyli-Ballıca-Kurtdoğmuş-Kurtköy Metro (depar olarak Emirli-Kurnaköy’e gidebilir, Yayalar Metro’ya peron yapılırsa oraya uzatılır)

Güzergah: Göçbeyli-Ballıca-Kurtdoğmuş-Kurtdoğmuş Yolu Cd.-Ankara Caddesi-Kurtköy Metro

İstanbul Park’ta etkinlik olunca Kurtköy Metro’dan depar sefer düzenlenebilir. Ballıca’dan aşağı inip İstanbul Park’a uğrayıp oradan Göçbeyli’ye gider. Şu an bir tek 133GP geçiyor buradan.

Bu hat ile:
*Pendiğin tüm köyleri tek bir hatta birleştirilir ve metroya kolay ulaşım sağlanır.
*Eğer İstanbul Park’ta bir etkinlik düzenlenirse millet kolayca İstanbul Park’a toplu taşımayla gider.

Sefer sıklığı: 1-1.5 saatte bir, arttırılabilir gerekirse. Gönül isterdi ki LE otobüs çalışsın…

Sizce nasıl bir hattır?

Son düzenleme:
444 Çilingöz Tabiat Parkı - Yalıköy - Karacaköy - Çanakça - Yassıören - Çilingir - Arnavutköy Hastane - Fenertepe - Habibler Sanayi - Sultangazi Çevreyolu - Metris Metro

Kemerburgazdan çok uzuyor haritalardan baktım habiplerden cebeciden sultangaziden karadeniz mahallesinden geçebilir
48KA'benim için 45dk sürmüştü, 50G (artık TM4 olan) de yaklaşık 25dk sürüyor Hadi 20dk bekledik desek. Arnavutköy-Kemerburgaz-Alibeyköy yaklaşık 90dk

48KA'benim için 45dk sürmüştü, 50G (artık TM4 olan) de yaklaşık 25dk sürüyor Hadi 20dk bekledik desek. Arnavutköy-Kemerburgaz-Alibeyköy yaklaşık 90dk
İdeal metro da zaten Alibeyköy den binip Kağıthane’de inip oradan yürüyüp m11 Bekliyeceksin zaten ortalam 15 dk beklesen hemen hemen benzer oluyor

İdeal metro da zaten Alibeyköy den binip Kağıthane’de inip oradan yürüyüp m11 Bekliyeceksin zaten ortalam 15 dk beklesen hemen hemen benzer oluyor
Bavul falan varken Kağıthane yolu hiç çekilmiyor. Ondan benim için en iyisi 48U + 50G (artık TM4) + T5 oldu.

Yağmur var iken bazen Kağıthane metro çıkışı o kadar kalabalık oluyor ki yürüyen merdivenden çıkamıyorsunuz.

Bavul falan varken Kağıthane yolu hiç çekilmiyor. Ondan benim için en iyisi 48U + 50G (artık TM4) + T5 oldu.

Yağmur var iken bazen Kağıthane metro çıkışı o kadar kalabalık oluyor ki yürüyen merdivenden çıkamıyorsunuz.
Kemerburgazda mı oturuyorsunuz

Bugün bir kez daha kayabaşı mahallesi (köyünün) ulaşımının yetersiz olduğunu fark ettim. Başakşehir'e bağlı fakat Başakşehir'in en unutulmuş yeri. Gelin geçen otobüsleri sayayım:

Kayabaşı köyünden geçen Hatlar:
36AS:
Anlatmaya gerek yok zaten günde 4+4 = 8 seferle ve tek araçla yok gibi bir şey
36AY: Saate bir çalışıyor ama çalışan 1-2 körüklü araçların bir kısmı arızaya meyilli citaro - karsanlar bu da 1-1.30 saat beklemeye neden oluyor.
79C: Saatleri 36AY'den daha az fakat kayaşehirden kalkması ve Yenibosna-Sefaköy-İkitelli tarafından gelen asıl yolcular için ters güzergaha sahip

