Tema düzenleyici

Otobüs34 Paylaşımları Hakkında

Konu sahibi
Bu otobüs arıza bilgileri ibb nin halka açık bilgileri sistemi APİ sindemi yer alıyor
Güzel yere değindiniz, şöyle bir durum var ki şu anda açık bilgi olarak yer almıyor. Bu konu hakkında görüştüm ve yüzeysel olarak konuşacak olursam bazı veriler halka kapalı olacak şekilde düzenlenecek. Eğer ki olumlu bir gelişme olursa bu verileri herkes ile yayınlamayı düşünüyoruz. Yakın zamanda uygulamamıza ufak ufak güncellemeler gelecek. Ancak maddi konuda zorluk çektiğimizi belirtmek isteriz. Majör değişiklikler için biraz bütçe gerekli.

1001842882.jpg
seferleri Böyle Hiç Gözükmüyor

Konu sahibi
Site yapımcısı yazmaz oldu, sonra site geliştirilmeye devam edilmedi, arıza, kaza gibi detaylar silindi derken site yayından alındı.

Bizlere umut verilip proje iptal oldu gibi duruyor.
Bu durumu açıklamıştım, İETT arıza kayıt bilgilerini vermemizi istemiyor, bu konuda yapabilecek hiç bir şeyimiz yok. Proje gönüllü olarak geliştirildi ve kimseden 5 kuruş para almadan yapıldı. "Böyle olacağı belliydi" demek yerine "neden kapandı, bir sorun mu var?" diye düşünmeniz gerekirsen bu şekilde konuşmanızı kınadığımı da belirtmek isterim.

Bu durumu açıklamıştım, İETT arıza kayıt bilgilerini vermemizi istemiyor, bu konuda yapabilecek hiç bir şeyimiz yok. Proje gönüllü olarak geliştirildi ve kimseden 5 kuruş para almadan yapıldı. "Böyle olacağı belliydi" demek yerine "neden kapandı, bir sorun mu var?" diye düşünmeniz gerekirsen bu şekilde konuşmanızı kınadığımı da belirtmek isterim.
Bu özelliği eklerken düşünmeniz gerekmez miydi? Açık API kaynaklarından alınıyorsa ne gibi sorun olabilir ki? Demek ki veriler açık API kaynağından alınmıyordu.

Apar topar hiçbir açıklama yapmadan özelliği kaldırdınız. Birileri sormasa yazmazdınız.

Site yapımcısı yerine sizin yazmanız da garip.

Bu tarz projelerde karşılaştığım bir durum, böyle olacağını biliyordum ve oldu. Bunda kınanacak ne var?

Site domaini vercel olarak kalabilirdi. Benim de demo sitem var vercel domaininde, öylece duruyor. Herhangi bir ücret de vermedim.

Harita üzerinde kullanılan başka birinin yaptığı site var. Uzun süredir de çalışıyor, site kapanması vs. durumu da yok.

Konu sahibi
Bu özelliği eklerken düşünmeniz gerekmez miydi? Açık API kaynaklarından alınıyorsa ne gibi sorun olabilir ki? Demek ki veriler açık API kaynağından alınmıyordu.

Apar topar hiçbir açıklama yapmadan özelliği kaldırdınız. Birileri sormasa yazmazdınız.

Site yapımcısı yerine sizin yazmanız da garip.

Bu tarz projelerde karşılaştığım bir durum, böyle olacağını biliyordum ve oldu. Bunda kınanacak ne var?

Site domaini vercel olarak kalabilirdi. Benim de demo sitem var vercel domaininde, öylece duruyor. Herhangi bir ücret de vermedim.

Harita üzerinde kullanılan başka birinin yaptığı site var. Uzun süredir de çalışıyor, site kapanması vs. durumu da yok.
1.Açıklama yapıldı, yukarıdaki yazıları okuyabilirsiniz.
2.Bende sayfayı yapanlardan birisiyim ve projeyi beraber yürütüyoruz.
3.Vercel’de yaklaşık olarak 500mb alan var ve sitemin kapladığı alan yaklaşık olarak 1.2gb. Yer sıkıntısı ise cabası.
4. Projemiz başka projeler ile tabi ki kıyaslanabilir, eleştirilebilir. Ben hiç bir kimseye eleştirmeyin demiyorum.
5. Her proje aynı değil, herkes farklı yöntemler kullanıyor, bizde vds tabanlı sistem kullanıyoruz ve her ay 150₺ ödememiz mevcut.

Ayrıca, sayfa açıldı. Yakın zamanda farklı bir vds almayı düşünüyoruz. Bugünkü erişim sorunu için özür dileriz.

1.Açıklama yapıldı, yukarıdaki yazıları okuyabilirsiniz.
2.Bende sayfayı yapanlardan birisiyim ve projeyi beraber yürütüyoruz.
3.Vercel’de yaklaşık olarak 500mb alan var ve sitemin kapladığı alan yaklaşık olarak 1.2gb. Yer sıkıntısı ise cabası.
4. Projemiz başka projeler ile tabi ki kıyaslanabilir, eleştirilebilir. Ben hiç bir kimseye eleştirmeyin demiyorum.
5. Her proje aynı değil, herkes farklı yöntemler kullanıyor, bizde vds tabanlı sistem kullanıyoruz ve her ay 150₺ ödememiz mevcut.

Ayrıca, sayfa açıldı. Yakın zamanda farklı bir vds almayı düşünüyoruz. Bugünkü erişim sorunu için özür dileriz.
Hocam maddi imkan için siteye reklam alsanız daha iyi olmazmı maliyeti biraz da olsa eritmezmi

Sorunu çözdük. Artık bir sorun çıkacağını sanmıyorum
Ben yinede onlar için diyorum her ay 150 TL bir süre sonra ciddi sıkıntılar oluşturabilir ve bu sitenin bu arkadaşlara hiçbir getirisi olmuyor en azından biyerden ihtiyaçları karşılansa daha güzel olur.

Ben yinede onlar için diyorum her ay 150 TL bir süre sonra ciddi sıkıntılar oluşturabilir ve bu sitenin bu arkadaşlara hiçbir getirisi olmuyor en azından biyerden ihtiyaçları karşılansa daha güzel olur.
Projeye sponsor olarak karşılıksız maddi destek olma kararı aldım. O yüzden şuanlık pek bir sorun yok. Yine de ilgin ve merakın için kendi adıma teşekkür ederim.

Bu siteyi ben dahil olmak üzere çok fazla insan kullanıyor. Kapalı olarak kalmamasına ve buradaki herkesin kullanmaya devam etmesi adına böyle bir karar aldım.

Artık bu saatten sonra domain adına bir sıkıntı yaşanmayacak. Site şuan kullanıma açıldı. Kullanmaya kaldığımız yerden devam edebiliriz. Hayırlı olsun

Geri