Tema düzenleyici

Raylı Sistemlere Ne Kadar Yakınsınız?

Konu sahibi
Raylı sistemler(banliyö treni, metro, tramvay) hayatımızı kolaylaştıran en önemli ulaşım araçlarından birisidir ama raylı sistem hatlarına da bir o kadar yakın olmakta önemlidir. Bu başlıkta raylı sistemlere ne kadar yakınsınız ulaşmakta zorluk çekiyor musunuz onları paylaşabilirsiniz. Önce kendimden başlayayım.

Marmaray Süreyya Plajı İstasyonuna 600 metre uzaklıktayım böylece Marmaray'a binip istediğim yere gidebiliyorum.

M4 Maltepe İstasyonuna ise 1.6KM uzaklıktayım. 2013-2019 arası banliyö hatları kapalıyken bazen minibüse binmemek için kullanmışlığımız olmuştu ama Marmaray açıldıktan sonra daha az kullandım onda da Kartal Hastaneye giderken 17S'yi beklememek için onun dışında çok kullanmadım.

AnadoluTRAM açıldığı zaman ise Maltepe Belediyesi İstasyonuna 500 metre uzaklıkta olacağım.

📍Marmaray (Üsküdar) istasyonu; 6,5 KM uzaklıkta
📍M5 Ümraniye istasyonu; 4,6 KM uzaklıkta

Genellikle 🚆Marmaray’ı tercih ediyorum.

🚆Söğütlüçeşme’den YHT hattını kullanarak Eskişehir/Ankara yönüne,

🛤📍Halkalı istasyonundan Edirne (Bölgesel Tren) yakın bir zaman diliminde Hızlı Tren

🚊Gebze istasyonundan Ada Ekspresi.

Dolayısıyla Marmaray’ı yoğun olarak kullanıyorum.
İyiki Marmaray var. 🙏

Semizkumlar ve İncirtepe'de iken hiçbir raylı sistemine yakın değilim. 146 ve 300X benim hayatımı kurtaran hatlar.

İncirli'de M1, M3'ün İncirli/Meydan ve Marmaray'ın Bakırköy ve Yeni Mahalle Durağına yakınım. M9'un Ataköy Durağı'na da yürüdüm. Ve Bakırköy YHT durağına da yakınım. T1'e de 3KM mesafedeyim.

Son düzenleme:
📍Marmaray (Üsküdar) istasyonu; 6,5 KM uzaklıkta
📍M5 Ümraniye istasyonu; 4,6 KM uzaklıkta

Genellikle 🚆Marmaray’ı tercih ediyorum.

🛤📍Halkalı istasyonundan Edirne (Bölgesel Tren) yakın bir zaman diliminde Hızlı Tren

İyiki Marmaray var. 🙏
Bende İzban sayesinde Gaziemir-Havalimanı-Cumaovası-Pancar-Torbalı-Tepeköy-Sağlık-Selçuk durakları ile Güller&Göller ekspresi ve denizli bölgesel trenine
Menemen durağı ile Ankara-Konya-Bandırma anahat trenleri ve Alaşehir/Uşak gibi bölgesel trenlere binebiliyorum :)

Konu sahibi

İyiki Marmaray var. 🙏
Bende şehirlerarası tren kullanırsam her halükarda Süreyya Plajı İstasyonundan Marmaray'a biniyorum.

Ada Ekspresine binersem 45 dakikada Gebze'de oluyorum.

YHT kullanırsam ise 20 dakikada Pendik'te oluyorum. Ama İstanbul'a dönerken YHT kullanırsam ve Siemens Velaro'ya binersem evime yakın bile olsa Pendik'te inip Marmaray'a geçmek yerine Söğütlüçeşme'de inip Marmaray'la geriye dönüyorum sırf Siemens Velaro'nun için daha fazla zaman geçireyim diye.

Trakya trenlerini ise hiç kullanmadım ama kullanırsam da benim buradan Halkalı 1 Saat sürer.

Bende İzban sayesinde Gaziemir-Havalimanı-Cumaovası-Pancar-Torbalı-Tepeköy-Sağlık-Selçuk durakları ile Güller&Göller ekspresi ve denizli bölgesel trenine
Menemen durağı ile Ankara-Konya-Bandırma anahat trenleri ve Alaşehir/Uşak gibi bölgesel trenlere binebiliyorum :)

🚉İzmir-Denizli (Bölgesel Hat);
•İzmir’in en çok kullanılan hatlardan biri. Günde karşılıklı 5’er kez seferleri mevcut.

🛤️İzmir-Aydın-Denizli-Isparta-Burdur (Güller & Göller Ekspresi);
•Isparta ve Burdur yönüne gitmek için gayet keyifli bir Anahat treni. 🏞️

TCDD’nin nimetlerinden faydalanmanız ne kadar güzel.
Umarım daha çok kullanmanız dileğiyle..🙏 ☺️

Bende şehirlerarası tren kullanırsam her halükarda Süreyya Plajı İstasyonundan Marmaray'a biniyorum.

Ada Ekspresine binersem 45 dakikada Gebze'de oluyorum.

YHT kullanırsam ise 20 dakikada Pendik'te oluyorum. Ama İstanbul'a dönerken YHT kullanırsam ve Siemens Velaro'ya binersem evime yakın bile olsa Pendik'te inip Marmaray'a geçmek yerine Söğütlüçeşme'de inip Marmaray'la geriye dönüyorum sırf Siemens Velaro'nun için daha fazla zaman geçireyim diye.

Trakya trenlerini ise hiç kullanmadım ama kullanırsam da benim buradan Halkalı 1 Saat sürer.
📍Halkalı yönünden 2 bölgesel tren hattı var.
Biri Uzunköprü’ye biri ise Edirne’ye gidiyor.
Otobüs yolcuğuna göre bir tık uzun sürsede tren gayet konforlu ve rahat.
Çorlu-Çerkezköy-Lüleburgaz tarafına yolunuz düşürse yada Edirne’ye kullanmanızı öneririm.

🚉İzmir-Denizli (Bölgesel Hat);
•İzmir’in en çok kullanılan hatlardan biri. Günde karşılıklı 5’er kez seferleri mevcut.

🛤️İzmir-Aydın-Denizli-Isparta-Burdur (Güller & Göller Ekspresi);
•Isparta ve Burdur yönüne gitmek için gayet keyifli bir Anahat treni. 🏞️

TCDD’nin nimetlerinden faydalanmanız ne kadar güzel.
Umarım daha çok kullanmanız dileğiyle..🙏 ☺️
en sonlarına kadar gittim diyemem ama kullanmışlığım çok Güney aksında İncirliova Kuzey aksında Sard'a kadar gittim ama niyetim tabii ki bu hatların sonunu görebilmek

en sonlarına kadar gittim diyemem ama kullanmışlığım çok Güney aksında İncirliova Kuzey aksında Sard'a kadar gittim ama niyetim tabii ki bu hatların sonunu görebilmek

Vaktiniz varsa ya da böyle bir seyahat planı düşünüyorsanız bence değerlendirin.

📍Denizli’de Pamukkale
📍Isparta’da Eğirdir Gölü, Lavanta Bahçeleri
📍Burdur’un Salda Gölü

Tavsiye ederim. ☺

Geri