Ankara - Bağlum, Kösrelik ve Çevresi

İmar ve Bayındırlık komisyonunda ne olacak? Asıl cevap burada. Yine bekleyeceğiz galiba bir süre daha.
Komisyondan çıkmış olması lazım bu sebeple şubatta meclise geldi. Şubat ayı kararlarını bekleyip görelim. Meclis onaylarsa 1 ay askıya çıkar
Bayındırlık komisyonuna mecburi gidiyor onaylanması mecburi yasal olarak gidiyor 7 gün sonra normal süreç devam ediyor.Yani belediyede onaylandı hayırlı olur inşallah. Önemli olan emsal değerleri ve artışı inşallah villalıklar 0.40.160 klasik parselde dönerse yapılaşma çok hızlı gider klasik parsel hemen hemen bağlumdaki kalmadı.Klasik parsel olmasını şundan dolayı isterim villalıklar 2000 3000 metrekare 30 40 ortak var kimse birşey yapamıyor. Eryaman Sincan Etimesgut tarafı gibi 300 metrekare tek tapu şeklinde olsa villalıklar arsam ovacık taki arsama değişmem şimdiye çoktan villa mı yapmıştım. 3000 metrekare olarak zamanında hangi sivri zekalı yaptıysa bağluma en büyük kötülüğü yapmış. Plan detaylarda beklediğimiz gibi olursa çok ama çok kısa zamanda yapılaşma başlar. Yolu trafiğe açılmasıyla da değerine muazzam değer katacağı aşıklar. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.
İmara açık 1.6 emsal yüksek kat ruhsat çıkarılabilen bi arsa, bir de protokol yolu etrafında günümüz koşullarında dönümü 30-35 milyon etmesi lazım. Mevcut durumda ruhsat alınamadığından 6-7-8 milyonlar telafuz ediliyor. Yıllardır beklememizin karşılığı bu olmamalı, bu paralar nereye yatırılsa şimdiye on defa daire dönmüştü. Belediye ve odalar bu açıdan bakıyordur inşallah

Bayındırlık komisyonuna mecburi gidiyor onaylanması mecburi yasal olarak gidiyor 7 gün sonra normal süreç devam ediyor.Yani belediyede onaylandı hayırlı olur inşallah. Önemli olan emsal değerleri ve artışı inşallah villalıklar 0.40.160 klasik parselde dönerse yapılaşma çok hızlı gider klasik parsel hemen hemen bağlumdaki kalmadı.Klasik parsel olmasını şundan dolayı isterim villalıklar 2000 3000 metrekare 30 40 ortak var kimse birşey yapamıyor. Eryaman Sincan Etimesgut tarafı gibi 300 metrekare tek tapu şeklinde olsa villalıklar arsam ovacık taki arsama değişmem şimdiye çoktan villa mı yapmıştım. 3000 metrekare olarak zamanında hangi sivri zekalı yaptıysa bağluma en büyük kötülüğü yapmış. Plan detaylarda beklediğimiz gibi olursa çok ama çok kısa zamanda yapılaşma başlar. Yolu trafiğe açılmasıyla da değerine muazzam değer katacağı aşıklar. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.
Nüfus yoğunluğunu düşürmeye çalışırken 0.40 ları nasıl 1.60 yapabilirler? 1.60 lara para yatıranların işi hem zora girer hem de satın almak için daha fazla para ödedikleri için enayi konumuna düşmezler mi?

Konu sahibi
millet bahçesinin olduğu yerin zemin etüt raporunun da Bakanlıktan onaylanıp gelmesi gerekiyor. Rapor onayını bekleyeceklerdir.

0.40 ları 160 zaten olmaz 0.50 olan yerleri 040 olabilir bunu yazmıştım yani klasik parsel veya 3000 metrekarelik tek tapu yerleri 300 metrekare olarak bölüp tek tapu olarak yapılırsa daha mantıklı olur yoksa plan olsa bile kimse birşey yapamaz ortak çok. Klasik parselde kastım 4 kat gibi 16 kat değil. Keşke 300 metrekare şeklinde tek tapu olsa villalıklar olarak inanın ovacık ta 160 metrekare yerim var satar villa yaparım benim düşüncem çok kat olsun değil ama gelişim için bireyler olması lazım.Aşağı haçıl 30 kat imar var ruhsata açık müteahhit gelmiyor sorun kat yüksekliği değil çevresel koşullar yoksa aşağı haçıla gelmeyen müteahhit bağluma hiç gelmez maliyetler yüksek. Mantık şu 300 metrekare tek tapu villalıklar yapılaşmaya hızlandırır veya 4 kat klasik parsel fark etmez 16 kat arsaların çevresi ne kadar çok dolarsa kadar yapılaşma hızlanır demek istediğim bu yok 300 metrekare yerim var altı üstü derdim biran evvel bireyler yapılsın ilk defa bağlum dan yer aldım seneler önce amaç biraz değerlemesi.Bem hertürlü iddiaya girerim şöyle villalıklar dediğim gibi 300 metrekare olarak yapılırsa çok değil en fazla 1 yıla metrekaresi 25.30 binin altına inmez.isteyen benieleştirsin ben siteyi tesadüf buldum sadece bilgi almak için yazdım başkada yazmayacağım 2010 yılında Şahin parasına 160 metrekare yer aldım şuan 3 milyona hemen satılır.Emlakçılar zamanında bataklık oradan yer alınmaz diyordu sağolsun arkadaşım kimseye aldırma dedi iyiki de almışım keşke 1000 metrekare falan alsaydım emlakçıların lafıyla 160 metrekare de kaldım herşeyin hayırlısı sizlerden kimseye farkına vardan yanlışım olduysa herkes hakkını helal etsin herkese hayırlı kazançlar dilerim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mst
Geri