Tema düzenleyici

B2 Gebze-Haydarpaşa Banliyö Hattı

Konu sahibi
Böyle bir başlık yokmuş, onun için açtım. Hakkında özellikle son dönemlerinde çok fotoğraf bulunmayan bir hat. Bu son dönemlerinden aşağıda verdiğim klipte bolca bulunuyor.

Kayda değer bulduğum noktaları:
3:26
0:34
1:14

Bu hatta anılarım çok. Hat kapanana kadar sürekli olarak annemle birlikte binerdik. Hem E14000'lere hem de E23000'lere defalarca kez binmiştim. Hat kapanmadan önce son zamanlarda şu an ki Marmaray setleri E32000'ler de çalışmıştı ama sayıları çok az olduğu için eski hat varken Marmaray'a binmek nasip olmamıştı, Marmaray setlerine ise ilk kez Ayrılıkçeşmesi-Kazlıçeşme arası çalışırlarken binmiştim.

Hattın dibinde oturduğum için çocukluğumda alt geçitlerini çok kullanmışlığım vardır. Alt geçitler güvenlik açısından riskli ve havasızdı.
Evet öyleydi sadece Söğütlüçeşme İstasyonu daha moderndi yürüyen merdiven bile vardı(asansör var mıydı bilmiyorum) diğer istasyonlarun altgeçitleri daha kötü durumdaydı ama.

Konu sahibi
Haydarpaşa banliyösünden Marmaray’a geçerken değişen duraklar:
Kızıltoprak yıkıldı
Ayrılık Çeşmesi eklendi
Üsküdar eklendi
Coşkunoğulları zaten 1997’den beri âtıldı, Marmaray yapılırken yıkıldı
Darıca istasyonu eklendi
Fatih istasyonunun ismi Gebze Teknik Üni.-Fatih olarak değiştirildi
Başak istasyonu eklendi (bence anlamsız bir durak, Atalar’la arasında 1 km mesafe mi ne var)
İçme istasyonunun ismi İçmeler olarak değiştirildi
Süreyyaplajı ayrı olacak şekilde değiştirildi (Süreyya Plajı) IMG_9424.webp
Transitturkey’den alıntı hat diyagramı

Transitturkey’den alıntı hat diyagramı
Bu foto E23000'den olmalı. E14000 olamaz çünkü E14000 bu kadar modern görünümde değildir, E32000'de olamaz çünkü hat diyagramında Haydarpaşa-Gebze arası gösteriyor halbuki E32000'ler eski hatta 2012 Ağustos gibi çalışmaya başlamıştı yani Gebze-Pendik arası kapandıktan sonra.

Böyle bir başlık yokmuş, onun için açtım. Hakkında özellikle son dönemlerinde çok fotoğraf bulunmayan bir hat. Bu son dönemlerinden aşağıda verdiğim klipte bolca bulunuyor.

Kayda değer bulduğum noktaları:
3:26
0:34
1:14
Bu hattın en son hali tek hatlıydı. İkinci ray sökülmüştü, tek ray söküm işlerinde kullanılıyordu.

Son düzenleme:
Eskiden yılın çoğunluk zamanlarında bu hattı kullanırdık. Ben daha küçücüktüm. Keşke o günlere dönebilsek. Çok farklı evren gibi geliyo bana o zamanlar. Söğütlüçeşmeden trene bineceğim zaman yaşadığım heyecan.. Maltepe'nin o eski mavi boyalı istasyonu.. Sahilyolu tabelasını gördüğümde yaşadığım o huzur..

Geri