Tema düzenleyici

Antalya - 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
•M20 TÜYAP - Beylikdüzü - Sefaköy Metrosu’nu onaylamayan Cumhurbaşkanlığı
Antalya B.B Raylı Sistem Hattını onaylamasına çok şaşırdım.
Antalya AKP’ye mi geçiyor yoksa ?
Antalya belediye baskanını rakip olucak seviyede gormuyolar muhtemelen.

Muhittin miydi neydi adı. pek hizmet yaptıgını da sanmıyorum son donemı olur ztn Antalyada.

Bi de Antalya turizm şehri ya yatırım gerekiyor illa ki

Antalya belediye baskanını rakip olucak seviyede gormuyolar muhtemelen.

Muhittin miydi neydi adı. pek hizmet yaptıgını da sanmıyorum son donemı olur ztn Antalyada.

Bi de Antalya turizm şehri ya yatırım gerekiyor illa ki

İzmir kapıda bekliyor. Sanırım orada da ne de olsa İZBAN’ı yaptık. İZBAN’la idare etsin diye mi bakıyorlar?
İzmir’de Ulaştırma Bakanlığına ait tek hat İZBAN diyebiliriz. Ki o da %50’si belediyede %50’si TCDD’de. Ama mali yük İzmir B.B’de.
Bu ortaklıkta zaten TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşamıyorlar. Masa da sürekli gergin bir atmosfer var. Ve bu durumdan rahatsız olan Belediye Başkanı’da ortaklığı sonlandırmak istiyor.
İzmir’in şuan can damarları;
TCDD’ye ait bölgesel ve anahat trenleri. Bunların dışında somut bir yatırımları olmadı. Ki metro hatları konusunda da özellikle finans konusunda sürekli cezalı konumda.

İstanbul da keza öyle. Yıllarca kapıda bekliyor. Ki;
7 kez kapısı çalındı. M20 için. Çünkü; İBB M20 için bütün tuşları deniyor. Metrobüs’teki yoğunluğu alacak bir nebzede olsa.
Ve Göz bebeği diye tarif ettiği İstanbul’dan bahsediyor ve İstanbullular (özellikle batı yakası) şuanda metrobüs’e mahkum. Bunun dışında İstanbul’un batı yakasında aktif bir raylı sistem hattı yok. Ha M7 uzarsa şayet Ispartakule-Bahçeşehir-Esenyurt etapları tamamlanması halinde. Bunun dışında İstanbul’un batı yakası raylı sistem konusunda öksüz..

Bütün bunlara rağmen;
Ama Antalya’ya yeşil ışık yakmasına gerçekten çok şaşırdım.
Antalya umarım bu şansı iyi değerlendirir ve 2029 seçim dönemine kadar umarım hattı açarlar. 🙏

•M20 TÜYAP - Beylikdüzü - Sefaköy Metrosu’nu onaylamayan Cumhurbaşkanlığı
Antalya B.B Raylı Sistem Hattını onaylamasına çok şaşırdım.
Antalya AKP’ye mi geçiyor yoksa ?
Bu onaylama yapılmadan ihaleye çıkılmıştı. Yani Muhittin Böcek onay gelsin diye acele ettirdi. Akllıca davranışla mecbur onaylandı :)

İzmir kapıda bekliyor. Sanırım orada da ne de olsa İZBAN’ı yaptık. İZBAN’la idare etsin diye mi bakıyorlar?
İzmir’de Ulaştırma Bakanlığına ait tek hat İZBAN diyebiliriz. Ki o da %50’si belediyede %50’si TCDD’de. Ama mali yük İzmir B.B’de.
Bu ortaklıkta zaten TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşamıyorlar. Masa da sürekli gergin bir atmosfer var. Ve bu durumdan rahatsız olan Belediye Başkanı’da ortaklığı sonlandırmak istiyor.
İzmir’in şuan can damarları;
TCDD’ye ait bölgesel ve anahat trenleri. Bunların dışında somut bir yatırımları olmadı. Ki metro hatları konusunda da özellikle finans konusunda sürekli cezalı konumda.

Bütün bunlara rağmen;
Ama Antalya’ya yeşil ışık yakmasına gerçekten çok şaşırdım.
Antalya umarım bu şansı iyi değerlendirir ve 2029 seçim dönemine kadar umarım hattı açarlar. 🙏
İzmirde ortaklığın kaldırılmasına karşıyım. İzban zaten yine iyi işliyorken tek başlı olunca saçma sapan olabilir. Antalya için dediğim gibi Muhttin Böcek ihaleye çıkartıp onay verilmesi için mecbur kalınmak zorunda bıraktı. Büyük ihtimal ondan sonra ya Kocagöz yada Ümit Uysal gelir. Ümit Uysal arada genel siyasete oynadığı için Kepez belediye başkanınıda alternatif olarak belirttim.

Geri