Parselasyon, bir arsanın ya da arazinin, imar planlarına uygun şekilde bölünerek düzenlenmesi sürecidir. Bu işlem, şehirleşme ve planlı yapılaşma açısından kritik öneme sahiptir. Parselasyon işlemleri sayesinde arsa sınırları netleşir, yollar ve kamu alanları belirlenir, hisseli tapular düzenli parseller haline gelir.
Bu kategoride Türkiye genelindeki parselasyon planları, dağıtım cetvelleri, parselasyon askı ilanları, itiraz süreçleri, imar uygulamaları ve parselasyon iptal davaları gibi konulara dair güncel bilgileri bulabilirsiniz.
Öne çıkan başlıklar:
Yatırım yapmayı düşünen arsa sahipleri, emlak danışmanları, şehir plancıları ve hukuki süreçleri takip eden kullanıcılar için bu alan; karar alma sürecini destekleyen önemli bir bilgi kaynağıdır.
Bu kategoride Türkiye genelindeki parselasyon planları, dağıtım cetvelleri, parselasyon askı ilanları, itiraz süreçleri, imar uygulamaları ve parselasyon iptal davaları gibi konulara dair güncel bilgileri bulabilirsiniz.
Öne çıkan başlıklar:
- Yeni onaylanan parselasyon planları
- Belediyelerin ilan ettiği dağıtım cetvelleri
- 18. madde uygulamaları
- Parselasyon iptali ve dava süreçleri
- Parselasyon askı süreleri ve itiraz hakları
Yatırım yapmayı düşünen arsa sahipleri, emlak danışmanları, şehir plancıları ve hukuki süreçleri takip eden kullanıcılar için bu alan; karar alma sürecini destekleyen önemli bir bilgi kaynağıdır.