Tema düzenleyici

Malatya Haberler - Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hüseyin_44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Battalgazi'de Belediye Çalışmaları Kesintisiz Devam Ediyor

Battalgazi Belediyesi, ilçede yaşam kalitesini artırmaya yönelik altyapı, çevre, kültür ve afet hazırlık çalışmalarını planlı şekilde sürdürüyor.

Battalgazi'de Belediye Çalışmaları Kesintisiz Devam Ediyor

İlçede Hizmetler Planlı Şekilde Devam Ediyor

Battalgazi Belediyesi, altyapıdan kültürel etkinliklere, çevre bilincinden afet lojistiğine kadar birçok alanda çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Makine İkmal, Kültür-Sosyal İşler, Gençlik ve Spor, Kent Tarihi Tanıtım ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık müdürlükleri tarafından sahada yürütülen hizmetlerle ulaşımın iyileştirilmesi, çevre duyarlılığının artırılması, sosyal etkinliklerin yaygınlaştırılması ve afet hazırlık kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Fen İşleri Müdürlüğü Çalışmaları

Bahri Mahallesi’nde servislerin erişemediği bölgelerde yol düzenleme çalışmaları yapılarak öğrencilerin ulaşım sorunu çözüldü. Karabağlar Mahallesi’nde ise 6 kilometrelik asfalt serimi gerçekleştirildi. Çalışmalarla mahalle içi ulaşımda konfor artırıldı, bağlantı yollarında trafik akışı güçlendirildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çalışmaları

Malatya’nın ikinci hayvan barınağının yapımı hızla devam ediyor. Barınak tamamlandığında sahipsiz hayvanların bakım ve rehabilitasyonu modern bir tesiste gerçekleştirilecek. Ayrıca Kırkgöz Sahil Parkı’ndaki Botanik Market alanında ürün çeşitliliği ve peyzaj düzenlemeleri sürdürülüyor.

Makine İkmal Müdürlüğü Hazırlıkları

Kış mevsimine hazırlık kapsamında iş makineleri, kar küreme araçları ve tuzlama ekipmanlarının bakım ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Bu sayede olası kar yağışı ve buzlanma durumlarında hızlı müdahale imkânı sağlanacak.

Çevre ve Eğitim Çalışmaları

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Mimar Sinan İlkokulu’nda öğrencilere çevre bilinci eğitimi verdi. Eğitim sonrası okula atık kutuları teslim edilerek uygulamalı geri dönüşüm çalışmaları başlatıldı.

Tarih ve Kültür Tanıtımı

Kent Tarihi ve Tanıtım Müdürlüğü, Arslantepe Höyüğü’ne yönelik tanıtım programları düzenledi. Hüseyin Kölük Anadolu Lisesi öğrencilerine bilgilendirme sunumu yapılırken, İnönü Üniversitesi öğrencileri rehberli geziye katıldı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, saha çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret ederek projeler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Afet ve İnsani Yardım Lojistik Deposu

Afet ve İnsani Yardım Lojistik Deposu’nda stok kontrolü ve lojistik planlama çalışmaları devam etti. Depo, olası afetlerde hızlı yardım ulaştırma merkezi olarak görev yapıyor.

Kültür ve Sosyal Etkinlikler

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, okullarda düzenlenen sinema etkinliklerini sürdürdü. Son etkinlik Atatürk İlkokulu öğrencileriyle gerçekleştirildi.

ER TV

Malatya'da 3 Rezerv Alanın Kurası Pazartesi Çekiliyor!

Malatya kent merkezinin yeniden ayağa kaldırılması için rezerv alan olarak ilan edilen Niyazi Mısri'nin 2 etabı ve Çöşnük Mahallelerinin kurası 1 Aralık 2025 tarihinde çekilecek. İşte ayrıntılar...

Malatya'da 3 Rezerv Alanın Kurası Pazartesi Çekiliyor!

Malatya'da Kura Heyecanı

6 Şubat sonrası adeta enkaza dönen Malatya kent merkezinde rezerv alanlarda kura heyecanı devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Aralık 2025 Pazartesi günü 3 rezerv alanın kurası çekilecek.

İlk kura saat 10.00’da Battalgazi ilçesine bağlı Niyazi Mahallesi Merkez 4-2 Etap olarak bilinen rezerv alanın olacak. 49 konutun kurasının çekilmesi bekleniyor.

Günün ikinci kurası saat 10.30’da Battalgazi ilçesine bağlı Çöşnük Mahallesi Merkez 26 olarak bilinen rezerv alanın olacak. 691 konutun hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Günün son kurası ise saat 14.00’te yine Battalgazi İlçesi Niyazi ve İsmetiye Mahallelerini kapsayan Merkez 4-3 Etap olarak bilinen rezerv alanın olacak. 283 konutun hak sahipleri, noter huzurunda belirlenecek.

Malatya'da Kuralar Canlı Yayınlanacak mı?

Kuralar, Çevre ve Şehircilik Banalığına bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığının Ankara'da ki idare binasında çekilecek. Kuralar web sitemiz üzerinden de takip edilebilecek.

ER TV

Geri