Tema düzenleyici

Temu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WowTurkeySevdalısı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
W

WowTurkeySevdalısı

Konu sahibi
Temu, Pinduoduo ile beraber Çin merkezli PDD Holdings tarafından işletilen elektronik ticaret hizmetidir. Temu platformu ilk olarak Eylül 2022'de Amerika Birleşik Devletleri'nde tanıtıldı. Çoğunlukla doğrudan Çin'den tüketicilere gönderilen, oldukça indirimli tüketim malları sunmaktadır.

Kalite mi ? O da ne 😀

Temu güvenilir mi ?
Temu ürünleri nasıl ?
Temu ürünleri geliyor mu ?
Temu hangi ülkenin ?

images.jpeg

Konu sahibi
Arkadaşım, benzeri 2000 lira civarında olan bir ayakkabı siparişi verdi. 176 lira bilmem kaç kuruş.
WhatsApp durumuna koymuş. Bilin bakalım bu ne yazmış. Resmen siyah poşet gibi bir şey. Üzerinde bağcık var 😀

Temu’den Alışveriş Yaptınız mı?

Son zamanlarda sosyal medyada ve reklamlarda sıkça karşımıza çıkan Temu, uygun fiyatlı ürünleriyle dikkat çeken bir e-ticaret platformu. Özellikle giyim, elektronik aksesuarlar, ev dekorasyonu ve hobi ürünlerinde oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Peki Temu’dan alışveriş yapmak gerçekten mantıklı mı?

Ben henüz sipariş vermedim ama araştırdığım kadarıyla hem olumlu hem de olumsuz yorumlar mevcut. Bazı kullanıcılar, fiyatların rakipsiz olduğunu ve gelen ürünlerin beklentilerini karşıladığını söylüyor. Hatta kargo süresinin düşündüklerinden daha hızlı olduğunu belirtenler var. Ancak diğer yandan, ürün kalitesinin her zaman fotoğraflardaki gibi olmadığını ve iade sürecinde zaman zaman sorun yaşandığını dile getirenler de mevcut.

Temu’nun avantajları:

Çok uygun fiyatlar

Geniş ürün yelpazesi

Belirli kampanya dönemlerinde ücretsiz kargo fırsatı

Sık sık verilen indirim kuponları

Temu’nun dezavantajları:

Kargo süresi bazen uzayabiliyor

Ürün kalitesi satıcıya göre değişiyor

İade süreci zaman alabiliyor

Kendi alışveriş deneyiminiz varsa burada paylaşabilirsiniz. Böylece Temu’dan alışveriş yapmak isteyenler, gerçek kullanıcı yorumlarına göre karar verebilir. Sizce Temu güvenilir mi, yoksa sadece fiyatıyla mı cazip görünüyor?

Temu yu kullanan var mı Ürünler Yurtdışından mı geliyor yurtiçinden mi?

İthal ürünler satılıyor, ancak İstanbul'da tedarikçisi depıdan yolluyor sanırım. Sipariş sonrasında 3-4 günde ürünün Çinden gelebileceğini sanmıyorum.
Ayrıca satarken ürün + vergi alıyormuş, iade edildiğinde sadece ana para iade ediliyormuş.
Birde ürün açıklamasını çok iyi okumak gerekli. Görsel ile açıklama arasında dağlar kadar fark var.

Geri