Tema düzenleyici

Türkiye - Güney Kore İlişkileri

Tcuab2023

Teğmen
Konu sahibi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi ziyaret eden Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung'u resmi törenle karşıladı. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Güney Kore Devlet Başkanı Lee açıklamalarda bulundu.

İMZALAR ATILDI​

Türkiye ve Güney Kore arasında çeşitli alanlarda 6 anlaşma imzalandı. Anlaşmalar arasında Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi de bulunuyor.
51509.jpg

Konu sahibi
"Kıymetli basın mensupları, değerli dostumla bugün kapsamlı görüşmeler yaptık. Ticaretten turizme, enerjiden savunma sanayine, altyapıdan ulaştırmaya, bilim ve teknolojiden karşılıklı yatırımlara pek çok alanda işbirliği imkanlarını ele aldık. Yapay zeka, yarı iletkenler ve batarya teknolojileri, inovasyon ve yenilebilir enerji alanlarında ciddi bir potansiyel bulunuyor. Bugün özel sektörlerimiz arasında rüzgar enerjisi alanında işbirliğini öngören önemli bir belge daha imzalandı. Keza Koreli dostlarımızla kan plazması alanında ortak bir projeyi hayata geçirmek üzere mutabakat sağlandı. Asya Pasifik'teki ikinci büyük ticaret ortağımız Güney Kore ile evvelce belirlediğimiz 15 milyar dolarlık ticaret hacmine oldukça yaklaştık. 10 milyar dolar sınırını ortak gayretlerle çoktan aşmış durumdayız. Daha dengeli ticari ilişkiler için serbest ticaret anlaşmamızın gözden geçirilmesi ihtiyacına da dikkat çektim. Hyundai şirketinin İzmit'teki fabrikasında yaptığı yeni yatırımla elektrikli araç üretecek olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu yatırımla yerli ve milli markamız TOGG'dan sonra ülkemizde tamamen yerli elektrikli olacak yeni bir üretim süreci başlayacaktır. Ülkemizde yatırım yapacak, üretim istihdam sağlayacak Koreli şirketlere her türlü desteği vereceğimizi buradan tekrar ifade ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Hyundai dışında Ssanyong da Güney Koore malı mı? . Keşke bize iyilik yapsalar çok ucuza satsalar :) :) . Yatırım yapmalarına sevindim .

Geri