Tema düzenleyici

M5 Üsküdar-Samandıra Merkez Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Acaba M12 ve M8 trenlerinin M5 hattında deneme sürüşleri mi yapılacak?

Yani olabilir belki de fakat o trenler 8’li dizi ve 4’lü dizi hatırlıyorum. Eğer yanlış hatırlamıyorsam.
E M5 hattı 6 vagonlu. 4’lü vagon’u koyarsan olur mu olmaz mı bilemiyorum açıkçası.
Fakat Sultanbeyli uzatması açıldığında muhtemelen ihtiyaç duyacaklardır.
Çünkü; M7 hattında yaşandığı gibi bir kaos olacaktır.
6-7 ay çalıştırırlar trenleri en fazla.
(O da kısa bir süreliğine geçici olarak)
Keza M12 hattı M5 hattının açılışından 6-7 ay sonra açılıyor.
Ve ben M8 gibi çok düşük bir yolcu potansiyeli olacağını zannetmiyorum M12’nin.
M12’nin ciddi bir yolcu potansiyeli olacağından ötürü tren/vagonlara ihtiyaç duyacaktır.
En mantıklı çözümü; M5 hattı için yeni tren set alımlarının yapılması ki burada nereden baksan bir kaç seneyi bulabilir.

Yani olabilir belki de fakat o trenler 8’li dizi ve 4’lü dizi hatırlıyorum. Eğer yanlış hatırlamıyorsam.
E M5 hattı 6 vagonlu. 4’lü vagon’u koyarsan olur mu olmaz mı bilemiyorum açıkçası.
Fakat Sultanbeyli uzatması açıldığında muhtemelen ihtiyaç duyacaklardır.
Çünkü; M7 hattında yaşandığı gibi bir kaos olacaktır.
6-7 ay çalıştırırlar trenleri en fazla.
(O da kısa bir süreliğine geçici olarak)
Keza M12 hattı M5 hattının açılışından 6-7 ay sonra açılıyor.
Ve ben M8 gibi çok düşük bir yolcu potansiyeli olacağını zannetmiyorum M12’nin.
M12’nin ciddi bir yolcu potansiyeli olacağından ötürü tren/vagonlara ihtiyaç duyacaktır.
En mantıklı çözümü; M5 hattı için yeni tren set alımlarının yapılması ki burada nereden baksan bir kaç seneyi bulabilir.
Belki Bozankaya’lar geldiğinde M4’teki CAF’lar m5’e paylaştırılır ama sürücülü araçla PAKS’ı çalıştırmak….

Belki Bozankaya’lar geldiğinde M4’teki CAF’lar m5’e paylaştırılır ama sürücülü araçla PAKS’ı çalıştırmak….
M4’deki CAF’lar mümkünse M5’e gelmesin.

O sesler falan kulağı yeteri kadar mahvediyor zaten. İnanılmaz bir garip bir sesi var. Raydan mıdır trenden kaynaklı mıdır bilemem ama inanılmaz rahatsız edici bir sesi var M4’deki CAF’ların.

Ki bahsedilen trenler M5 hattının işlevine uygun değil. Zannetmiyorum M4’deki araçları M5’e vereceklerini.

+M4 çok yoğun kullanılan bir hat. Yani bu hatta da yeni trenlerin devreye alınıp, hizmete girmesi gerekli.
Anadolu Yakasının metrobüs’ü olarak görüyorum ben şahsen.

M5’e ancak;
Olsa olsa bu yeni alınan M12 hattındaki araçların bir kısmını M5’e verirler. Ki bunu da iBB yetkilileri söyledi.

4’lü dizi şeklinde sefere koyarlar. Ne kadar etkisi olur tartışmalı çünkü; M5 hattı 6’lı vagon işletimine uygun bir hat.

4’lü koyarsan da sefer sıklığını çoğaltman lazım.

Bu sefer M12 hattı verimsizleşebilir. Yani yine M3 ve M9 olduğu gibi bir araç krizi yaşanabilir..
M5 ve M12 arasında.

M4’deki CAF’lar mümkünse M5’e gelmesin.

O sesler falan kulağı yeteri kadar mahvediyor zaten. İnanılmaz bir garip bir sesi var. Raydan mıdır trenden kaynaklı mıdır bilemem ama inanılmaz rahatsız edici bir sesi var M4’deki CAF’ların.

Ki bahsedilen trenler M5 hattının işlevine uygun değil. Zannetmiyorum M4’deki araçları M5’e vereceklerini.

+M4 çok yoğun kullanılan bir hat. Yani bu hatta da yeni trenlerin devreye alınıp, hizmete girmesi gerekli.
Anadolu Yakasının metrobüs’ü olarak görüyorum ben şahsen.

M5’e ancak;
Olsa olsa bu yeni alınan M12 hattındaki araçların bir kısmını M5’e verirler. Ki bunu da iBB yetkilileri söyledi.

4’lü dizi şeklinde sefere koyarlar. Ne kadar etkisi olur tartışmalı çünkü; M5 hattı 6’lı vagon işletimine uygun bir hat.

4’lü koyarsan da sefer sıklığını çoğaltman lazım.

Bu sefer M12 hattı verimsizleşebilir. Yani yine M3 ve M9 olduğu gibi bir araç krizi yaşanabilir..
M5 ve M12 arasında.
Raydan kaynaklı çıkardığı sesler. Belki m4 bozankayaları da verilebilir

1769075191627.jpg

Bugün yolum buralardan geçti Ihlamurkuyu metro durağının orayı gördüm . Sadece 2 gün bile metronun kapalı olması trafiği bitirmişti . Belediye Otobüsleri üzerinde Metro yazısı ile dakikada bir geçiyorlardı . Belki de o Alemdağ caddesi civarı hep böyledir bilemiyorum . 2 hafta sonra falan gidersem fotoğraf da paylaşacağım .

Belediye Otobüsleri üzerinde Metro yazısı ile dakikada bir geçiyorlardı
Screenshot_20260125_000310_Gallery.jpg
bu hat günde ortalama 330.000 yolcu taşıyor. haftasonu olduğu için 200.000 civarına düşürsek bile 100 kişi kapasiteli otobüslerle günlük 2000 sefer yapılması gerekiyor

metroların ne kadar gerekli olduğunun güzel bir göstergesi

Ekli dosyayı görüntüle 103965bu hat günde ortalama 330.000 yolcu taşıyor. haftasonu olduğu için 200.000 civarına düşürsek bile 100 kişi kapasiteli otobüslerle günlük 2000 sefer yapılması gerekiyor

metroların ne kadar gerekli olduğunun güzel bir göstergesi
T1 yine farkını konuşturuyor.

M7 o kalabalığa rağmen nasıl 240 binde kalabiliyor ya. (Doğrusu pik dışı saatlerde rahatlıyor.)

Geri