Tema düzenleyici

EGO Otobüs Filosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Fury
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İETT Avrupa modelini uyguluyor sanırım. Avrupa'da bütün şehiriçi otobüsler alçak taban.
Maalesef Şehrimiz avrupa gibi değil @Rick Grimes başlığı dağıttık pardon

Balkanlar’da bütün otobüsler alçak taban değildi benim gördüğüm kadarıyla. Arada alçak girişliler de vardı (2 kapılı lions city, volvo 8500 LE gibi)

Son düzenleme:
Ego Faaliyet raporu 2026

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-01-15-12-15-40-943_com.mi.globalbrowser.jpg
    Screenshot_2026-01-15-12-15-40-943_com.mi.globalbrowser.jpg
    240.9 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_2026-01-15-12-16-08-580_com.mi.globalbrowser.jpg
    Screenshot_2026-01-15-12-16-08-580_com.mi.globalbrowser.jpg
    200.9 KB · Görüntüleme: 39
Muhtemelen ABBnin yılsonu raporunda görmüştüm 2025 yılında 38 otobüs alındı diye ancak bildiğiniz gibi 25 solo 5 körüklü 30 araç alındı. Kalan 8 araç şimdi belli oldu, instagramda 8 adet kent solo geldiği paylaşılmış. Muhtemelen onlarda 2025 siparişiydi ancak gecikti. Umarım 13 adet kent körüklü haberide doğrudur

Ego filosuna 8 adet mevcut kasa solo Otokar Kent katılmış. Kaynak : Sarıozelhalkotobusleri

Son düzenleme:

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 1000 ELEKTRİKLİ OTOBÜS ALIMI İÇİN HAREKETE GEÇTİ ABB HEYETİ ÇİN’DE…​

1000 otobüs alacağız gibi popülist söylemlere pek kulak asmamak lazım. Son yapılan körüklü otobüs ihalesi bile saçma sapan bir şartname yüzünden iptal oldu. Her sene 100 küsur otobüs alınırsa öpüp başa koymak lazım. Ki 2022 ihalesinden sonra 2023 yılında 15, 2024 yılında 32 ve 2025 yılında 38 otobüs alındı. Ego iyice kolaya kaçıp 'dmodan 10-15 otobüs alalım' kafasında. Adam gibi boyalı otobüsler bile yok beyaz araç alıp kaplama yapıyorlar. Ayrıca özel şartname olmadığı için öho gibi sıradan otobüs alıyorlar. Halbuki büyük sayılarla ihale yapılsa ve bu ihalenin büyük kısmı körüklü olsa rahatlayacağız. Birkaç seneye filodan ayrılacak 1000 küsur Man'ı saymıyorum bile. Sözün özü egonun otobüs alım politikası diğer icraatleri gibi yerlerde maalesef. Ayrıca elektrikli otobüs inadını anlamıyorum. Ankaraya alınan 3 bozankaya bile adam gibi kullanılmıyor, 20 aracı elektrikliye çevireceğiz diyen belka bile 7 otobüs yapıp işi yarım bıraktı. Şunu anlamaları lazım: Ankara'da elektrikli otobüs falan çalışmaz. Çevreciyiz ayaklarını bırakmaları lazım yıllardır egonun kültürü haline gelen doğalgazlı otobüs işini bozup 5.bölgeye bile dizel otobüs veren kendileri.

Bence böyle ufak ufak körüklü almak yerine MAN ya da Mercedes’ten rica edip yüksek miktarlarda 12M solo araç+8M yolcu römorku alınmalı. Hem Uzun hem kısa vadede körüklülerden daha az olacaktır maliyeti.

Son düzenleme:
Geri