Tema düzenleyici

Mersin M1 Metro hattı - 3 Ocak Kent Meydanı - Viranşehir

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eğer GMK’da metro yerine tramvay yapacaksa zaten silbaştan bütün projenin değişmesi, proje değişikliği için yeni ihaleler açılması, değişen projenin bakanlık onaylarına tekrardan sunulması ki bunun içinde ÇED onayı sürecinin silbaştan olması da var. Derken zaten 2 yıl bitti veladdalin amin 😂

Bence de en iyisi bakanlık onaylarının alındığı ve projesi de hazır olan Sayapark-34.Cadde-Çiftlikköy Kampüsü-Üniversite Caddesi tramvayıyla Eski Otogar-Yeni Otogar-Şehir Hastanesi tramvaylarına aynı anda başlamak çok iyi bir karar olur.
 
Konu sahibi
Vahap Bey biraz dominant bir çıkış yapmalı ve metroyu kabullendirip çalışmaları hızlandırmalı. En ucuz ve kapasitesiz raylı sistem pazarlıklarına gerek yok.
 
Eskiden bir söz vardı Her şeyi devletten bekleme diye.
bunu her şeyi Vahap Başkandan bekleme diye güncelleyelim
Bence artık insanlar bilinçlenmeli ve Metroyu engelleyenleri, neden yapılmadığını her kes bilmeli.
sosyaal medyada dile getirilmeli
resmi iligli kişilere mesela iktidar milletvekillerine sıklıkla bu sorulmalı
 
Konu sahibi
Metro hattını besleyecek Tramvay hatları projelerim:

T1

  • Gar
  • MBB Kongre Merkezi
  • Cumhuriyet Meydanı
  • Çamlıbel & Orduevi
  • Palmiye
  • Muğdat
  • Barış Meydanı T2 Aktarma
  • Öğretmenevi
  • Marina
  • MÜ Yenişehir Kampüsü T3 Aktarma
  • Babil
  • Viranşehir
  • Menderes T4 Aktarma
  • Demokrasi Meydanı
  • Soli
  • Yaşar Doğu
  • Kandak
  • Davultepe

Bu hatlarla entegre T2-T3 ve T4 projelerim de var. Devamı gelecek...

18 istasyonlu bu projede istasyonlar arası 2 dakika olarak hesaplarsak Davultepe'den binen bir vatandaş 36 dakikada Mersin Garında kendisini bulur.
 
Son düzenleme:
Konu sahibi
T2 Hattı

  • Barış Meydanı T1 Aktarma
  • Forum Mersin AVM
  • Bahçelievler
  • Palm City AVM
  • Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi
  • Metro Market
  • 50. Yıl
  • 19. Cadde
 
Konu sahibi
T3 Hattı
  • MÜ Yenişehir Kampüsü T1 Aktarma
  • Fuar & Sayapark AVM
  • Akkent (Anemon Kavşağı)
  • MÜ Tıp Fakültesi
  • Mersin Üniversitesi
  • Çiftlikköy (Üniversite Caddesi)
  • Fuar & Sayapark AVM
  • MÜ Yenişehir Kampüsü T1 Aktarma
(Tek raylı kare şeklinde bir hat.)
 
Konu sahibi
T4 Hattı
  • Menderes T1 Aktarma
  • Mezitli Çarşı (Fındıkpınarı Caddesi Kavşağı)
  • Kuyuluk
  • Anadolu Lisesi
  • Güzel Sanatlar Lisesi
  • Mezitli Devlet Hastanesi
Hattın büyük kısmı cadde darlığı, yerleşim yoğunluğu ve kot farkından dolayı yer altından olacak şekilde inşa edilebilir.
 

Başkan Seçer, Yerel TV ve Radyolarda Gerçekleşen Ortak Canlı Yayında Yıl Sonu Değerlendirmesi Yaptı​


“Tramvay çalışmaları ile Mersin’de raylı sistemler dönemi başlamış oldu”

Metro ile ilgili gelişmelerin sorulması üzerine Seçer, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik konjonktür dolayısıyla böyle bir borçlanmaya izin verilmediğini kaydetti. Metro projesinde revizyona gidilmesine rağmen 35 milyar TL’nin üzerinde bir maliyeti olduğunu söyleyen Seçer, daha az maliyetli 2 tramvay projesi üzerine yoğunlaştıklarını ifade etti. M1 Fuar İstasyonu-Üniversite Tramvay Hattı ve M2 3 Ocak-Şehir Hastanesi/MEŞOT Tramvay Hattı ile ilgili detaylı bilgi veren Seçer, “Şu anda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda, yatırım programına alınmasını bekliyoruz. Metrodan vazgeçmiyoruz. Metro’yu bekletip çok daha hızlı finansman bulmak için tramvaya dönmenin daha makul olduğunu da kendileriyle konuştuk. Hem izin konusunda hem yatırım programına alınması hem de dış kredi kullanma izni konusunda yardımcı olunacağı sözüyle bunun çalışmalarını başlattık. Birkaç aydır çalışıyoruz. Bu ay içerisinde bunu netleştirip kamuoyuyla paylaşacağız. Biz tramvaylarla devam edeceğiz. Ben; ‘Mersin’de raylı sistemler dönemini başlatıyoruz’ demiştim. Raylı sistemler dönemi başlamış oldu” dedi. Tarsus’a da bir tramvay projesi üzerinde çalıştıklarını kaydeden Seçer, güzergah bilgilerini paylaşarak, “Güzergah olarak belki de en fizibil projelerden bir tanesi. Muazzam bir proje” diye belirtti.
 
2026 yatırım programına alınmış.


1768513939710.png
 
Son düzenleme:
Geri
Üst