Tema düzenleyici

Sakarya BB Metrobüs

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Fury
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gözlemlerim:
  • Bu Metrobüs (BRT) değil, otobüse ayrılmış şerit uygulaması. Neredeyse her kavşakta normal trafiğe karışıyor.
  • Planlaması o kadar kötü yapılmış ki, çoğu yerde istemeden veya isteyerek otobüs yoluna sivil araç girebilir. Her kavşağa zabıta ve koniler koymuşlar.
  • 6. ve 26. dakikalardaki dönel kavşak en fenası. Hiç mi üstgeçit veya altgeçit yapılması düşünülmedi?
  • Bitmemiş istasyonları, kavşakları, asfaltı saymıyorum.
  • Gar istasyonunun garın hemen çıkışında olması iyi ayarlanmış.
Sonuçta Sakarya halkı için hayırlı olmasını dilerim.

Son düzenleme:
Daha ilk dakikalarda hemen belli oluyor metrobüs değilde özel yollu otobüs olduğu. Yaya geçidi + trafik ışığı metrobüs yolunun içinde :D

Ekran görüntüsü 2025-07-29 201032.png

Ayrıca bu belediyede eminim ki fazla bütçe vardır. Son parti Hoşdere üretimi Mercedes CapaCity olsaymış keşke.
Fazla bütçe olsaydı metrobüs değil de ilk planlardaki gibi tramvay olurdu. Gidip hoşdereden otobüs getirtceğine de kendi şehrinden getirtti arıza marıza daha hızlı hallolur mercedes sevgisini gerçekten anlamıyorum

Sakarya halkı sosyal medya yorumlarına bakınca çok sinirli ve beğenmemiş gibi duruyor metrobüsü...

Sanırım araba bağımlılığını aşmak kolay olmuyor.
Bir de metrobüs 2. Etap açılmayip tam kapasite çalışmadığından verimsiz duruyor...
Sefer aralıĞının yarım saat olması ve trafikten tamamen ayrışmamış olması kötü, şu an aşırı verimsiz.

Sakarya halkı sosyal medya yorumlarına bakınca çok sinirli ve beğenmemiş gibi duruyor metrobüsü...

Sanırım araba bağımlılığını aşmak kolay olmuyor.
Bir de metrobüs 2. Etap açılmayip tam kapasite çalışmadığından verimsiz duruyor...

Bence haklılar. Normal otobüsle hizmet edilebilecek yere giden ana yol daraltıldı ve var olan ara duraklar kaldırılıp kavşakları ana durak yaptılar. Duraklara yakın yaşayanlar dışında kimsenin işine yaramadı.

Şunu yapabilirlerdi: Dar şehir içi sokakları düzenlenip sadece otobüslerin tren garına ulaşımın sağlayacak otobüs yolu yapabilirlerdi. Örneğin Çevre Yolu Caddesi ile gar arası. Çevre Yolu Caddesi'nden sonraki kısım normal olacaktı.

Merhabalar. Sakarya Metrobüs dışındaki tüm İstanbul ile ilgili yaklaşık 4-5 sayfa mesajı ilgili konulara taşıdım. Artık sayfada sadece Sakarya Metrobüs Projesi bulunmakta

Yönetim çalışıyor :)

Geri
Üst Alt