Tema düzenleyici

Mersin-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi / O-51

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2026'da yaz aylarında açılır mı?
Güzergah üzerinde tünel bulunmayan Çeşmeli - Güzeloluk kavşakları arasındaki kesim 2026 yazına kadar açılabilir. Bu kesimde Erdemli (Doğu) kavşağı da bulunuyor. Paylaşılan videolardan görüldüğü kadarıyla söz konusu kesimde asfalt öncesi son aşama olan Plentmiks Temel (PMT) serimi yapılıyor. Görünüşe bakılırsa kısmi açılış için gün saymaya başlayabiliriz.

Bu başlıkta soruyorum çünkü cok hızlı cevaplamalar var bu yolun devami olan gokcebelen tuneli ile gelisme var mj bilgisi olan yazabilirmi ne zaman açılacak.2010 da ihalesi yapılmıştı acaba ne zaman açılır. Erguner ins. Sirketi yapıyordu sanırım

Konu sahibi
8 Kasım uydu görüntüsü. Çeşmeli - Kocahasanlı hattı birleşmiş. Bu hat belki planlanan tarihten önce açılabilir.

1762684039683.png

Erdemli’den sonra batıya doğru kesinti var, o kısımda tünel mi var ki?
Güzeloluk ile Erdemli (Batı) kavşakları arasındaki otoyol kesimi neredeyse tamamen tünelle geçildiği için uydu görüntülerinde hiç çalışma yokmuş gibi görünüyor. Söz konusu otoyol kesiminde 775 m uzunluktaki T1 tüneli ve 4400 metre uzunlukta T2 tüneli olmak üzere yaklaşık 5,2 km uzunluğunda tünel bulunuyor. İki tünelin de kazısı önceki sayfalarda paylaşılan bilgilerde de görüleceği üzere bitmiş durumdadır.

Harika video çekimi olmuş elinize sağlık. Tam gokcebelen tüneline girişte o yolun daralmasi ard arda arabalarin kamyon otobüs arkasina takılmak zorunda kalması bence iskence gibi doga ve manzara güzel olabilir ama bir yerlere yetişmeye çalışırken o manzara bitmek bilmeyen cile gibi geliyor.Tunel etrafinda çektiğiniz drone görüntülerine bakarak bayağı ilerleme var gibi görünüyor insan umutlandırıyor acaba 1 2 sene içinde tamamen açılır mı diye düşündürüyor.Çekimlere göre bayağı gelişme var gibi

Harika video çekimi olmuş elinize sağlık. Tam gokcebelen tüneline girişte o yolun daralmasi ard arda arabalarin kamyon otobüs arkasina takılmak zorunda kalması bence iskence gibi doga ve manzara güzel olabilir ama bir yerlere yetişmeye çalışırken o manzara bitmek bilmeyen cile gibi geliyor.Tunel etrafinda çektiğiniz drone görüntülerine bakarak bayağı ilerleme var gibi görünüyor insan umutlandırıyor acaba 1 2 sene içinde tamamen açılır mı diye düşündürüyor.Çekimlere göre bayağı gelişme var gibi
Youtube kanalında daha önce ki videolarda aklımda kalan, proje takvime göre 11 ay önde gidiyormuş. Projeye göre ne zaman açılış yapılacak bilmiyorum ama 2027 yılı seçim yılı. Seçim öncesi bakanlar, belediye başkanları veya adayları tanıtım toplantılarından önce açılış yapılmak istenecektir. Ya da özellikle mitingler öncesi açılışlar (kısmi açılışlar ) yapılmak istenecektir. Haliyle bu 52 KM lik otoyolun ilerleme hızına göre bence 2026 yaz öncesi kısmen, yaz sonu Kasım - Aralık gibi tamamen açılış olur gibi düşünyorum.

Geri