Tema düzenleyici

Motosikletler Trafikte Tehlike Yaratıyor mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emir

Moderatör
Yarbay
Konu sahibi
Trafikte motosikletler her zaman tartışma konusu olmuştur. Kimilerine göre motosiklet, pratik, ekonomik ve şehir içi ulaşımda büyük bir avantaj sağlıyor. Dar alanlarda kolayca manevra yapabilmeleri, trafiği rahatlatmaları ve yakıt tasarrufu sağlamaları onların en güçlü yanları arasında. Özellikle büyük şehirlerde motosiklet kullananların trafikte sıkışıp kalmadan yollarına devam etmeleri, birçok sürücü için cazip bir tercih haline geliyor.

Ancak işin diğer tarafı da var. Motosikletler, otomobillere kıyasla daha kırılgan ve kazalarda ciddi yaralanmalara açık. Bazı motosiklet sürücülerinin kurallara uymadan trafikte zikzak yapması, emniyet şeridini kullanması ya da ani hızlanmalarla tehlikeli hareketler sergilemesi, diğer sürücüler için risk oluşturabiliyor. Bunun yanında, bazı otomobil sürücülerinin de motosikletleri “küçük ve görünmez” bir araç gibi görüp onlara yol vermemesi ya da sıkıştırması, kazalara davetiye çıkarıyor.

Yani mesele sadece motosikletlerin varlığı değil, hem motosiklet sürücülerinin hem de diğer araç sürücülerinin trafikteki bilinç ve saygı seviyesinde düğümleniyor. Kurallara uygun ve defansif şekilde motosiklet kullanan sürücüler, trafiğe katkı sağlarken; dikkatsiz ve kural tanımayan kullanımlar ise ciddi tehlike yaratabiliyor.

Sizce sorun daha çok motosiklet kullanıcılarından mı kaynaklanıyor, yoksa trafikteki genel kültürün bir yansıması mı?

Motorsikletliler çok tehlikeli her araya girmeye çalışıyorlar hiç unutmam direksiyon eğitimi alıyordum en sağ şeritteydim sağda geri geri gitme parkuru vardı tam oraya fönerken bir tane motorsikletli belirdi yanımda hocam olmasa adama koyuyordum hem kendilerini hem diğelrerini tehlikeye atıyorlar

Geçen görmüştük Vercelde
Bir yolcu otobüsten inerken motor çarpmış özellikle otobüslerden inerken aşırı tehlikeli ve hiç kurallara uyumuyorlar

Geri
Üst Alt