Sonuna kadar katılıyorum hocam haklısınız. Altına da imzamı atarım. Bende bu fikirdeyimDepremden değil yaşadığınız binadan korkun. Deprem değil bina öldürür.
Sonuna kadar katılıyorum hocam haklısınız. Altına da imzamı atarım. Bende bu fikirdeyimDepremden değil yaşadığınız binadan korkun. Deprem değil bina öldürür.
Sonuna kadar katılıyorum hocam haklısınız. Altına da imzamı atarım. Bende bu fikirdeyim
Depremde Öldürür. @Rick Grimes @kısayolunuzunuMardin'de deprem sırasında kalp krizi geçiren Pelin öğretmen hayatını kaybetti
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 büyüklüğündeki deprem sırasında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kalp krizi geçiren öğretmen Pelin Özden (33) hayatını kaybetti.
Muğlada Deprem sırasında panik atak geçiren Afranur Hayatını kaybetti
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da hayatını kaybeden Afranur Günlü'nün ailesine baş sağlığı dileyerek, "Depremde Fethiye'de, panik atak geçirerek hayatını kaybeden 14 yaşındaki Afranur Günlü evladımıza Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yine panik ve yüksekten atlama sonucunda yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum," ifadelerini kullanmıştı.
Deprem öldürmemiş panik atak ve kalp rahatsızlığından ölmüşDepremde Öldürür. @Rick Grimes @kısayolunuzunu
Ölüm sebebleri Depremden dolayı Panik atak ve Depremden dolayı Kalp KriziDeprem öldürmemiş panik atak ve kalp rahatsızlığından ölmüş![]()
"dolayı" önemli bir detay. bir şeyin doğrudan olmadığını kastediyor.Ölüm sebebleri Depremden dolayı Panik atak ve Depremden dolayı Kalp Krizi
Deprem Öldürmez kelimesini doğru bulmuyorum
Geçenlerde Otobüs şoförü abi direksiyon başında kalp krizi geçirip vefat etmişti. Bu mantığa göre otobüs mü öldürdü kalp rahatsızlığı mı?Ölüm sebebleri Depremden dolayı Panik atak ve Depremden dolayı Kalp Krizi
Deprem Öldürmez kelimesini doğru bulmuyorum
Deprem Doğal Afettir.Geçenlerde Otobüs şoförü abi direksiyon başında kalp krizi geçirip vefat etmişti. Bu mantığa göre otobüs mü öldürdü kalp rahatsızlığı mı?
Bilmiyordum teşekkür ederimDeprem Doğal Afettir.
Otobüs ise Toplu Taşıma aracı
Doğal Afetten dolayı Ölümler olabilir. (Panik atak, kalp krizi vb.) Bunlar Depremde Oluyorsa Kişinin Deprem Korkusu vardır.Bilmiyordum teşekkür ederim![]()
Listede görmemişim, sağ olun hocam.1975 Lice Depremi yazılmamış listede (6.6 Büyüklüğündeydi)
depremde öldürür
Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin fakat buradaki ölüm sebebi deprem değil; Stress ve kalp krizi.Mardin'de deprem sırasında kalp krizi geçiren Pelin öğretmen hayatını kaybetti
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 büyüklüğündeki deprem sırasında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kalp krizi geçiren öğretmen Pelin Özden (33) hayatını kaybetti.
Muğlada Deprem sırasında panik atak geçiren Afranur Hayatını kaybetti
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da hayatını kaybeden Afranur Günlü'nün ailesine baş sağlığı dileyerek, "Depremde Fethiye'de, panik atak geçirerek hayatını kaybeden 14 yaşındaki Afranur Günlü evladımıza Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yine panik ve yüksekten atlama sonucunda yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum," ifadelerini kullanmıştı.
Korkuyoruz zaten hocam, bu Japonya'da da böyle. Çünkü deprem dediğimiz şey meydana gelirken bazı istisnalar dışında kontrol sizde değil. İnsan kontrolü olmadığı şeylerden korkar.Bingöldeki İnsanlar Depremden korkuyor. @kısayolunuzunu BBC'nin araştırma videosunu koymuştu. Burda Kimse Depremden korkmuyorum demesin. Panik atak geçiren insanlarda var. Korkan İnsanlarda var. Deprem Olunca Elektrik ve Telekomünikasyon gitsin birde ozaman gör. Malatya , Kahramanmaraş , Hatay depremine Yakalanan biri olarak söylüyorum. İnsan Korkuyor.
bunların depreme gitmeyeceğini biliyoruz
5.9 Malatya depreminde herkes korktu.Listede görmemişim, sağ olun hocam.
Fakat yinede ortalama aşağı yukarı 3 oluyor.
Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin fakat buradaki ölüm sebebi deprem değil; Stress ve kalp krizi.
Deprem teknik olarak öldürebilir ama ülkemizde o büyüklükte ve yapıda depremler olmuyor.
Korkuyoruz zaten hocam, bu Japonya'da da böyle. Çünkü deprem dediğimiz şey meydana gelirken bazı istisnalar dışında kontrol sizde değil. İnsan kontrolü olmadığı şeylerden korkar.
Ben şahsen Gölcük veya Maraş gibi asrın felaketlerine girecek depremler yaşamasam da (Şükürler olsun, umarım yaşamam da); 2020 Sisam, 2017 İzmir, 2024 Kuşadası, 2022 Buca, 2025 Silivli, 2025/2019 Ege deprem fırtınası gibi sayılı sarsıcı depremleri yaşadım. Yaşadığım evden eminim (En azından izmirdekinden [İki bina alltan betonla birleştirilmiş + raylı sistem + zemindede bildiğim sıvılaşma sorunu yok]) ama yine korkuyorum. Neden?
Çünkü o anda her ne kadar hazırlıklı olursanız olun, ayakta veya koltukta oturmadığınız sürece yapabileceğiniz bir şey yok. Şok etkisindesiniz. Evime güveniyorum ama bir o kadar da güvenmiyorum çünkü evimdeki herşey yıkılıyor. Belki benim evim güvende peki yan ev? Halamların evi? Teyzemlerinki, arkadaşlarımınki?
Özellikle de uzun bir deprem yaşayanlar bilir o 30-60 saniyenin aslında ne kadar uzun olduğunu, şu hayattaki kontrolünüzün ne kadar hızlı alınabileceğini 1.elden yaşıyorsunuz.
Bazıları için sinir bozucu olabilir ama ben şahsen 6'nın altındaki depremleri sadece sarsıntı olarak sayıyorum. Evet bunlar da güçlü ve ciddiye alınması gereken doğa olayları fakat hem etki süresi hem de genel gücü bakımından zayıf kalıyorlar.
Kısa Kes diyenlere:
Korkuyoruz, korkacağız da. Doğamız bu. Deprem denilen şey kontrolü senden alıp önüne bir video koyar. Deprem süresi artıkça bu video da daha geriye ve detaya gider. İşte depremin asıl korkulması gereken yeri budur. Depremden korkmak istiyorsan onun şok etme etkisinden kork!
Rahmetli otobüsten korkuyorsa olabilir.Geçenlerde Otobüs şoförü abi direksiyon başında kalp krizi geçirip vefat etmişti. Bu mantığa göre otobüs mü öldürdü kalp rahatsızlığı mı?
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.