Sorun şu köyün biraz ilerisi Kayabaşı Kiptaş konutları ordan çoğu yere ulaşım rahat fakat bugün 36AY'yi saniyelerle kaçırmam yüzünden dönüşte 30 dakika yürümek zorunda kaldım. Diğer sorunda şu Kiptaştan kalkan ve buraya gelen araçların çoğu ongün sokaktan kayaşehir'e dönmesi. Yeni hat talebiyle uğraşmayacağım çünkü talep eden herkese gelen robot cevapları okudum ve bir şey değişmeyecek. O yüzden bir önerim var sadece. MK11 veya MK12 hatlarından birinin ongün sokaktan kayaşehir'e dönmesi yerine Kayabaşı Mahallesi - Kayabaşı Camii - Kayabaşı Sağlık Ocağı - Kayabaşı İstiklal Caddesi - Su Deposu - Şamlar - 30 Ağustos Caddesi - Şamlar Muhtarlığı - 29 Mayıs Caddesi - Şamlar Dört Yol - 19 Kasım Caddesi - Uslu - Yeşil Çamlık Camii - Piknik Alanı-2 - Çamlıca Mahallesi durağından sonra sağa dönerek kayaşehir'in içine Kayaşehir Merkez metro durağından girmesi ve ordan sonra bir şekilde kayaşehirden ayrılıp kalktığı yere geri dönmesi. Buraya inşaat vs için gelen işçi kesim için tek alternatifin 36AY olması ve onunda şüpheleri olması açısından hat açmayacaklarını bildiğim için bir hattı uzatmak daha mantıklı gibi şuanlık.
Bugün yine köyüme gittim. 36AS ile tekte gittim ama tabikide saatleri çok çok az. Bence 36AS Kayaşehirden dolaşması yerine 36AY ile aynı güzergahta olmalı. Zaten kayaşehirde bir sürü otobüs var. Arenaparktan sefaköye doğru sağa dönse diğer sefaköy otobüsleri gibi daha iyi olabilir bence

Yeni gece hatları
1G KİRAZLITEPE - KADIKÖY
2G BOSTANCI - ÜSKÜDAR
3G BURHANİYE MAHALLESİ - KADIKÖY RİNG
4G MALTEPE - KADIKÖY - ÜSKÜDAR
19G FERHATPAŞA - ÜSKÜDAR
20G ÜMRANİYE - KADIKÖY
33G GİYİMKENT - TAKSİM
36G CEBECİ - TAKSİM
38G SULTANGAZİ - TAKSİM
71G ATAKÖY - TAKSİM
72G YEŞİLKÖY - TAKSİM
73G FLORYA - TAKSİM
75G TAKSİM - LEVENT
76G TÜYAP - TAKSİM
78G FENERTEPE / BAŞAKŞEHİR - TAKSİM
79G KAYAŞEHİR - TAKSİM
80G KAZLIÇEŞME - TAKSİM
82G KUYUMCUKENT - TAKSİM
89G K.S.S.HASTANESİ / HALKALI - TAKSİM
91G GÖZTEPE MAHALLESİ - TAKSİM
92G YENİ MAHALLE METRO - TAKSİM
93G ZEYTİNBURNU - TAKSİM
94G BAKIRKÖY - TAKSİM
141G K.S.S.HASTANESİ / ATAKENT - TAKSİM
142G ESENYURT MEYDAN - TAKSİM
143G KÜÇÜKÇEKMECE - TAKSİM
144G DELİKLİKAYA - TAKSİM
145G BEYLİKDÜZÜ - TAKSİM
146G BOĞAZKÖY / BAHÇEŞEHİR - TAKSİM
147G ŞAHİNTEPE İGTOT - TAKSİM
303G SİLİVRİ - TAKSİM
400G BEYKENT - TAKSİM
401G TEPEKENT - TAKSİM
418G HADIMKÖY - TAKSİM
429G KIRAÇ - TAKSİM
448G GÜZELCE - TAKSİM
458G GÜRPINAR - TAKSİM
500G TUZLA - TAKSİM

Gece tarifesi ve çift bilet şeklinde hizmet verecektir.

Verimliliği tartışılır ama kendi rahatım için olsa tadından yenmez

Ekli dosyayı görüntüle 75246

Ekli dosyayı görüntüle 75247

Ekli dosyayı görüntüle 75248

89SM - Söğütlüçeşme - Mall of İstanbul (veya son durak İstoç/Fenertepe/Metrokent gibi çeşitli yerlere kaydırılabilir oralarla ilgilenmiyorum)

İlk fotoğrafta yuvarlak içine aldığım yerden kalkacak. Evet evime 4-5 dklık yer olduğu için. Maalesef üşengecim. Ordan Halkalı meydana çıkacak. Ordan Arenapark ve Mall of İstanbul

2-3 tanede metrodan geçiyormuş verimli hat :D
Ooh ketçap mayonez de olsun mu ☺️

Ekli dosyalar

• IMG_0999.jpeg
    IMG_0999.jpeg
    437.2 KB · Görüntüleme: 46
41T Ayazağa - Tünel - Taksim
(48T deparıda olabilir)

Pik saatlerde ve ring şekilde çalışsın. 41C'nin Evyap Lisesi deparı gibi Evyap Lisesine'de uğrarsa mükemmel olur.

Bu hat ile;
Ayazağa-Taksim arası aktarmasız,
Vadistanbul-Taksim arası F3+M2 Şube+M2 yerine aktarmasız
Evyap Lisesi öğrencilerine AVR3 deparından katlarca daha iyi bir hat,
50D+50T/48T yapan kesinlikle akli dengesi yerinde olan insanları beklemekten kurtaracak.

Geri