Merhaba arkadaşlar,
Son dönemde otel yönetim yazılımları araştırırken en sık karşıma çıkan sistemlerden biri Protel oldu. Özellikle Türkiye’deki şehir ve resort otellerin büyük bir kısmında aktif olarak kullanıldığı söyleniyor. Kullanan ya da deneyimleyen var mı diye hem bilgi paylaşmak hem de fikir almak istedim.
Protel, temelde bir PMS (Property Management System) yani otel yönetim sistemi. Rezervasyon, ön büro, muhasebe, kanal yöneticisi ve raporlama gibi temel otel operasyonlarını tek bir platformda topluyor.
Artıları:
Eksileri:
Eğer profesyonel bir otel yönetim sistemi arıyorsanız, Protel kesinlikle araştırmaya değer. Ancak küçük pansiyonlar veya yeni açılan butik oteller için ihtiyaç-fayda dengesi iyi hesaplanmalı.
Kullananlar varsa:
– Protel memnuniyetiniz nasıl?
– Alternatif PMS önerileriniz var mı?
– Destek ve güncellemeler yeterli mi?
Yorumlarınızı merak ediyorum.
Son dönemde otel yönetim yazılımları araştırırken en sık karşıma çıkan sistemlerden biri Protel oldu. Özellikle Türkiye’deki şehir ve resort otellerin büyük bir kısmında aktif olarak kullanıldığı söyleniyor. Kullanan ya da deneyimleyen var mı diye hem bilgi paylaşmak hem de fikir almak istedim.
Protel, temelde bir PMS (Property Management System) yani otel yönetim sistemi. Rezervasyon, ön büro, muhasebe, kanal yöneticisi ve raporlama gibi temel otel operasyonlarını tek bir platformda topluyor.
Protel’in Öne Çıkan Özellikleri
- Ön Büro Yönetimi: Check-in / check-out süreçleri oldukça hızlı
- Rezervasyon & Kanal Yönetimi: Online kanallarla (Booking, Expedia vb.) entegrasyon
- Otel Muhasebesi: Gelir-gider takibi ve detaylı raporlama
- Bulut Tabanlı Yapı: Uzaktan erişim ve veri güvenliği
- Entegrasyon Avantajı: POS, kartlı kilit sistemleri ve online satış kanallarıyla uyumlu
Protel Kimler İçin Uygun?
- Butik oteller
- Şehir otelleri
- Zincir oteller
- Tatil köyleri
Özellikle operasyonu büyüyen oteller için Protel otel yazılımı, manuel süreçleri ciddi biçimde azaltıyor.
Avantajları ve Dezavantajları
Artıları:
- Türkiye pazarına çok hâkim
- Türkçe destek ve yaygın teknik servis
- Gelişmiş raporlama seçenekleri
Eksileri:
- Fiyatları küçük işletmeler için biraz yüksek olabilir
- İlk kurulum ve eğitim süreci zaman alabiliyor
Sonuç
Eğer profesyonel bir otel yönetim sistemi arıyorsanız, Protel kesinlikle araştırmaya değer. Ancak küçük pansiyonlar veya yeni açılan butik oteller için ihtiyaç-fayda dengesi iyi hesaplanmalı.
Kullananlar varsa:
– Protel memnuniyetiniz nasıl?
– Alternatif PMS önerileriniz var mı?
– Destek ve güncellemeler yeterli mi?
Yorumlarınızı merak ediyorum.