Tema düzenleyici

Mersin M1 Metro hattı - 3 Ocak Kent Meydanı - Viranşehir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ülkede o kadar çok şey var ki söylenmesi gereken... Hani derler ya söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil. Buradaki gecikmeyi sadece belediyeye yıkmak akla ve vicdana sığmaz. Belediye haricindeki etkenleri de yazmama gerek yok sanırım. "Cezalandırılan" belediye mi halk mı ona da siz karar verin.

Vahap Seçer: “Beş yılda Mersin ulaşımında devrim gerçekleştirdik”​

Seçer, metro ve tramvay projeleri, katlı kavşaklar, yeni yollar ve parklar ile Mersin’i gelişmişlikte Türkiye’nin ilk 5 kenti arasına taşıma hedefini yineledi.

Metro projesinin revize edilerek 2026 yılında tamamlanacağını belirten Seçer, “3 tramvay, 1 metro projemiz hazır. Ayrıca 2029’a kadar 4 katlı kavşak ve 1 tüp geçit sözü veriyorum” ifadelerini kullandı.

Metro projesi rafa kalkmamış. Planlar var.

Konu sahibi
Metro'nun 2026 yılında tamamlanması mümkün değil. Böyle bir açıklama yapılmış mı sahiden? Merak ettim.

Metro'nun 2026 yılında tamamlanması mümkün değil. Böyle bir açıklama yapılmış mı sahiden? Merak ettim.
Anladığım kadarıyla metro kısmını bırakıp tramvay kısımlarına başlayacak.

Şimdi tramvaya başlasalar bile 2026'da bitmez ki. Bence projeden bahsediyor, belki revize çalışmalarının 2026'da biteceğinden bahsediliyordur

Başkanın açıklamasını özet geçeyim: Maliye Bakanlığı dış kredi onayları için belediyelerin Sgk ve Maliye’ye borçlarının olmaması kriteri getirmiş ve Mersin BB’nin an itibari ile bu kurumlara borçları kalmadığı için Yenice’den Yeşilovacık’a kadar ki sahil hattında yapacağı arıtma-kanalizasyon-içme suyu projelerine bulduğu dış kredilere cumhurbaşkanlığı onayının geldiğini söyledi. Bu sayede borç kalmadığı için metronun dış kredi onayı için de 2026 yılında Maliye’ye baskı ve atakların yoğunlaştırılacağını söyledi.

Sgk ve Maliye’ye borç kalmadığı için belki bu sefer onay verirler mi ne dersiniz?

Geri