Tema düzenleyici

Windows Tarihi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ali_Adana
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eski sitede yeni kimlik kartlarını beklemeden nüfus cüzdanımı yenilememi sormak gibi olacak, ama Windows 10 kurulu olan 14 yıllık bilgisayarıma Windows 11 kursam mı?
Hocam Şimdi TPE 2.0 mı ne onun işlemciniz (sanırım) desteklemesi lazım 14 yıllık PC desteklemez heralde Siz araştırın yine de

Hocam Şimdi TPE 2.0 mı ne onun işlemciniz (sanırım) desteklemesi lazım 14 yıllık PC desteklemez heralde Siz araştırın yine de
Evet eski pcme kurmuştum sonra geri W10'a dönmüştüm. Yeni bilgisayar aldığım günden beri W11 dışı bir şey kullanmadım

Alıntı

"Windows 11'de TPE 2.0 (TPM 2.0), donanım tabanlı bir güvenlik modülüdür; şifreleme anahtarları, parolalar ve diğer hassas verileri koruyarak sistemin bütünlüğünü sağlayan temel bir gereksinimdir. Windows 11 için zorunlu olan bu teknoloji, özellikle cihaz şifrelemesi (BitLocker) ve Windows Hello gibi özellikler için hayati önem taşır, böylece kötü amaçlı yazılımlara ve saldırılara karşı daha güçlü bir koruma sunar."

Ben Windows 11 kurarken şu methodu kullanıyorum:

1- Windows 10 20H1 ve üzeri ISO dosyasını indirip Rufus Üzerinden USB'ye yazdırıyorum.
2- Windows 11 ISO dosyasını indirip bir dosyalarını bir klasöre çıkarıyorum.
3- Windows 10'a ait olan X:\Sources\Install.wim dosyasını Windows 11 ISO dosyasındaki install.wim ile değiştiriyorum.

Ve Windows 10 kurulumu Windows 11'i kuruyor.

ltsc'de 2029 a kadar sanırım
Enterprise LTSC 2019 için evet.

LTSC Destek Bitiş Tarihleri:
LTSB 2015 için de destek bitti.
LTSB 2016'da destek seneye bitiyor.

Enterprise LTSC 2021 için 12 Ocak 2027 ancak IoT Enterprise LTSC 2021 için destek 13 Ocak 2032'ye kadar sürecek.

Windows 11 i indirirsem mevcut Laptopta kayıtlı fotoğraflarım silinmez umarım . Çok fotoğraf var .

Bugüne kadar sırayla Windows XP (SP3), Windows 7, Windows Vista (SP2), Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 ve Windows 11 kullandım. Bana göre her yeni sürüm bir öncekinden iyi. Hiçbirinde de ciddi bir sorun yaşamadım. Hepsi görevini yerine getiren sistemler. Zaten olması gereken de bu.

Ayrıca çok önemlidir: XP’deki şişme sorunu (zaman geçtikçe performansın düşmesi) Vista ile düzelmiştir. Bu bile Vista’yı XP’den kat kat iyi bir sistem yapmaktadır. İnternette Vista hakkında yapılan yorumların çoğu güncel değil. Sistem çıktığı zaman beğenilmemiş ve öylece kalmış düşünceler. Ben Vista SP2 sürümünü yani en son güncellemesini kullandım, Windows 7 ile aynıdır performansı ve sorunu yoktur. Kimseye yalan borcum yok. 😶

Son düzenleme:
Bugüne kadar sırayla Windows XP (SP3), Windows 7, Windows Vista (SP2), Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 ve Windows 11 kullandım. Bana göre her yeni sürüm bir öncekinden iyi. Hiçbirinde de ciddi bir sorun yaşamadım. Hepsi görevini yerine getiren sistemler. Zaten olması gereken de bu.

Ayrıca çok önemlidir: XP’deki şişme sorunu (zaman geçtikçe performansın düşmesi) Vista ile düzelmiştir. Bu bile Vista’yı XP’den kat kat iyi bir sistem yapmaktadır. İnternette Vista hakkında yapılan yorumların çoğu güncel değil. Sistem çıktığı zaman beğenilmemiş ve öylece kalmış düşünceler. Ben Vista SP2 sürümünü yani en son güncellemesini kullandım, Windows 7 ile aynıdır performansı ve sorunu yoktur. Kimseye yalan borcum yok. 😶

Vista, 8.1SP2 ile birlikte olabilecek en güzel Windows versiyonlarından biri olabilir.

Hem yeni tema ve arayüz yeniden yapılanması hem de işletim sisteminin servislerinin komple yenilenmesi olarak çok güzel bir sistemdi.

Vista'nın başarısız olmasının tek sebebi zamanının ötesinde bir işletim sistemi olup zamanın bilgisayarları için gereksinimlerinin fazla olması idi.

Vista ile gelen bazı özellikler Win7 ile kalkmış Win8 ve 10 ile geri gelmişti, o kadar zamanının ötesindeydi.

Geri
Üst Alt