Tema düzenleyici

Otobüs34 Paylaşımları Hakkında

TheBusSpotting

Çavuş
Konu sahibi
Merhaba sevgili kullanıcılar,

Bir duyuru geçmek isterim. Otobus34 sitesinden paylaşım yapabilirsiniz ve dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Dilediğiniz gibi ekran görüntüsü alıp forumda paylaşabilirsiniz. Sadece KVKK gereği bazı verileri kaldırma kararı aldık ve yasalar gereği bu kurallara uymamız gerekmekte. Yaşadığımız süreç yüzünden sizlere rahatsızlık verdiğimiz için özür dileriz. Daha farklı projelerle görüşmek dileği ile!

Arıza, muayene gibi bilgiler herkese açık API'dan alınmıyor muydu?
Lisans haklarında Kişisel verilerin paylaşımının yasak olduğunu bildirmişler

Ekran görüntüsü 2025-09-17 153526.png

Ekran görüntüsü 2025-09-17 153746.png

Kişisel veri değildi ki arıza bilgileri? Hem herkese açık API’den çekildi bu veriler, benim nezdimde ondan da pek kişisel değiller o yüzden
O kadarını bilmiyorum. Sadece varsayım yaptım. Siteyi tasarlayanlar bu konu hakkında 100 kere düşünüp böyle karar almışlardır. Yoksa kendi sitelerindeki özellikleri neden kaldırsınlar. Bu kadar aktif kullanılırken

Lisans haklarında Kişisel verilerin paylaşımının yasak olduğunu bildirmişler

Ekli dosyayı görüntüle 82154

Ekli dosyayı görüntüle 82156

Açıklamak gerekirse o veriler linkini attığınız açık veri lisansına dahil değil. Yani açık veri kapsamında İBB tarafından yayınlanmıyor. Bundan ötürü de ilgili veriler İBB açık veri sitesinde bulunmamakta. KVKK ihlal riskine şu aşamada gerek yok. Anlayışınız için teşekkürler.

Açıklamak gerekirse o veriler linkini attığınız açık veri lisansına dahil değil. Yani açık veri kapsamında İBB tarafından yayınlanmıyor. Bundan ötürü de ilgili veriler İBB açık veri sitesinde bulunmamakta. KVKK ihlal riskine şu aşamada gerek yok. Anlayışınız için teşekkürler.
Peki bu şekilde paylaşsak ve kırmızıdan dolayı arıza yediğini sarıdan dolayı yarıda kaldığını bildirsek de sorun olur mu? (soru için görsel bırakıyorum sorun olursa alıntılayın görseli düzenleyip sileyim)

Ekran görüntüsü 2025-09-17 185052.png

Konu sahibi
Peki bu şekilde paylaşsak ve kırmızıdan dolayı arıza yediğini sarıdan dolayı yarıda kaldığını bildirsek de sorun olur mu? (soru için görsel bırakıyorum sorun olursa alıntılayın görseli düzenleyip sileyim)

Ekli dosyayı görüntüle 82177
Sorun olmaz, istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz.

Konu sahibi

Ekli dosyayı görüntüle 82177
Konu dışı olacak ama B-1881 ne zaman çalışmaya başladı ya :D

iett'den izin alınamaz mı?

Mümkün mü bilmiyorum ama https://data.ibb.gov.tr/datarequest buraya veri isteği olarak paylaşsanız belki onay alırsınız? Burayı biraz okudum onaylanmış veri talepleri mevcut. Projemiz vs diyerek yapabilir misiniz acaba?

Ekran görüntüsü 2025-09-17 230418.png

Konu sahibi
Geri
Üst Alt