Tema düzenleyici

Yazılım & Yapay Zeka kategorisi hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowuye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
W

wowuye

Konu sahibi
Yazılım & Yapay Zeka Hakkında Bilgi Paylaşım Forumu

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yapay zeka, bu aşamada, adı gibi bir çok şeyi yapay ve eğreti duruyor bence. Örneğin yapay zeka ile yapılmış resimler, çok eskiden Ayşegül hikaye serileri vardı, ben onlara benzetiyorum. Videolarda keza aynı resmin laciverti gibi. Grok, Chat GPT vs. desen yine kafasına göre takılıyor gibi...

Ama, benim düşüncem, bu böyle kalmayacak ve logaritmik büyüme (grafikteki gibi) ile gelişecek ve korkunç boyutlara gidecek,

Öncelikle resim ve videolarda seviyeyi arşa çıkaracak ve ayırt edilemez seviyelere gelecek ve insanların algısını değiştirecek boyutlarda olacak. İnsanoğlu resim ve videoların gerçek mi yapay mı olduğunu ayırt edemeyeceği boyutlara.

Bir sonraki aşamada, kendi ihtiyacı olan ve insanların çok zor ya da imkansız boyutlarda yazabileceği kodları, kendileri yazıp, kendilerine entegre edecekler ve devasa firmaların binlerce kişi tarafından yapmaya çalıştığı ve hatta yapmasına aklının yetemeyeceği kadar zor olan kodlama vs. işleri, çok kısa zamanda yapmaya başlayacaklar.

Sonra, insanların şu ana kadar düşünemediği veya düşünüp teoride kalan enerji kaynakları geliştirip (nükleer enerjiyi, soğuk füzyon, çok gelişmiş devasa güçlerde güneş ve rüzgar enerjisi, batarya teknolojilerini günlük hayatta ve sıradan cihazlarda kullanılabilir hale getirilmesi) kendi enerji ihtiyaçlarını bu şekilde karşılayacaklar.

Ulaştıkları korkunç seviyeyle, karar verme aşamasında, insandan tamamen bağımsız olarak, insanoğlunun bu güne kadar teoride kalan ve ulaşamadığı hızlara, teknolojilere ulaşacaklar.

Biz görmeyiz belki ama yapay zekanın, üstün seviyelere gelerek, kendi karar verme yetisini kazanırsa, (AI) ileride insanlara faydadan çok zararı mı olacak? Rahmetli Kemal Sunal'ın bir filminde dediği gibi : "Mesela yani". Bilemiyorum. İnşallah mesela da kalır. Allah sonumuzu hayır etsin...

Ekli dosyalar

• logaritmik2.png
    logaritmik2.png
    5.9 KB · Görüntüleme: 11
Geri
Üst Alt