Tema düzenleyici

Anket Yeni Kurulan Şehrinizin Belediye Başkanısınız ve Güzergahlarla ilgili bu kararı siz vereceksiniz.

Ankete Katılabilirsiniz

yeni kurulan bir şehriniz var ve şehiriçinde Ulaşım Güzergahlarında Hangi Kod türünü Kullanırsınız?

• Numara 100'den sonra (101, 102 103 ...)

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    15

Rime

Binbaşı
Konu sahibi
Yeni Kurulan Şehrinizin Belediye Başkanısınız ve Güzergahlarla ilgili bu kararı siz vereceksiniz. Küçük bir şehriniz var ve şehiriçinde Ulaşım Güzergahlarında Hangi Kod türünü Kullanırsınız? ve Neden?

Numara 1 2 3 808 vb. Kullanırım örnek veriyim 36V 36Y 36F 36K gibi (sayıyı ve harfleri attım) Falan var istanbulda turist kenti bilmeyen dalgın olan biri çok rahat karıştırılmaya müsait ama aynı bölgeye karışabilecek numara koymazsan 585 565 gibi o zaman karıştırma ihtimalin düşük.

Konu sahibi
1-2,5 Milyonluk şehir ise Harf >> Numara (A1 , A2 , B2 , Z5 CK1 vb)
3-5+ Milyonluk Şehir ise Numara 100'den sonra (101, 102 103 ...)

Kullanırım

Otobüs hatları için numaralandırma kullanırdım ama numaralandırmaları da hattın önemine göre (gövde hat, raylı sistem aktarma hattı, otogar-havalimanı otobüsleri, köy hattı vb.) gruplandırırdım.

Raylı sistem hatları için T1, M2 gibi kodlamalar yeterli.

Otobüs ve Minibüs hatları için numaralandırma kullandırdım.
Metro ve tramvay gibi hatlar için ise.
M1 ve T1 tarzı kodlamalar.

Sadece sayı ancak şehrin her yerinden otobüs giden fakat peronu olmayan yerlere kod şeklinde yapardım.

Örnek;
Şehir içi ; 8 - 35 - 527 - 832 vb.

Şehir Hastanesi ; SH - 10, SH - 2 vb.
Havaalanı; H - 3 , H - 6 vb.
Otogar; OT - 1 , OT - 5
Express hatlar; E - 8, E - 9
Yerleşke hatları; (Yerleşkesi olan ünilere kod vererek örnek Ege Üni 10lu, 9Eylül 20livb.) Y-10, Y-32 vb.

Sadece sayı ancak şehrin her yerinden otobüs giden fakat peronu olmayan yerlere kod şeklinde yapardım.

Örnek;
Şehir içi ; 8 - 35 - 527 - 832 vb.

Şehir Hastanesi ; SH - 10, SH - 2 vb.
Havaalanı; H - 3 , H - 6 vb.
Otogar; OT - 1 , OT - 5
Express hatlar; E - 8, E - 9
Yerleşke hatları; (Yerleşkesi olan ünilere kod vererek örnek Ege Üni 10lu, 9Eylül 20livb.) Y-10, Y-32 vb.
İstanbul modeli gibi. Bence bu yöntem şehri bilmeyen biri için karışık.

Konu sahibi
Diyarbakırınki Harf Numara
Veya Harf Harf Örneğin ÇM Hattı

Veya M3 Hattı
Z5

AY (Körüklü Otobüs) Oğlaklı - Fakülte

k2'nin 130h'nin e-3'ün neresi karışık. hepsi hat hakkında okur okumaz bilgi veriyor sadece yerlilerin anlayabileceği 3-4 haneli sayıların aksine
Ben anlamıyorum şimdi çok ta güzel karıştırırsın mesela 38E ve 38F var diyelim harika şekilde karıştırırsın bu numaralarla çok ta güzel karıştırmazsın hem turist nerden bilecek 15in Beykoz falan olduğunu yani

İstanbul modeli gibi. Bence bu yöntem şehri bilmeyen biri için karışık.
Değil hocam, benim dediğim modelde 50B diye bir hat olamazken İstanbul'da olabiliyor.

Mantık şu biraz, Şehrin heryerinden otobüs gidiyorsa ve peron yoksa başında gittiği yerin harf kodu olacak. diğer durumlarda 1/2/3 haneli sayı.

Sadece Sayı
Sayı + Harf
Sadece Harf

hepsinin kendi karmaşıklığı var ama bana göre en kolayı sadece sayı çünkü harf olduğu zaman bir beklentiye girebiliyorsun ve bu beklenti karşılanmayınca garip oluyor.

Sadece Harf zaten dolmuşlar :D

Geri