Harun astsubayım, size yazının icadı konusunda %100 katılmakla beraber, yazının yanına sayılar (dolayısıyla matematik) ve C programlama dili diye düşünmekteyim naçizane...İnsanlık binlerce yıllık süreç içerisinde çeşitli alanlarda birçok icat ve keşif yaptı. Sizce insanlık tarihine yön veren en önemli icat keşif nedir?
Şahsi fikrim yazının icadıdır.
Programlama dilleri de Dijital Çağın yazı gibi etkili bir icadı diyebiliriz.Harun astsubayım, size yazının icadı konusunda %100 katılmakla beraber, yazının yanına sayılar (dolayısıyla matematik) ve C programlama dili diye düşünmekteyim naçizane...
Özellikle de Amerikadaki Bell Laboratuvarlarında, (Adını, Alexander Graham Bell abimizden almıştır.) 60-70 ve 80'lerde, günümüzde kullandığımız bir çok teknolojinin ve icadın temelleri atılmıştır. Say say bitmez. Hep derdim keşke o yıllarda Bell Laboratuvarları bizde olsaydı da, iki icadın Bell'ini kırsaydık diye...Programlama dilleri de Dijital Çağın yazı gibi etkili bir icadı diyebiliriz.
Güzel kelime oyunu.Hep derdim keşke o yıllarda Bell Laboratuvarları bizde olsaydı da, iki icadın Bell'ini kırsaydık diye...![]()
Şaşırtmıyor ki @quatro astsubayGüzel kelime oyunu.![]()
82 yıl diye biliyorum. Bununla birlikte günümüzde 110 yaşını aşıp da halen hayatta olan birçok insan var.Valla bence tıpla ilgili icatlar . Yani muhtemelen eski zamanlarda insan ömrü ortalama 55 yıl falandı şimdi 70 leri geçmiştir.
Bu konuda ABD İngiliz ve Japonlar bence çok şey keşfetmiştir ama dış dünyadan saklıyor olabilirler yani ; yaşamı uzatmak için illa ki çabaları vardır bu alanlarda .82 yıl diye biliyorum. Bununla birlikte günümüzde 110 yaşını aşıp da halen hayatta olan birçok insan var.
Bence en önemli Japon icadıdır kendisi. Askerde, koğuşta gece kulağımıza takıp dinlerken, uyuyakalırdık. Tabi biz deli uyuduğumuz için, walkman, bütün ranzayı dolaşır, nerde yorulursa orada dururdu. Sabah uyandığımızda hiç kulağımızda kaldığını hatırlamıyorum. Birde Honda var tabi, çünkü Honda, hayat onda...Bu konuda ABD İngiliz ve Japonlar bence çok şey keşfetmiştir ama dış dünyadan saklıyor olabilirler yani ; yaşamı uzatmak için illa ki çabaları vardır bu alanlarda .
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.