Tema düzenleyici

Sigarayı nasıl bıraktım ?

Sigara içenlerden sağlık harcamalarında kullanılmak üzere daha çok vergi alınmalı. Yani sigaraya daha fazla zam yapılmalı. En ucuz sigara 250 TL olmalı.

Ben bırakmıştım ama yeniden başladım . 2 ay hiç içmedim ama ; o ara kilo aldım 7 kilo almıştım yine başladım şimdi 6 kilo verdim iyi durumdayım. Bıraktığım dönem dondurma bol çikolata vs yiyordum . Gerçi şu anda günde 6 tane falan içiyorum

Konu sahibi
Ben bırakmıştım ama yeniden başladım . 2 ay hiç içmedim ama ; o ara kilo aldım 7 kilo almıştım yine başladım şimdi 6 kilo verdim iyi durumdayım. Bıraktığım dönem dondurma bol çikolata vs yiyordum . Gerçi şu anda günde 6 tane falan içiyorum
Bende aynı süreci yaşadım. Bıraktığımda 80 günde 7 kilo aldım . Yine başladım maalesef

22 Yaşındayım, 1 ay sonra 23'e giriyorum. Hayatım boyunca sigara, alkol ağzıma bile sürmedim. İnanç meselesinden değil de vücudumu, sağlığımı düşündüğümden dolayı kullanmadım. Zaten ara sıra kalbimde çarpıntı gibi bir şey hissediyorum. Büyük ihtimalle sigara kullansam hiç duramam.

Şunu da söylemeyelim: Çok fazla pasif içici konumuna düştüm. Hatta az miktarda sigara içenlerden daha çok sigaraya maruz kalmışımdır fakat her şeyi insanın iradesinde bitiyor. "Arkadaş ortamım yüzünden başladım" diyenler içlerinde sigaraya başlama isteği her zaman vardır. Kendi vicdanlarını rahatlatmak adına sığınılan bir bahanedir. Bu teoriye göre benim bağımlı olmam lazımdı.

Kullanmayın, kullandırtmayın paranız da cebinizde kalsın. Farklı alışkanlıklara hobilere yönelin

Konu sahibi
Yıllarca tiryakisi olmuş bir kişi için öylesine zor ki bırakmak . Bana artık tamamen bırakmak imkansız gibi geliyor. En iyisi hiç başlamamış olmak.

Konu sahibi
Samimi olmak gerekirse rahatsız edici kokusu olmasa çevremdeki yakınımdaki insanları kokumla rahatsız etmiyor olsam. Bırakmayı bile düşünmem öyle bir bağımlılık

Geri