Tema düzenleyici

Mersin Büyükşehir Belediye Otobüslerinde Gittiğin Kadar Öde Uygulaması

Emir

Moderatör
Yarbay
Konu sahibi
Mersin Büyükşehir belediyesi, belediye otobüslerinde gittiğin kadar öde uygulaması için bir adım attı. Pilot uygulama şu anda yalnızca 170 numaralı MEŞOT – Taşucu hattı üzerinde aktif durumda. Yani, 31 Temmuz 2025 itibarıyla bu hat dahilinde “Gittiğin Yere Kadar Öde” metodu başlatıldı.

Bu sistem, yolcuların binişte kartlarını okutup, inişte de tekrar okutmalarını ve böylece sadece mesafenin ücretini ödemelerini sağlıyor.

Nedir Bu Sistem?

Yani, bir sefer boyunca maksimum ücret ödemek yerine, karttan kullanılan mesafeye göre tam ve adil bir ücret çekiliyor.

Uygulama başlangıçta sadece MEŞOT – Taşucu hattında aktif.

Tüm hatlara yayılması isabetli olur ama iade otomatının duraklarda olması daha isabetli olur. Yoksa arka kapıda zaten kalabalık olan otobüslerde kargaşa çıkar.

Keşke bu kararı alanlar da belediye otobüslerinde seyahat etmeyi deneyimlese. :)

FB_IMG_1754765960592.jpg

Görsel: MBB

Son düzenleme:
Mersin Büyükşehir belediyesi, belediye otobüslerinde gittiğin kadar öde uygulaması için bir adım attı. Pilot uygulama şu anda yalnızca 170 numaralı MEŞOT – Taşucu hattı üzerinde aktif durumda. Yani, 31 Temmuz 2025 itibarıyla bu hat dahilinde “Gittiğin Yere Kadar Öde” metodu başlatıldı.

Bu sistem, yolcuların binişte kartlarını okutup, inişte de tekrar okutmalarını ve böylece sadece lerin mesafenin ücretini ödemelerini sağlıyor.

Nedir Bu Sistem?

Yani, bir sefer boyunca maksimum ücret ödemek yerine, karttan kullanılan mesafeye göre tam ve adil bir ücret çekiliyor.

Uygulama başlangıçta sadece MEŞOT – Taşucu hattında aktif.

Tüm hatlara yayılması isabetli olur ama iade otomatının duraklarda olması daha isabetli olur. Yoksa arka kapıda zaten kalabalık olan otobüslerde kargaşa çıkar.

Keşke bu kararı alanlar da belediye otobüslerinde seyahat etmeyi deneyimlese. :)

Ekli dosyayı görüntüle 77105
Görsel: MBB
Hem karsan hem hundai bayisinde yaptırmışlar arabayı hiç o iki markanın aynı serviste bakıldığını görmemiştim

Geri
Üst Alt